CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Cari-Saiful

Ramona Zamzam Tak Ajar Anak Cakap Dalam Bahasa Melayu

  [Copy link]
Post time 7-6-2020 08:38 AM From the mobile phone | Show all posts
faraway1 replied at 7-6-2020 08:13 AM
Masih ada harapan lagi, me sendiri belajar french bila dah tua kertu hahhaha

Sebab tu dari de ...

Betul sangat2..dah terlajak perahu pun dah. Dahlah my son ni slow learner kan. Tp my daughter ada potensi..sb dgn arab pun dia ok, tagalog pun dia paham, ibunda and english...sama level kesemua bahasa tu dia faham.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-6-2020 08:45 AM | Show all posts
IOLS pon setuju jgk kalau dh ank dia duduk malaysia mmg sesenang je nnt blh ckp melayu
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 08:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Takpo. Sokgi anak dio dah bosaa pandai lah dio bahaso melayu. Tolong doakan den pulak dapek joki anak haa. Tigo tahun kawen bolum dapek joki anak laei. Comey lak haaa anak si ramona ni.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 08:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Sekarang xde masalah budak nk faham english sbb tv english cikgu skolah english.. So aku rasa better ckp dlm bahasa melayu lebih mudah. Ruginya muka melayu mak melayu duduk pulak malaysia anak x reti ckp melayu. Mmg xde jati diri melayulah nanti.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 09:07 AM | Show all posts
fatimah dan ali rileks jer cakap bahasa kelantan
duk uk lagi
berlagak jer si ramona ni kan
sebenarnya mcm ni
kalau ckp bahasa melayu xdekkk kerlasss
ecah eok jer ckp kedahhhhhh lagi
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 09:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah lakinya pun org Palestin, selayaknya la bahasa komunikasi dlm BI senang anak nak paham. Ni yg pelik bila makpak 100% melayu tp anak sepatah haram x reti BM. Harap bagi nama je mcm omputih tp muka tetap desa nan permai. Apooooo?
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
byk2 laki kat malaysia ni...org Palestine ni jugak ko nak....bhahaha....
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada jiran kt umh lama.
Isteri indon, suami India.
Ank hntr sekolah cina
So bdk tu mmg multilingual
Ngn ayh ckp tamil
Ngn mak ckp bahasa
Ngn uncle sebelah rumah ckp cina
Bijak2 ank indon tu.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-6-2020 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
jatiarjuna: elehh..ye sgt la tu..habis return of superman naeun ank pemain bola korea tu multilingual ape..dgn pak n family pak dia ckp korea,ngan mak ckp jerman  ...


Setuju..kalau tgk banyak je yg boleh multilanguage....mase kecikla lagi senang nak ajar
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 03:45 PM From the mobile phone | Show all posts
ellejo replied at 5-6-2020 11:24 AM
hantar tadika cina sekolah cina tapi anak tak reti cakap melayu.bila dah besar nanti retilah cakap m ...

Win komen ni...
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 03:57 PM From the mobile phone | Show all posts
SalenaGomez replied at 5-6-2020 07:45 PM
Betul2...dia x penah tgk kat overseas ade budak kecik tau sampai 5 /6 bahasa

Well rugi laaaa
...

Kan...kawan aku mixed algeria dgn italy...tau bahasa arab, italy n french n english(english dh besar baru blajar) pastu kawen ngan org swedish dpt anak anak die bole semua bahasa yg die tau n swedish gak sbb ikut bapak die..
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 03:57 PM From the mobile phone | Show all posts
somaki replied at 5-6-2020 07:55 PM
Jadi anak ramona ni normal kan. Takde issue apa2. So boleh je nak ajar berapa ratus bahasa sekalipun ...

Tambah2 yg totok melayu tapi xreti melayu
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni kes awal ashaari lara alana ke.. anak konfius katanya..
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 04:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Muka laki dia mcm zizan je tp kalau zizan putih la. Esp tang hidung
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 07:08 PM From the mobile phone | Show all posts
NazRysha replied at 7-6-2020 09:07 AM
fatimah dan ali rileks jer cakap bahasa kelantan
duk uk lagi
berlagak jer si ramona ni kan

Jgnlah kutuk dia
Diakan pelat kalau bercakap.Lidah bergulung berdesir kalau cakap BM
Maybe ckp bahasa lain sound normal
Hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Minami2013 replied at 7-6-2020 04:02 PM
Ni kes awal ashaari lara alana ke.. anak konfius katanya..

Hehehe...yg ni lagi win
Omak org sg.potani
Apak org selangor
Suami isteri muka jawa tup tup anak tak reti ckp Melayu.Dok bangga anak x reti BM
Slogan depa kan don't teach them about parenting kan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-6-2020 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
xnak anak konpius tp anta skolah cina
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
selalu org palestin sedar diri.. ni palestin jenis apa ke dok biaq bini pakai seksa..
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 10:44 PM | Show all posts
monsterwife replied at 7-6-2020 02:35 AM
Aku lebih nak ambik tahu apa visa laki dia sepanjang menetap di Malaysia
Kalau dengan visa pelaja ...

Mi pikir heol dapat spouse visa dah ... Boleh keja ... Atau opis heol dapat expat visa utk heol ... Kalo tak silap, heol kejo re-insurance.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 11:34 PM From the mobile phone | Show all posts
CinnamonR replied at 7-6-2020 03:57 PM
Kan...kawan aku mixed algeria dgn italy...tau bahasa arab, italy n french n english(english dh bes ...

Itulah....yg sebenarnya xnak intro bm...

Kan senang bg alasan lain dr alasan merapik cam ni kan

Kawen campur kelebihan pada extra bahasa....rugi n xleh terima alasan dia ni

Anyhow, ramona ni mmg ade mix cines
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-10-2022 06:13 PM GMT+8 , Processed in 0.081364 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list