CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: CARI-MAL

"Ini Bukan Trend Lah" - Ramai Tak Puas Hati TMJ Sindir Kempen #Blackou

[Copy link]
Post time 4-6-2020 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
grouper replied at 4-6-2020 01:40 PM
Yg main ig je terkesan benda2 ni....puiiiii hadap sgt ngan ig tu

Gamaknya dia marah sangat tu sebab tetiba bila scroll ig sme itammm je update. Tu yg merempan tu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-6-2020 08:36 PM From the mobile phone | Show all posts
orangpluto replied at 4-6-2020 12:16 PM
mmg psl kes bunuh tu polis omputih tu terang2 salah..........

tp aku kadang2 aku perati orang2 ku ...

Setuju..diorg selalu guna minority card
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Alu team tmj...poyo je tgk retis up post blacktuesday tu...retis kot..mengikut je tau...klu tya sejarah bkn tau ape pun...
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
orangpluto replied at 4-6-2020 12:16 PM
mmg psl kes bunuh tu polis omputih tu terang2 salah..........

tp aku kadang2 aku perati orang2 ku ...

Betul apa yg ko ckp tu. Lgpun negro yg mati tu pun ada rekod jenayah jugak tak silap. Nak sokong pd aku biar berpada2
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 08:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian sikit pastu jd menyampah...teringat black yg dkt Msia ni...samseng jugakkkkkkk..... Jd xde maknanya nk menyibuk mslh korang.. Cara korang yg ganas tu pun definitely shows level korang.
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 09:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurus dah dia
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
AKU setuju dgn tmj kali ni. Geli la melayu totok lepas tu sibuk nk nlackout tuesday
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
orangpluto replied at 4-6-2020 12:16 PM
mmg psl kes bunuh tu polis omputih tu terang2 salah..........

tp aku kadang2 aku perati orang2 ku ...

Bak kata sorang porumer, kalau omputih tu racist, mcm mana obama boleh jd pm? Sama mcm sini la, cina ckp kita tindas, tp yg kaya cina2 ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-6-2020 09:53 PM From the mobile phone | Show all posts
aku sokong je apa yg tmj ni kata ...
x yah nak gedik la sgt blacklivesmatter

macam hanat je perangai sorang2
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts
rosli_nurizzati replied at 4-6-2020 06:55 PM
dr dulu i tak setuju black lives matter ni.. sbb depa ni suka play victim.. overrated much.. so, nya ...

setuju. iols byk follow ig hollywood, royal british . iols salu nmpk komen bitter dr black smpi naik myampah. ada iols ingt ig E! tu upload gmbr nicole kidman dgn resse caption puji cantik. ada black ni komen ooo yg cantik tu cuma blue eyes, blonde, pale. pastu bratus2 la komen under dia.
ada ank buah queen kawen pastu ada gmbr family semua org puteh. eh ada black yg bitter knp semua white

tgk cerita the hate you give. sama la mcm keadaan skrg..
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 10:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Skuau replied at 4-6-2020 11:57 AM
teringt kes ADIB.Sapa la ore luar(negara)yg kenal dia..apatah lg untuk ber...#Adiblivesmatter....... ...

Yg ni takde org nak trending ker?we hate racism...but those pelaku adalah manusia yg takde hati perut...barbarian...baling batu sembunyi tangan dan ckp berbelit2..
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 12:01 AM | Show all posts
org kulit hitam sendiri pun tak percaya dgn solidariti sesama ppl of colour. apa2 berlaku dgn kita, dia org takkan ambik pot pun. so takyah berhashtag BLM sgtlah. ingat tak kes pak itam yg bunuh nurse dulu tu pon, dah ada africans kat msia yg mula mainkan sentimen racism dlm fb, buruk2kan tanah air dan pdrm? jgn rusuhan BLM merebak ke sini, sudehh.

anyhoo, mujur ada org dlm socmed mempersoalkan Obama dlm memperjuangkan nasib kulit hitam. psl ai dah meluat baca komen2 puji Obama mcm dia hero dunia sebegitu. Kes Trayvon Martin dan Ferguson berlaku masa dia pegang jawatan presiden. on top of that, he's a fkn war criminal. dia punya drone war ke atas Pakistan, Somalia dan Yemen lebih hebat drpd Bush.  
ke sbb dia biracial/kulit hitam maka apa dia buat wangi2 jah. kalau dikritik dikata racist pulak
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 12:14 AM From the mobile phone | Show all posts
ladybugz replied at 4-6-2020 04:44 AM
Somehow rase black lives matter campaign ni overrated. Yg gi buat looting semua tu lagila merepek. Y ...

Perang dunia pertama tercetus sebab pewaris takhta di bunuh. yang membunuh dan di bunuh tak tahu menahu akan perkara tersebut penyebab perang dunia pertama. yang menyebabkan kematian ramai
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 12:16 AM From the mobile phone | Show all posts
either way... we should support the effort. Say no to discrimination.
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 12:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Ntahnyerr mmg la kita kena fight for justice tapi takyah la beria sgt..menyampah plak tgk kunun2 follow trend.. Blah lahh
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 12:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Pilihan masing2
I malas peduli dan malas ambik tau
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-6-2020 12:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Mungkin tmj merujuk juga kpd retis2 yg ikut trend semasa ni
Contohnya fazura
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 01:13 AM | Show all posts
#rohingyalivesmatter korang pedulik tak?
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 01:21 AM | Show all posts
betul pun ade tmj tuh ckp.... xkose den nk follow trend black bagai nih aiii.... muslim bertahun kene bunuh xde plak netizen malaysia ni gigih nk #.... sbb cina yg start #black yg melayu2 konon modern ni pun follow... #muslimpalestin x plak nk update status tag kt ig memasing
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 01:48 AM From the mobile phone | Show all posts
mtk tlg TMJ tegakkan keadilan buat Arwah Adib.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-11-2022 09:07 AM GMT+8 , Processed in 0.212751 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list