CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 13911|Reply: 100

"Ini Bukan Trend Lah" - Ramai Tak Puas Hati TMJ Sindir Kempen #Blackou

[Copy link]
Post time 4-6-2020 11:19 AM | Show all posts |Read mode
Tindakan orang ramai termasuk golongan selebriti tanah air menyuarakan sokongan untuk keadilan atas kematian George Floyd tidak dipersetujui Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim (TMJ).




Kredit foto: IG




TMJ menyifatkan orang ramai yang menyertai kempen #blackout dengan memuatnaik gambar layar hitam sebagai terikut-ikut trend semasa.

"Beribu Muslim mati di seluruh dunia hingga hari ini, tak ada pula kaki ikut trend semasa ni semua buat kempen pray for Muslims.

"Jangan senang sangat terikut propaganda," tulisnya yang menyifatkan tiada beza antara semua agama dan kaum.










Kredit foto: IG TMJ




Bagaimanapun, nampaknya ramai juga yang kurang senang dengan pandangan TMJ itu.


Mereka menyifatkan TMJ tidak faham tujuan sebenar kempen blackout itu diadakan.








Kredit foto: Twitter




Kematian lelaki kulit hitam, Floyd selepas polis kulit putih di Minneapolis menekan leher Floyd dengan lututnya menimbulkan kemarahan dan bantahan rakyat Amerika Syarikat dan negara lain.


Susulan itu, tanda pagar #BlackOutTuesday menjadi trending sebagai sokongan untuk menuntut keadilan dan bantahan di atas kematiannya. - CARI

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-6-2020 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku ingatkan ig aku problem semlm.. Hitam saja ig2 haiwan yg aku like..
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts

Yg rasa nk ikut join kempen biorkan jela
Yg tanak dan cuma nak pikir masalah sendiri pun biorkan jela.

Yg sokong jgn kecam yg tak sokong begitu gak sebaliknya.
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 11:40 AM | Show all posts
cariforum bagus hari2 blakcout xperlu tunggu kempen
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 11:49 AM | Show all posts
Mana-mana bagus, janji kita ada kesedaran bahawa keganasan dan racism akan membawa bala bencana kepada kita semua dan negara, itu sahaja
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
teringt kes ADIB.Sapa la ore luar(negara)yg kenal dia..apatah lg untuk ber...#Adiblivesmatter.......mmmm.......
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Abistu heols tak kejeron ekot trend ke? Heols laaa hipstur teragong di malaya.
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Hmm harap2 malaysians jgn lah terpengaruh sgt dgn kempen BML ini... Nanti adalah anasir luar yg cucuk2 mahu Malaysia huru hara seperti di US. Pantau saudara2 rohingya itu mana lah tau kan tetiba ada #RohingyaLivesMatter Semua fefeeling tertindas konsepnya lepas tu merusuh kacau bilau satu negara. Ini semua agenda tersembunyi.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-6-2020 12:16 PM | Show all posts
Edited by orangpluto at 4-6-2020 12:19 PM

mmg psl kes bunuh tu polis omputih tu terang2 salah..........

tp aku kadang2 aku perati orang2 kulit itam ni bnyk main play victim...........

sume bnde nak kait dgn racism............over sensitif.......

kt US sne tgh meriah kes pecah masuk premis bisnes....... majoriti kaum2 diorg jgk.........kne tembak kang dikatenye polis jahat........

Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Terbaik tmj
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts
orangpluto replied at 4-6-2020 12:16 PM
mmg psl kes bunuh tu polis omputih tu terang2 salah..........

tp aku kadang2 aku perati orang2 ku ...

Setuju dgn pendapat you
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 12:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Buang masa la nak tegakkan negro tu..
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila nak tabur duit macam dedak ayam pada rakyat again at Aeon supermarket?



Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Apo la tmj ni.. skang acik sam bekas miss mesia universe akan berbisik kat telinga hang, "I'm passing the baton to you now", sambil menghembuskan napas lega..
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Takde ke yg nak buat kempen #allrohingyasmatter pulak
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
harap Bershit & Dapig jgn gunakan kempen ni utk ajak rakyat berguling2 atas jln raya sambil merosakkan kereta polis depan Sogo
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-6-2020 12:37 PM | Show all posts
kt Japan Fandom tgh bitter dgn sorg idol yg tulis #AllLivesMatter
peminat yg bitter mmg bashed idol tu dan siap kata idol tu kena igt sbb dia msh di USA lg
jgn smp idol tu kena juga tp diaorg lupa idol tu putih bukan black
ms baca awal pg dok kata awatnya bitter
suka hati dia lah nk tulis apa
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
takayama replied at 4-6-2020 12:37 PM
kt Japan Fandom tgh bitter dgn sorg idol yg tulis #AllLivesMatter
peminat yg bitter mmg bashed ido ...

setuju...#ALLlivesMatter...
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Somehow rase black lives matter campaign ni overrated. Yg gi buat looting semua tu lagila merepek. Yes die dibunuh. Yes dia teraniaya. So what makes it ok to steal, rioting? Kempen yg nak hembuskan api kemarahan yg sia2. Lain la kalu nk legislate something. Last2, yg jadi mangsa penduduk di area yg diorg buat riot tu harlem, brooklyn etc kawasan yg penduduk yg ramai org susah. Dah huru hara n darurat. So is it just? Where is the justice in tht? Dari nk buat campaign ni. Baik i buat campaign #saynotoalcohol #saynodrunkdriving #drunkdriversaremurderers i lagi kesian kat isteri2 n anak2 mangsa drunk drivers.
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Mula2 sokong gak lah.
Tp lama2 menyampah plak..sampai merusuh x ingat dunia.bole plak mcm tu yer.
Yg pasal trend..alaaa..biarkan ajelah.kejap aje tu.nama pn trend.tp kurang2 ada yg prihatin isu dunia..bkn sekadar tik tok aje..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-10-2022 11:54 PM GMT+8 , Processed in 0.211621 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list