CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: CARI-MAL

"Ini Bukan Trend Lah" - Ramai Tak Puas Hati TMJ Sindir Kempen #Blackou

[Copy link]
Post time 4-6-2020 12:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Kwn2 ig kat us, oz sana pun itam je screen
Xkuasa nak ngikut
Sukati korang la
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-6-2020 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Nes3in1 at 4-6-2020 01:03 PM

Gigih nak black lives matter ke sana sini, ko ingat black people tu innocent sgt? Tgk la awang hitam di msia ni dtg negara org bawak perangai hamlau dr negara leluhur. Di us sana tu yg bny kes rompak kedai convenience bersenjata bangsa tu jugak bila kena tembak dgn polis terus guna racist card play victim bagai.

Ai pernah tgk dokumentari seorg pengkaji kulit putih buat kajian iq berdasarkan bangsa menggunakan bell curve. Result menunjukkan bangsa kuning asia i.e jepun, korea dan cina mempunyai purata iq paling tinggi, diikuti oleh caucasians, latinos dan paling rendah black people.

Terus prof tu kena kecam dgn black people secara berjemaah dikatakan racist terhadap bangsa kulit hitam. Prof tu mmg nampak tertekan sbb dikecam dan disuruh tarik balik artikel jurnal dia. Tapi prof tu pertahankan hasil dapatan kajian dia sbb dia buat secara telus menggunakan data dan samples yg sah dan dibuat secara fair bukan tujuan racist.

Anywho rip to george floyd semoga kematian beliau mendapat keadilan sewajarnya.
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
#AllLivesMatter
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku nak sokong TMJ boleh? {:nose
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
#kitajagakita..
Itu dah memandai
Hal negara2 luar, biar pi depa la
Yg penting jgn menyusahkan kan rakyat Msia yg sedia susah n terkesan dgn covid19 pendemic ni.
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Skuau replied at 4-6-2020 11:57 AM
teringt kes ADIB.Sapa la ore luar(negara)yg kenal dia..apatah lg untuk ber...#Adiblivesmatter....... ...

True
Satu dunia tak tau kes adib agaknyer. Dia tengah berkhidmat kot waktu kejadian....
Xder sesaper viralkan kes adib yang sampai hari ni takder closure. Alfatihah untuk arwah..
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 01:23 PM | Show all posts
Nes3in1 replied at 4-6-2020 01:01 PM
Gigih nak black lives matter ke sana sini, ko ingat black people tu innocent sgt? Tgk la awang hitam ...

patutlah iq rendah...profesor tu sendiri telus, takde pun dia letak research tu bangsa dia 1st
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Dari sibuk pasal negro yang suka cari masalah, baik ingatkan balik isu adib dan minta kerajaan sekarang tangkap pembunuh adib. #adiblivesmatter
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-6-2020 01:35 PM From the mobile phone | Show all posts
fofuler replied at 4-6-2020 01:09 PM
Aku nak sokong TMJ boleh? {:nose

Yeah, me too.
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 01:38 PM | Show all posts
orang Malaysia memang pengikut trend.. mana pergi boikot barang yahudi?? BMF mana?? BMF?? trend semua tu..
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg main ig je terkesan benda2 ni....puiiiii hadap sgt ngan ig tu
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku wish golongan ni tak perlu lah dibernarkan ber soc med, atau nak masuk politik bagai. Rimas aku tengok konon nak jadi champion for a cause, padahal hidup tak pernah susah walau seminit pun. Tapi yang baghal ialah netizen yang dok follow dan mengagungkan diorang ni
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 01:48 PM | Show all posts
hahahahha...
dia nak bekap moslem sajork...
dia tak nampak apa yg orang cerdik nampak...
persamaan black people dgn moslem adalah both ditindas...
if you cant fight a "moslem" battle, so must u let other victim lose?

think
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 01:57 PM | Show all posts
Aku setuju je dgn pendapat TMJ tu.
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Betul juga kata TMJ..
Ramai muslim mati ade ke geng2 ni nak perjuangkan??. warga palestin tu.. Askar israel bunuh.. Mati pasal nak tolong padam api.. Ade depa nak bela bagai??? Arwah adib tu haa.. Ade diaorg nak bela?? Kalau kena kat muslim.. Oo senyap menikus..Setakat ikut2 kempen berdasarkan trend.. Pirahhh..
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Benda2 kecik Macam ini pun anak Raja nak ambil hal.... Biar lah org nak letak black Tuesday atau brown Wednesday in their IG. Org kena ikut ko punya selera ka??

Hanya Sekadar.. ..sokong to create awareness. Itu pun jadi masaalah pada anak  Raja johor  
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-6-2020 02:32 PM | Show all posts
Den sokong blacklivesmatter campaign ni tapi den xdelah sampai sibuk beriye kat social media.

hengko2 yg duk malaysia ni den boleh confirm have 0 interaction dengan black people, dan2 west world trending blacklivesmatter korang pun sibuk kat social media macam korang first hand witness black oppression.

jangan beriye sangat sampai bergaduh sesama sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
belilies: Abistu heols tak kejeron ekot trend ke? Heols laaa hipstur teragong di malaya.


Mana ada chuols. Mn ada royal di donia yg penah merempan di socmed mcm dia {:smile
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 02:52 PM From the mobile phone | Show all posts
sleepandream replied at 4-6-2020 01:48 PM
hahahahha...
dia nak bekap moslem sajork...
dia tak nampak apa yg orang cerdik nampak...

Apa nk diharapkan dgan education background yg sebaris psal think..........
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 03:10 PM From the mobile phone | Show all posts
orangpluto replied at 4-6-2020 12:16 PM
mmg psl kes bunuh tu polis omputih tu terang2 salah..........

tp aku kadang2 aku perati orang2 ku ...

Ha'ah memang pun. Tengok la bangsa deorang dekat sini pun macam mana. BTW pasal polis tu memang ramai marah la sebab berapa orang dah mati lemas dalam tangkapan polis dan suspek takde restrain atau melawan pun
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-10-2022 05:54 PM GMT+8 , Processed in 0.083768 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list