Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
3670
View
55
Reply

Fizi Dah Minta Maaf, Peminat Indonesia Puas Hati?

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 4-6-2020 08:22 AM | Show all posts |Read mode



Setelah menerima kecaman bertalu-talu daripada peminat Indonesia mengenai siri animasi popular Upin & Ipin serta karekter Fizi yang didakwa biadab, akhirnya pihak produksi membuat segmen khas Fizi meminta maaf kepada pasangan kembar tersebut.




  



Kontroversi bermula dalam episod Syahdunya Syawal yang disiarkan pada Hari Raya pertama di saluran MNCTV, Indonesia apabila terlontar dialog Fizi iaitu "tiada syurga" ke atas Upin dan Ipin kerana tidak mempunyai ibu.



Ianya membuatkan ramai warganet marah dan menjadi hangat antara peminat di Indonesia dan Malaysia. Sepantas kilat, komen 'Fizi is cancelled' menjadi tular di laman sosial terutama Twitter.





  



Bagaimanapun, setelah permohonan maaf dibuat, semuanya menerima dengan dada yang lapang. Malah, karektor Fizi sebenarnya wujud di dunia realiti.






Kredit foto : Twitter



Kredit foto : Ig




Menurut penerbit Les'Copaque Production, Khairul Aimran Ibrahim (Kim) berkata, mereka akui ianya adalah ketelanjuran kata-kata daripada Fizi. Jadi, sesuai dengan bulan Syawal yang menganjurkan umat Islam bermaaf-maafan, pihaknya berharap kesilapan Fizi dapat diampunkan.



"eminat siri Upin & Ipin tahu karakter Fizi adalah ceria dan suka mengenakan kawan-kawan. Seperti Fizi selalu menyakat Ehsan dengan gelaran 'intan payung'. Ia sekadar panggilan manja Ehsan dan sering dijadikan modal untuk mengusik. Itu belum lagi melihat gelagat Fizi berpuasa separuh hari dan mengaku di depan cikgu dengan selamba,"




Kredit foto : IG




Walaupun berlaku perbalahan antara peminat Indonesia yang mahu Fizi meminta maaf sementara peminat Malaysia pula menyatakan Indonesia terlalu serius, namun dengan video memohon maaf ia diharapkan mampu menjernihkan semua keadaan.



Jadi, kita kan sahabat, kata Upin dan Ipin. - CARI



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 4-6-2020 08:37 AM | Show all posts
indonesia mmg.. over emo
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 08:50 AM From the mobile phone | Show all posts
wanokakaka: indonesia mmg.. over emo

{:spec

Diorang bergurau je..baca komen pun tahu bergurau...even lps les copaque keluar video minta maaf ni pun indonesian ckp diorang gurau je..
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 08:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Indon... Biasa la
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 09:07 AM | Show all posts
Overnya lah
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 09:37 AM | Show all posts
lawak la.. elok la respon dorg fizi mintak mahap.. saja sesuka kannn..  tp suke gan fizi.. suara comel.. satu lagi suke mail.. otak kaki niaga..
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 09:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Xtau apa to nk komen gak
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 10:56 AM | Show all posts
indon over gilos
dlm kartun upin ipin ni ada sorang pokcik tu sebut perkataan gulai
perkataan gulai  tu pun deorang nk claim itu bahasa deorng

pastu dlm kartun tu ada selit2 lg indon pun depa dok sibuk



Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Over nauu benda kecik je kot. Kantun je kot
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 12:24 PM | Show all posts
bnyk masa sgt indon ni..dgn kartun pun nk cari gaduh...ya ampun...
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Tkpela...baik tuk pendidikan bebudak(yg ramai tgk)...perkara minta maaf tu.
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku rasa kes fizi ni kelakar haha.pasai katon pun serius...plus aku rase skrip yg fizi cakap tu mcm ok je.tak de la kejam sgt...mmg budak2 gitu la.lgpun fizi begurau je kot..tapi indon too much kan.p serang page upin ipin..kalau indon x mulakan komen menyerang.idok ler org malaysia amik port pun skrip fizi tu..yg korang kene serang pembuat skrip la bukan watak fizi.
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 02:25 PM | Show all posts
Hehe, ciri2 khas indon... pada bandel semuanya
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 02:31 PM | Show all posts
aku rasa okey aje kata2 fizi tu sebab watak2 dalam upin ipin ni mmg ada di dunia nyata
baik budak sampailah ke tua
but baguslah buat video cmtu so cute boleh ajar budak2 tak salah meminta maaf

tp poyo sgt serang sampai buat hashtag fizi is cancelled tu serius lah whatttt
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 02:50 PM | Show all posts
Diorang dah anggap watak2 upin ipin ada dalam real life ke apa ni....
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Aunty_Acid replied at 4-6-2020 10:56 AM
indon over gilos
dlm kartun upin ipin ni ada sorang pokcik tu sebut perkataan gulai
perkataan gula ...

indon mmg bodoh
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 03:10 PM | Show all posts
indon dan exaggerate berpisah tiada
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 03:36 PM | Show all posts
mmg xbole la depa tgk aje diam2
semua nak cancelled cancelled... ngada
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 03:44 PM | Show all posts
ok le fizi ade lam dunia nyata, dri indon..
asik2 ibu peri. celahhhh
siap ade wings lagik..
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 04:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Xfaham kenapa siri upin ipin yang terbaru kat youtube ada subs indon. Spoiled mood nak tengok
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list