CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 7671|Reply: 98

"Saya Akan Ambil Tindakan Undang-undang" - Siti Kasim

  [Copy link]
Post time 3-6-2020 05:29 PM | Show all posts |Read mode
Siti Kasim semalam mendakwa tidak akan teragak-agak mengambil tindakan undang-undang terhadap mana-mana pihak yang membuat laporan polis palsu terhadapnya.








Dia mengulas tindakan Persatuan Kebajikan Islam dan Dakwah Islamiah Malaysia (Pekida) Pahang yang membuat laporan polis berhubung kenyataannya yang didakwa berbaur hasutan dan penghinaan terhadap Islam dan institusi diraja.










Kredit foto: FB Siti Kasim




Peguam dan aktivis itu bagaimanapun mendakwa mereka sebaliknya telah terpedaya dengan penipuan yang tersebar di grup WhatsApp mereka sendiri yang menuduh Siti Kasim mendakwa al-Quran lebih bahaya dari arak dan sekolah tahfiz lebih bahaya dari kilang arak.

"Nak hapuskan arak, hapuskan dulu sekolah tahfiz kilang taliban," tangkap layar kenyataan yang tersebar di WhasApp.






"Saya tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap mana-mana pihak, institusi atau pihak berkuasa yang membuat dan/atau mengambil tindakan atas laporan polis palsu terhadap saya," katanya. - CARI

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-6-2020 05:35 PM | Show all posts
Go Siti go!

You've been too kind to these towel heads for too long!
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 06:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Why is it that despite filtering, she still doesn't look good?
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 06:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Maideen. replied at 3-6-2020 05:35 PM
Go Siti go!

You've been too kind to these towel heads for too long!

Setakat warning dengan undang2 dunia

paderi senget boleh la siti poen gertak

pfftt
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 06:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahaha terus kecut telur pekida dan puak2 sewaktu dengannya seperti yang tetjadi sebelum2 ni
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
kerabuBiru replied at 3-6-2020 06:45 PM
Hahaha terus kecut telur pekida dan puak2 sewaktu dengannya seperti yang tetjadi sebelum2 ni

Lu olang ingat Mohan lagi ka AG sikalang

manyiak bolo miya loser anti Islam

hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 07:36 PM From the mobile phone | Show all posts
tetiba teringt ustad james memohon maaf.
indahnya akhlak seorang qarqun. Buat slh mintk maaf. Jd save duit dr kena byr saman
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 08:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Giler makin jauh dari analogi asal minah senget ni, dah jadi "Quran lebih bahaya dari Arak" plak dah?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-6-2020 08:14 PM From the mobile phone | Show all posts
dizekni replied at 3-6-2020 06:48 PM
Lu olang ingat Mohan lagi ka AG sikalang

manyiak bolo miya loser anti Islam

Haiyyyaaaa ag mohan kaa akbeng kaa ali kaa semua sama saja maaa.... kena ugut sket terua kecut telur masuk dalam.... lu talak baca itu sejalahh kaa... get lost saja laa... uu worang bukan boleh buat anything kat siti kasim... lu mau masuk itu penjara kaa
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 08:22 PM From the mobile phone | Show all posts
You go girl!















Go to hell.
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 08:49 PM | Show all posts
axl_bach replied at 3-6-2020 08:05 PM
Giler makin jauh dari analogi asal minah senget ni, dah jadi "Quran lebih bahaya dari Arak" plak dah ...

Lobai lobai pejuang Isle ni memang merbahaya. Kaki fitnah dan mulot busok.

Mungkin ramai yang masih ingat kisah seorang lobai yang meminta maaf kepada Siti setelah Siti mengatakan akan menyaman beliau. " Saya manusia biasa!" Saya tersilap, Maafkanlah saya!' kata lobai itu dengan nada yang amat sedih!"

Ini video lobai mulot busok pejuang Isle itu....



Maideen sundri ada membuka thread bertajuk "Pendakwah Bebas Mintak Maaf pada Siti Kasim (Sedih)" untuk membincangkan isu ini.....

Ini pautan kepada thread sepanjang 40 pages itu Jika axl bukan seorang penyedih sila lah baca thread itu untuk menilai spesis lebai ini....

https://mforum.cari.com.my/forum ... page%3D1&page=1






Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Mahkamah syariah x boleh buat apa2 ke kat dia ni yg dah terang2 menghina Islam dan menyokong lgbt?
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 11:12 PM From the mobile phone | Show all posts
kerabuBiru replied at 3-6-2020 08:14 PM
Haiyyyaaaa ag mohan kaa akbeng kaa ali kaa semua sama saja maaa.... kena ugut sket terua kecut tel ...

Talak boley itu machiam maa

AG mesi mo sama2 menali with siti

then balu sinang kowtim lorr
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 12:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by axl_bach at 4-6-2020 12:11 AM
Maideen. replied at 3-6-2020 08:49 PM
Lobai lobai pejuang Isle ni memang merbahaya. Kaki fitnah dan mulot busok.

Mungkin ramai yan ...


Mmg jauh menyimpang konklusi yg dibuat oleh pembenci2 Minah Senget ni dgn analogi yg dia bagi....

Aku faham ramai yg benci dgn pendirian dia, even aku pun x setuju dgn dia dlm byk perkara, tp memutarbelitkan kenyataan dia sedemikian rupa mmg jelas bkn akhlak org yg mendakwa beriman

Adakah hanya kerana menganggap Minah Senget ni musuh Allah yg nyata fitnah dan adudomba jadi halal?

Statement asal Siti Kassim senget ni yg aku faham dia kata dlm isu PEMANDU MABUK SEBABKAN KEMALANGAN ni adalah pemandu tu sendiri yg x bertanggungjawab, dah minum2 mabuk pergi drive plak. So yg wajar dihukum adalah PEMANDU YG TIDAK BERTANGGUNGJAWAB, bkn ARAK seperti yg PAS sarankan.

Utk nk bagi faham dia guna analogi yg dekat dgn PAS iaitu pusat tahfiz. Dia kata ada tahfiz yg memyebabkan timbul masalah pada pelajar2 kecil yg x berdosa, jadi yg patut diambil tindakan adalah kpd pihak pengurusan yg tidak bertanggungjawab lah, bkn tutup tahfiz atas sebab pengurusan x bertanggungjawab.

Jadi kalau dlm isu pemandu mabuk ni PAS nk hapuskan arak, dgn logik yg sama minah senget ni counter hujah dgn tahfiz, kalau ada kes tahfiz yg menganiaya pelajar jadi tutup tahfiz lah

Benda simple.

Aku bkn nk bekap minah senget ni, dan aku pun bkn nk bekap amalan meminum arak sbb dah jelas di sisi Islam arak itu HARAM. Tp cannot brain konklusi yg dibuat dari analogi simple dia tetiba jadi "QURAN LEBIH BAHAYA DARI ARAK" . Tu gila punya konklusi....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 12:14 AM | Show all posts
bila manusia tak berotak berkata2...
maka lagi hina la dia dari hewan....
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 12:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Kemain baju nmpk alur....ko ingt lawa cam anak dara umur 18??
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-6-2020 12:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 3-6-2020 06:22 PM
Why is it that despite filtering, she still doesn't look good?

Tu pn penah kawen matsaleh tau....x leh imagine taste mat saleh itteww....
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 12:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by cmf_shalom at 4-6-2020 12:37 AM
axl_bach replied at 3-6-2020 08:05 PM
Giler makin jauh dari analogi asal minah senget ni, dah jadi "Quran lebih bahaya dari Arak" plak dah ...


nak tau adakah perbandingan itu dtg dari mulut dia sendiri.. atau paper tlebih kreatif hehe

if betul dari mulut siti..mmmg x agak2 la....

if x betul...x semestinya ak swtuju ngan siti...tp yg tukang tambah kuah tu pun x agak2..

tau la skrg PAS dh jadi sbhg pusat...tp agak2 la juga...jgn ingat boleh buat suka2...

jangan jadikan isu ini dilema kpd PN....

utk blaku adil..PN pun blum selamat sangat...

bagi la peluang utk rakyat yg masih atas pagar utk mnaruh keyakinan kpd PN...

akhirnya yg menentukan kemenangan PH atau PN...bukan totok...tp yg atas pagar..jgn lupa kwujudan mereka  itu

susah juga mcm ni...
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 12:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Maideen. replied at 3-6-2020 05:35 PM
Go Siti go!

You've been too kind to these towel heads for too long!

Sakit perut gelak tengok kebodohan presiden pekida pahang merangkap timb presiden pekida malaysia ni.

Punyalah marah n xleh terima sebab tengok post kat whatsapp group statement siti kasim bla bla sambil gambar minum arak.

Pastu tanya pihak berkuasa xkan xleh amik tindakan sebab dia lawyer?

Macam nak kantoikan geng dia yang wat mesej palsu n sebarkan dalam Group wasap tu pun ada.
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 12:32 AM From the mobile phone | Show all posts
ctaz replied at 4-6-2020 12:14 AM
bila manusia tak berotak berkata2...
maka lagi hina la dia dari hewan....

Hang cakap pasal pak cik presiden pekida malaysia n timb presiden pekida malaysia ni ke?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-10-2022 01:52 PM GMT+8 , Processed in 0.098070 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list