CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

BREAKING! : Sultan Johor bg warning bubar DUN

  [Copy link]
Post time 4-6-2020 12:39 AM | Show all posts
cmf_shalom replied at 4-6-2020 12:13 AM
sultan johor ckp psl bubar DUN..dorg melalut sampai ke parlimen seolah2 nk ckp  keputusan Agong  ...

kalau sahih we have numbers 129 tu betul, takde nya agong akan lantik PM8i lagi.

PRU15 terus, kasi limkitsial pencen terus.

mat sabun boleh jual roti john sambil berbigo dgn zaza.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-6-2020 12:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by cmf_shalom at 4-6-2020 01:15 AM
underground replied at 4-6-2020 12:39 AM
kalau sahih we have numbers 129 tu betul, takde nya agong akan lantik PM8i lagi.

PRU15 terus, k ...


dari segi no tu ak x kisah sgt..

yg penting jgn dorg ingat mereka boleh wujudkan persepsi titah sultan bcanggah dngn Agong. tgk PS..ada niat ke arah itu..

ko nk cakap agong x ikut perlembagaan kat para 4
jgn lupa agong x buat keputusan sendiri...sbelum buat pengumuman...dh bsidang dngn majlis raja2..maka ia kputusan bsama agong dan semua raja2 melayu...

x sedar ke dlm x sengaja ko nk cakp sultan juga tlibat buat silap...

motif ttiba mcm sultan johor skrg nk kluarkan titah yg bcanggah  ngan agong....if itu la  yg cuba diwujudkan oleh PH johor..lupakan la


time tu juga...mbe agong tanya..bagaimana pula ngan DUN..dan mungkin kebetulan semua juga setuju x akan bubarkan DUN...

dngn perkembangan terbaru... sultan johor mungkin mrasakan lagi praktikal bubarkan DUN...tp nk ckp titah tbaru sultan bcanggah ngan kputusan agong.  sngt x matang

klu zmn dulu...mmmg sengaja minta sula
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 12:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by cmf_shalom at 4-6-2020 01:20 AM

dah smpai satu tahap..kita kena terima hakikat. .ahli politik kita ..semuanya jenis pra matang ..jauh lg nk ckp integriti...mpjuangkan rakyat

dlm menyunjung titah tu...ada juga unsur mami jarum..sembah derhaka tu..

if ak sultan johor...ak bls balik ps tu....choiiii...beta cakap negeri beta...bukan ckp negara beta...itu pun tarak leh beza..mcm mn nk jadi kerajaan negeri beta. . lu org mabuk ketum la..mxm mana boleh lulus PMR dulu..ke semua sijil kilang?

jng bgitau ak ahli politik mereka x tau semua ini...
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 02:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Elok gak sultan Johor titahkan gitu...sbb melampau btoi la ahli2 politik nih...sabar sikit sampai convid19 habis boleh x....tergedik2 nak jawatan...gatai teluq btoi
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 02:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Patut sangat
Lepas tu ban katak lompat 2x pru dan lucut semua jawatan
Kes sama seperti pecah amanah
Sebb undi adalah amanah rakyat
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 04:18 AM From the mobile phone | Show all posts
i wish he is the agong now ... i like that he is firmed and can make the call ..  daulat tuanku
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 06:50 AM | Show all posts
jika Agong bubar parlimen agak2 PH meroyan tak?
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 08:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Yes. Suka ngn statement sultan Johor. Siap bagy hadis sekali. Checkmate terus politaik yg sibuk kehulu ke hilir nk tukar parti. Stay smpi pru x bole ke?

Kite tgok next pru nnti sape yg rakyat pilih
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-6-2020 08:39 AM | Show all posts

Bila baca warning Sultan Johor ... aii terfikir satu je ... sendiri faham faham sudah.
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 08:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa2 yang masih mengikut perundangan dan peraturan yang sah tak patut sesiapa pun campurtangan. It might create a dangerous precedent.
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 09:13 AM | Show all posts


Rakyat kena junjung perintah Sultan tapi di masa yang sama sultan pun kena ambil kira kepentingan rakyat juga. Rakyat kan diberi kuasa memilih?

Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 02:29 PM | Show all posts
Ada juga yang ulas isu ini ... harap ilmu ilmu kita dlm ini bertambah.


Link:- https://www.youtube.com/watch?v=7LIYrQPHknc





Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 10:24 AM | Show all posts
PH ni tak habis2 drama. deme menang dulupun sebab bebudak muda yg terpedaya je dan sebab org muak dgn najib. kalau diorg buktikan diorg mampu buat lagi bagus 22 bln tu takdanya rakyat protes dan sambut baik gov PN skrg ni..  
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 12:40 AM From the mobile phone | Show all posts
kenapa langkah sheraton kerajaan tak bubar parlimen?ramai yg tak tahu perdana menteri ke7 dan perdana menteri interim pd masa itu tidak pernah memberi cadangan kpd agong utk bubar parlimen...kena buk baca pelembagaan ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2020 12:28 PM | Show all posts
lostnfaun replied at 3-6-2020 05:37 PM
Kenapa MB tue bagi pd umno yer.. kerusi yg umno menang byk ke dkt johor nie.. kesian btl tgk bersa ...

cuba research secara mendalam latar belakang & keluarga MB J skang..
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2020 12:31 PM | Show all posts
Cassieopeia replied at 5-6-2020 10:24 AM
PH ni tak habis2 drama. deme menang dulupun sebab bebudak muda yg terpedaya je dan sebab org muak dg ...

mungkin kelihatan banyak drama sbb pengarah komunikasi PH time tu = pengarah komunikasi PM8 sekarang.. from what i read in twitter lah..

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-6-2020 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Bubar DUN tangguh lagi la mesyuarat...
Kemudian yang kena bambu orang yg takde kaitan
Kasihani la kami...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-12-2022 11:41 PM GMT+8 , Processed in 0.099944 second(s), 36 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list