CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

BREAKING! : Sultan Johor bg warning bubar DUN

  [Copy link]
Post time 3-6-2020 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Politician22 bodow ni sume bukan heran pun dgn titah sultan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-6-2020 09:39 PM | Show all posts
Tinot7 replied at 3-6-2020 06:36 PM
Ruapanya hang ni bkn melayu.. baru iols tahu

saya 100% melayu. cuma minda saya bukan typical melayu.

what makes you think saya bukan melayu?



Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak habih2 ratib mandat rakyat. Bila rakyat bagi mandat undi ko, ngko pegi lompat sana sini macam katak terencat.
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 09:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Nahnukutu replied at 3-6-2020 09:39 PM
saya 100% melayu. cuma minda saya bukan typical melayu.

what makes you think saya bukan melayu? ...

Dia ingat melayu itu mentaliti musti macam dia......jumud kot?

haaaaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Terbaek...Titah Sultan Johor

Nampak gaya Raja2 Melayu skrg mulai
membenci Dapigs dan PHaprak kaki kencing.
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 10:07 PM | Show all posts
Nahnukutu replied at 3-6-2020 09:39 PM
saya 100% melayu. cuma minda saya bukan typical melayu.

what makes you think saya bukan melayu? ...

u are liberal same like bangnon right..??
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Daulat Tuanku
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
grose... replied at 3-6-2020 01:47 PM
The name is grose...

The question again....jika peralihan kuasa boleh berlaku sekali, why not a ...

Kih3... mmg suka la selang 2 bulan tukaq PM tukar cabinet minister? Lepas tu gaduh lg, tukar fikiran nk jugak jawatan PM. Letak jawatan. Ulang2 smpi ko mampus.... Senang kata xde stability
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-6-2020 10:20 PM | Show all posts
tupaiterbang replied at 3-6-2020 05:03 PM
tu pasal D4P nak sgt jatuhkan sistem monarki Sultan dan Raja kt Mesia ni,
kacau plan..

DAPig nak negara jadi republic.

then mereka anak beranak keturunan boleh control berkuasa macam singapore.

sekarang dalam parti pun semua anak beranak sepupu papat.

then sembang kelepetkerat la bagai.
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 10:25 PM | Show all posts
zull4rs replied at 3-6-2020 10:11 PM
Kih3... mmg suka la selang 2 bulan tukaq PM tukar cabinet minister? Lepas tu gaduh lg, tukar fikir ...

mampus la mesia asyik tukar2 kerajaan je... ketidakstabilan politik menyebabkan pelabur luar susah nak melabur sni manakala pelabur sedia ada pon terpksa blah cari lain..ekonomi merundum, negara tpksa menangung kerugiaan dan tpksa belanja utk pru lgi..patutnya duit belanja pru tu boleh dijimatkan utk bgi bantuan kpd rkyat...so korg rkyat marhaen pikir2 la yeaa....tggu je la pru15 2 thn je lgi..time tu korg nak bergasak, gasak lah habis-habisan..skrg ni fokus je utk stabilkan ekonomi  dlu yee...segala fitnah2 dajal tu buat xtau je....#betternation

Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 10:26 PM | Show all posts
ek elehhh bubar jelaa.siap dgn parlimen sekali eh...#129
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
salamon replied at 3-6-2020 10:25 PM
mampus la mesia asyik tukar2 kerajaan je... ketidakstabilan politik menyebabkan pelabur luar susah ...

Indeed... PH tgk balik la taik2 yg dia dh buat, fight back masa PRU15. Skrg duk diam2 bawah kerusi opposition. Suit them well.
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 10:49 PM | Show all posts
batusembilan replied at 3-6-2020 06:50 PM
kannnn......

saspek sultan johor akan bubar dun sbb wakil2 rakyat ni bodo melantun2

Kannn...kita tunggu n lihat apa kesudahannya nanti
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
salamon replied at 3-6-2020 10:07 PM
u are liberal same like bangnon right..??

Hahaha... iols takde la direct mcm ni..
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 10:56 PM From the mobile phone | Show all posts
underground replied at 3-6-2020 10:20 PM
DAPig nak negara jadi republic.

then mereka anak beranak keturunan boleh control berkuasa macam ...

Iols tak rase jadi maju mcm singapura. Kucar-kacir ada la
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 10:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Nahnukutu replied at 3-6-2020 09:39 PM
saya 100% melayu. cuma minda saya bukan typical melayu.

what makes you think saya bukan melayu? ...

Tgk komen salamon.. ada dabel meaning tu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-6-2020 10:59 PM | Show all posts
Edited by salamon at 3-6-2020 11:09 PM
Tinot7 replied at 3-6-2020 10:53 PM
Hahaha... iols takde la direct mcm ni..

just curious je sis..melayu yg berfikiran urban cmtu mmg  terarah liberal/sekularisme/reform like parti bangnon


unluckly,most our malaysian never ever accept liberalisme..atok tau tu, dats why atok tak suker bangnon jdi pm perang kite smua nanti acik bawang army jgn di boek main
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 11:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Nahnukutu replied at 3-6-2020 01:25 PM
Ironinya yang cakap suruh berhenti berpolitik tu pun politicians selepas selamat tebuk atap.

ad ...

Bukan mereka yang tebuk atap, tapi atap itu ditebuk oleh 'someone' untuk mereka,   merasalah.....hahahahaha.
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 12:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by cmf_shalom at 4-6-2020 12:20 AM
R2D2 replied at 3-6-2020 02:26 PM
tgk perangai PH
guna ayat  nak kembalikan mandat rakyat
walhal 22 bulan apa sumbangan PH pd ne ...


sultan johor ckp psl bubar DUN..dorg melalut sampai ke parlimen seolah2 nk ckp  keputusan Agong dulu x betul...

seingat ak ..keputusan agong dulu psl parlimen..

kecuali srwk....PRN dibuat bsekali dengan PRU..tu yg x dpt bezakan DUN Parlimen..
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 12:20 AM | Show all posts
dizekni replied at 3-6-2020 01:18 PM
Daulat Tuanku!

inilah unsur check n balance paling ampuh dalam sistem pemerintahan di Tanah Melay ...

tak sabar tunggu sorang melompat.
seluruh johor PRK mmg syok jugak.

setiap dun 4 penjuru.
umngok vs pas vs parti logo kunci (bersatu) vs ph.

mudah skit kita nak pangkah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-11-2022 11:44 PM GMT+8 , Processed in 0.111831 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list