CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

BREAKING! : Sultan Johor bg warning bubar DUN

  [Copy link]
Post time 3-6-2020 01:55 PM | Show all posts
grose... replied at 3-6-2020 01:47 PM
The name is grose...

The question again....jika peralihan kuasa boleh berlaku sekali, why not a ...

manak.. pi la cari kawan kat singapura tu.. jgn kaco negara org lain.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-6-2020 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 3-6-2020 01:55 PM
manak.. pi la cari kawan kat singapura tu.. jgn kaco negara org lain.

Dimanakah suara rakyat dlm isu peralihan kuasa ini?Kita yg diberi mandat utk melantik kerajaan to serve the full 5 yrs term, dlm PRU 14, tapi kita tidak ada kuasa utk tentukan peralihan bila tempoh to serve 5 yrs tersebut dikhianati?

So my question again , kenapa berhenti hanya sekali peralihan itu when we have another good 2.5 yrs to go before we go the the poll again? Kalau nilai ketidakperluan utk mendapatkan konsensus rakyat itu boleh dilaksanakan dgn peralihan kuasa yg pertama ini?

haaaaaaaaaaaa

jawab jgn lari..
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 02:11 PM | Show all posts
grose... replied at 3-6-2020 02:08 PM
Dimanakah suara rakyat dlm isu peralihan kuasa ini?Kita yg diberi mandat utk melantik kerajaan to  ...

bkn hang yg pilih pun.. hang org singapura.. mana nak pilih kerajaan mesia?

Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 3-6-2020 02:11 PM
bkn hang yg pilih pun.. hang org singapura.. mana nak pilih kerajaan mesia?

haaaaaaaaaaa

lari jgn tak lari....
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 02:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Bubar dun pun x guna kalu akta lompat parti x digubal. Jap gi ada je acara lompat melompat...mcm kat kedah yg 2 adun pkr gigih melompat hingga ph hilang majoriti...napa macai ph salahkan pn gila kuasa sedangkan adun dorang yg melompat di kala covid? Dah bengong kew
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 02:26 PM | Show all posts


tgk perangai PH
guna ayat  nak kembalikan mandat rakyat
walhal 22 bulan apa sumbangan PH pd negara?
isu abu komunis, tanglung, graduan biadap lebih utama ka?



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Buat MAGERAN ke-2 aje laaaa...bubarkan kerajaan parlimen 2-3 tahun..buar padan muka semua politician dlm Malaysia ni...

Kalo MAGERAN pertama disebabkan krisis perkauman..MAGERAN -2 untuk krisis politik ...
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 02:30 PM | Show all posts
R2D2 replied at 3-6-2020 02:26 PM
tgk perangai PH
guna ayat  nak kembalikan mandat rakyat
walhal 22 bulan apa sumbangan PH pd ne ...

depa sedar tak yg rakyat tersilap pangkah aritu?


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-6-2020 02:33 PM | Show all posts
Edited by smartaleck07 at 3-6-2020 02:35 PM

bagus gak bubar.. apesal masa 1st time power grabbing started, SJ tak bagi warning.. cepat je terima MB baru..
sultan2 patut stay above politics.. x payah komen part politik sbb bukan mengundi pun..
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 02:35 PM | Show all posts
R2D2 replied at 3-6-2020 02:26 PM
tgk perangai PH
guna ayat  nak kembalikan mandat rakyat
walhal 22 bulan apa sumbangan PH pd ne ...

Nampak yg depa bergantung pada frasa fitnah khianat fitnah pru14, depa bising kalau parliamennt dibbar why? sapa yg takut ?

sebab ape? depa takut kalau buat pemilihan lagi depa kalah

so bagus Sultan JOHORE

BUBAR

pilih wakil yg bermaruah yg letakkan ALLAH no 1, amanah rakyat

yg dok kacau bilau masa ramadhan tahu dah kepentingan apa yg kalut sangat tu
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Di Malaysia ni, hanya atok seorang saja yang layak PM....
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 03:11 PM | Show all posts
Lagi bagus kalau PRU terus, hadap sgat dengan politician lompat2 ke sana ke sini.
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus jugak ada sultan yg cengei mcm ni tegur ahli politik yg lupa daratan lebih mengutamakan kepentingkan diri sendiri. {:good
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 03:18 PM | Show all posts
Bubar DUN Johor: Pemuda UMNO setuju titah Sultan Ibrahim
71 Less than a minute

KETUA Pergerakan Pemuda UMNO Datuk Dr. Asyraf Wajdi Dusuki bersetuju dengan titah Sultan Johor Sultan Ibrahim Sultan Iskandar untuk membubarkan Dewan Undangan Negeri jika perebutan kuasa terus berlaku dalam kalangan wakil rakyat.

Menurut Asyraf Wajdi, tidakan yang sama juga perlu dilakukan di peringkat Persekutuan jika masih terdapat anggota parti kerajaan yang mengugut untuk meletakkan jawatan dalam Kabinet.

“Setuju dengan titah Tuanku Sultan Johor untuk membubarkan DUN Johor jika sketsa perebutan kuasa dan insiden ugut-mengugut dikalangan wakil-wakil rakyat Johor berterusa

“Begitu jugalah senario di peringkat Persekutuan, jika masih berterusan karenah ugut-mengugut untuk meletakkan jawatan kabinet dan mencetuskan ketidak-puasan hati kepada kerajaan walaupun negara sedang berhadapan dengan Pandemik Covid-19,” kata Asyraf Wajdi.

Menurut beliau jalan terbaik untuk menyelesaikan kekusutan politik yang sedang berlaku sekarang adalah dengan menyerahkan kembali mandat kepada rakyat untuk memilih semula pemimpin yang ikhlas berjuang untuk kebajikan mereka.
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 03:27 PM | Show all posts
Bagusnya sultan johor ni..... prihatin kat rakyatnya...
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 03:31 PM | Show all posts
bubar je untuk satu negara terus
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-6-2020 03:36 PM | Show all posts
seboleh-boleh nak elakkan la bubar membubar ni macam februari hari tu.

tapi aktiviti lompat melompat macam takkan berhenti walaupun dah tukar and maybe selepas tukar sekali lagi... elok la pru terus. dapatkan mandat rakyat sekali lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 03:36 PM | Show all posts
Tinot7 replied at 3-6-2020 01:28 PM
itu pendapat hang. bg iols, takde tebuk atap. 22 bln tu, tersilap mandat je bg iols sbb rakyat ter ...

OK lah kalau tak boleh terima istilah tebuk atap.
Call it whatever people want it.

Under normal democracy, politicians akan stop politicking selepas menang bila kemenangan itu secure. Kerajaan yang stabil dengan mandat yang halal tidak akan perlu takut.

Kerajaan sekarang sangat rapuh dan siang malam main politik. Lepas KL, kerajaan negeri pun depa kacau. Lihat contoh perlantikan pengerusi MNC. Tapi orang yang sama cakap jangan berpolitik. Ini memang perangai orang melayu ka? Orang lain jangan buat, dia takpa?


Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 03:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Above 18 dah boleh mengundi kan..so selalulah luar kan media sosial..nnt bakal pengundi tak kenal. Siapa yg selalu melompat ,bermuka talam, tu masih adakah  pengundi, depa.
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 03:47 PM | Show all posts
patut agong malaysia pun perlu statement kat geng2 PH ni.....lek2 dulu atau bubar parlimen.....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-11-2022 12:48 AM GMT+8 , Processed in 0.108305 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list