Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
4694
View
96
Reply

BREAKING! : Sultan Johor bg warning bubar DUN

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-6-2020 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
AMARAN BUAT WAKIL RAKYAT DARIPADA DYMM SULTAN JOHOR

Saya berasa amat kecewa dengan kemelut politik yang masih berlaku di negeri ini, apabila ada pemimpin yang gila kuasa dan terus merebut jawatan demi kepentingan diri mereka.

Dalam keadaan rakyat yang sedang susah sekarang, mereka langsung tidak peduli dan sanggup menambah lagi derita rakyat.

Saya tidak boleh tengok rakyat saya menderita, dan tidak akan biarkan negeri saya dikucar-kacirkan.

Saya telah bersumpah untuk menjaga dan membela nasib rakyat dan negeri saya pada setiap masa.

Jika berlaku lagi perebutan kuasa di kalangan wakil rakyat, saya akan bubarkan Dewan Negeri Johor serta merta.

Saya akan berikan peluang kepada rakyat negeri Johor untuk memilih wakil mereka yang baharu, dan saya harap kali ini pilihlah pemimpin yang betul-betul ingin berkhidmat untuk rakyat dan negeri, bukan untuk parti atau diri sendiri.

Hadis Rasulullah SAW :

Rasulullah ditanya tentang mereka yang meminta untuk memegang kepimpinan lalu Rasulullah bersabda:

Kami tidak memberikan kepimpinan kepada mereka yang memintanya, dan bukan pada mereka yang tergila-gilakan jawatan kepimpinan.
(Sahih al-Bukhari, no: 7149)

~~~~~

JOHOR SULTAN WARNS STATE ASSEMBLYMEN

I am very disappointed at the continued politicking in the state, with power-hungry politicians still grappling over positions for their own self-interests.

They clearly have no regard for the hardship being faced by the rakyat now, and seem bent on exacerbating the sufferings of the people.
I cannot stand seeing my rakyat suffer. I will not allow my State to be in disarray.

I took an oath to protect and safeguard the wellbeing of my subjects at all times.
If the politicking goes on, I will immediately dissolve the Johor State Legislative Assembly.

I will give the people the opportunity elect new political leaders to represent their interests, and I hope, this time, the rakyat will choose leaders who really want to serve the people and the State, not just for their respective political parties or themselves.

A Hadith from Rasulullah SAW, PBUH
Rasulullah was asked about those who asked to be put in positions of leadership. Rasulullah said:
"We do not assign the authority of ruling to those who ask for it, nor to those who are keen to have it." - (Sahih al-Bukhari, no: 7149)

#sultanjohor
#royalpressoffice
#johor
Screenshot_2020-06-03-13-13-02-67.png

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 3-6-2020 01:17 PM | Show all posts
natijahnya, hentikan berpolitik
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dizekni at 3-6-2020 01:20 PM

Daulat Tuanku!

inilah unsur check n balance paling ampuh dalam sistem pemerintahan di Tanah Melayu

nampak poyo dan melencong je, zass kena tegur oleh Tuanku Sultan
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 01:20 PM | Show all posts
masa buka DUN dulu pun dia dah warning

abah pun ada dalam tu

Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 01:25 PM | Show all posts
Tinot7 replied at 3-6-2020 01:17 PM
natijahnya, hentikan berpolitik

Ironinya yang cakap suruh berhenti berpolitik tu pun politicians selepas selamat tebuk atap.

ada ka orang percaya?

kalau politicians berhenti berpolitik dunia akan kiamat kot


Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 01:26 PM | Show all posts
patutnya masa langkah sheraton dlu dah bubar...
dulu boleh kenapa sekarang tak boleh...
kalau bubar nanti turunkan anak bertanding tawwww
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Ermmm.....ape2 jelah
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 01:28 PM | Show all posts
Nahnukutu replied at 3-6-2020 01:25 PM
Ironinya yang cakap suruh berhenti berpolitik tu pun politicians selepas selamat tebuk atap.

ad ...

itu pendapat hang. bg iols, takde tebuk atap. 22 bln tu, tersilap mandat je bg iols sbb rakyat tertipu. ni Allah dah reset balik kepada yg sepatutnya. terima je la hakikat.
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Terbaik sultan johor .. N sultan2 negeri lain n YDPA boleh buat amaran yg sama....  Org dok sibuk ngan kobid... Sebelah sini sibuk bahagi jawatan... Sebelah sana sibuk nak jd PM... Nk jd MB.... Sudahla2
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 3-6-2020 01:17 PM
natijahnya, hentikan berpolitik


Tutup terus dewan parlimen......the government unrecognised is already doing 'extremely well' without parlimen right?


Haaaaaaaaaaaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Sudah terang lg bersuluh puak mana yg gigih n gila jawatan time tgah covid ni. Bermula dgan kedah
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
The King has spoken
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Terbaekk apapun tapi pastikah lepas pru nanti dah takde yg bagai katak kembali melompat. ?? Patutnya dibuat persidangan parlimen dulu dan gubal akta anti lompat .
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
YDPA pun sepatut keluar titah suruh si clare tu shut up.
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 3-6-2020 01:28 PM
itu pendapat hang. bg iols, takde tebuk atap. 22 bln tu, tersilap mandat je bg iols sbb rakyat ter ...

Kalau kita dah bleh terima perubahan kerajaan sebelum their tenure ends, why then kita limit only pada satu peralihan kuasa within that space of that 5 yrs, kheunz?

haaaaaaaaaaaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 01:38 PM | Show all posts
grose... replied at 3-6-2020 01:36 PM
Kalau kita dah bleh terima perubahan kerajaan sebelum their tenure ends, why then kita limit only  ...

manak, hang dok singapura, pi la join porem sane.. takkan hang takde kawan kat singapura?
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 01:40 PM | Show all posts
sleepandream replied at 3-6-2020 01:26 PM
patutnya masa langkah sheraton dlu dah bubar...
dulu boleh kenapa sekarang tak boleh...
kalau bub ...

klu bubar tentu dah byk kluster tempat mengundi
mereka lebih tahu apa yg berlaku.

Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 01:41 PM | Show all posts

Tak Boleh Tengok Rakyat Menderita, Sultan Johor Bagi Amaran Bubar DUN

Kemelut politik yang berlanjutan di Johor membuat Sultan Ibrahim Sultan Iskandar kecewa.




Kredit foto: FB




Perkara itu dizahirkannya menerusi hantaran di Facebook yang memberi amaran untuk membubarkan Dewan Undangan Negeri Johor (DUN) jika masih berlaku perebutan kuasa di kalangan wakil rakyat.

"Saya tidak boleh tengok rakyat saya menderita, dan tidak akan biarkan negeri saya dikucar-kacirkan.

"Jika berlaku lagi perebutan kuasa di kalangan wakil rakyat, saya akan bubarkan Dewan Negeri Johor serta merta.


Kredit foto: FB



"Saya akan berikan peluang kepada rakyat negeri Johor untuk memilih wakil mereka yang baharu," titah baginda yang mengakhiri hantarannya dengan sepotong hadis. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 01:44 PM | Show all posts
bagus Sultan Johore

JANGAN BAGI MUKA

ni org suka dan menagih kuasa umpama CANDU JUDI dan ARAK

jijik!!!
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 3-6-2020 01:38 PM
manak, hang dok singapura, pi la join porem sane.. takkan hang takde kawan kat singapura?

The name is grose...

The question again....jika peralihan kuasa boleh berlaku sekali, why not again and again? as long as within that space of 5 years before rakyat go to the poll again?

haaaaaaaaaaa

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list