Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
5315
View
94
Reply

Nabila Razali 'Terkucil' - Tokti, Dayang Dan Ernie Pun Pernah 'Lari Pitching'

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-6-2020 12:36 PM | Show all posts |Read mode
Isu Nabila Razali 'terkucil' ketika membuat persembahan lagu Peluang Kedua, baru-baru ini turut mendapat perhatian beberapa penyanyi terkenal tanah air.




Kredit foto: IG




Dayang Nurfaizah antaranya meminta peminat memberi peluang kedua kepada Nabila kerana baginya, tiada penyanyi yang pernah terlepas daripada melakukan kesilapan ketika membuat persembahan.




Kredit foto: IG



"Saya sendiri pun ada hari yang saya rasa tidak menyanyi dengan baik. Walaupun kita pasang niat nak berikan persembahan terbaik, tapi sudah tertulis bukan hari saya.


"Setiap penyanyi akan ada hari yang dia menyanyi sedap dan ada hari tidak merdu. Kita manusia mana mampu menyanyi dengan sempurna.

"Bagi saya, apa yang berlaku adalah sesuatu yang normal untuk seorang penyanyi. Kita kena faham situasi dan keadaan dia pada hari itu.

"Saya belum berkesempatan untuk lihat apa yang berlaku terhadap Nabila tapi saya harap kita janganlah terus mengatakan dia tidak boleh menyanyi atau menjatuhkan hukum," katanya.


Sementara itu, Ernie Zakri memberi kata-kata semangat buat Nabila agar tidak patah semangat dan dan mengasah lagi vokal supaya dapat memberikan persembahan terbaik selepas ini.


Ernie juga pernah mengalaminya ketika kali pertama mempersembahkan lagu Misteri dalam rancangan Malaysia Hari Ini pada dua tahun lalu.




Kredit foto: IG



"erkara macam ini adalah sesuatu yang normal bagi semua penyanyi bukan saja saya atau Nabila. Untuk semua penyanyi saya pasti semua pernah berlaku kesilapan atas pentas. Apa saja tak kisah dari sudut suara, lirik dan terjatuh. Ini orang panggil 'accident on stage'.

"Cuma nasib saya dan Nabila apabila menyanyi dalam program siaran langsung. Orang menonton dan terus perkatakan. Mungkin ada juga pernah tercekik atau 'accident on stage', tapi persembahan luar dan bukan secara langsung di TV.

"Tak bermaksud sebagai penyanyi tak boleh ada 'kemalangan' di pentas. Ia akan berlaku bila-bila masa saja. Cuma, kita kena belajar dari kesilapan," ujarnya.




Kredit foto: IG




Susulan itu, ada juga beberapa pelayar Twitter membandingkan situasi Nabila Razali dengan kejadian sama dialami Datuk Seri Siti Nurhaliza.







Malah, penyanyi nombor satu negara itu kemudian tampil mengakui dan berkongsi bagaimana dia boleh tersalah 'pitching' ketika di pentas Anugerah Bintang Popular suatu ketika dahulu.






"Saya bukan robot yang boleh buat segala-galanya dan tidak muda macam dulu.

"Nyanyian saya pada malam itu adalah yang paling teruk dalam sejarah. Saya buat silap dan ada menyanyi sumbang juga," ujarnya.


Semoga Nabila Razali bertabah menghadapi segala kiritikan dan tohmahan dan bangkit untuk memberi persembhaan lebih baik selepas ini. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 3-6-2020 12:56 PM | Show all posts
Acceptable lagi terkucil si Nabila ni klu nak compare dengan si Arshad Mokhtar kat indon tu lagi hauk kelaut dalam..
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 12:57 PM | Show all posts
Edited by kukukatablog at 3-6-2020 12:58 PM

pendapat personal aku,
mungkinlah nabila ni x setanding dengan retis2 vokal best,
tapi xde la hauk sangat bila dia nyanyi BAGI AKU,
bagi aku klo teruk mcm aliff syukri tu...
sorry bukan karat ea, lagu dia yang aku pernah dengar yang lirik KELMARINNNNNNN tu jer...

Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 01:10 PM | Show all posts
thread Nabila terkucil

Untuk yang backup cakap aku asyik komplen thread Sepul, tgk mende ni.
Thread yang sama, cume tambah komen netizen, then claim thread sendiri.
And - CARI kat hujung tu.

SAMPAH
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Mana mungkin part terkucil nabila disamakan dengan part terkucil tokti or erni
vocal pun jauh ketinggalan

Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg buat perbandingan ni saja nak biar nabila kena buli ke? Tokti,erni dgn dayang tu vokal bukan calang2,kalau diorang tersilap sikit pun org tak kisah sgt,sbb org tau kemampuan diorang mcm mana.nabila ni perlukan latihan vokal yg lebih lagi kalau nak sukses as penyanyi
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Apooooo dayang, bagi kate2 semangat tp claim belum tengok lg vid tu. hbis kau komen based on what???
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Lagu apa tokti nyanyi tu, sedap lagu tu walaupun ada terkucil sikit ehek
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Peluang apa kalau suara tai pernah sedap
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 01:43 PM | Show all posts
ok jahh nabila... iols sapot chuols... tak bagus takkan dapat masuk AF ye dokk..
nyanyi bagus vokal mantap pun tapi sendu di aidilfitri macam idayu tu lagi takde bg sumbangan pada industri.... at least nabila ni adalah jua lagu yg best... ha giteww iols bekap

tak payah la compare dgn tokti yg ada berpuluh konsert, beratus live show tu... bak kata faizal tahir suatu masa dulu tokti diri diam je atas pentas pun dah sedap


Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Banyak betul benang nabila razali nyanyi pitching lari???

Pastu nak levelkan sheols sebarisss ngan tokti, dyg & ernieee????

Ketahian apakah ini??????
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Ternyata dik cumi2 bukan Saje glemer dikalangan bbnu...dikalangan acik porem Pon glemer habiss...punya byk benang cumi2
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahahaha. Tokti tokti... iols rs lagu segala perasaan mcm kena sumpahan apa pun iols xtahu. Semua serba x kena, dari MV smpai lah ke nyanyian live
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
buragazz replied at 3-6-2020 12:56 PM
Acceptable lagi terkucil si Nabila ni klu nak compare dengan si Arshad Mokhtar kat indon tu lagi hau ...

Aah iols igt lg video adad tu live nyanyi intro je like whaaatttt suara iols lg sedap hurkeh kahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 01:56 PM From the mobile phone | Show all posts
  
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
  


6jota viewers chuolss..

Gimik kot terkucil Ritu?

Makin bertambah viewers
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 02:03 PM | Show all posts
Orix replied at 3-6-2020 01:53 PM
Aah iols igt lg video adad tu live nyanyi intro je like whaaatttt suara iols lg sedap hurkeh kahka ...

Kan.. dia punya terkucil bukan kategori terjelepok tapi kategori terkucil jatuh longkang tepi highway tu..
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku suka je nabila ni lagu dia pun so far sume leh layan... klu tokti leh terkucil apatah lagi si nabila nih
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 03:10 PM | Show all posts
DCT tu terkucil pun wajar lah.. Suara die dah brapa lama dia pakai..brapa lama dia lontarkan...  Nabila ni baru lagi menyanyi, kena banyak latihan dan belajar..

Done back up DCT!
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 03:23 PM | Show all posts
dh brape nabila ni terkucil..?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list