Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
910
View
23
Reply

Mulai 4 Jun, Pengguna Pascabayar Maxis Akan Nikmati Sehingga 2X Ganda Kuota Internet

[Copy link]

Author: trunks       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-6-2020 12:33 AM | Show all posts |Read mode
Edited by trunks at 3-6-2020 12:53 AM

Berita baik untuk pengguna pelan pascabayar Maxis, syarikat rangkaian telekomunikasi ini kini telah menaik taraf pelan Postpaid dengan menambah kuota internet secara percuma dan kekal.

Ini bermaksud, dengan harga bayaran bulanan yang sama, pengguna pelan pascabayar boleh nikmati kuota internet yang lebih banyak. Kuota yang baharu ini boleh dinikmati bermula dari 4 C 10 Jun 2020 dan ia meliputi kesemua pelan pascabayar (lihat jadual di bawah).



Pelan yang terlibat dengan naik taraf kuota ini

Pelanggan pascabayar akan diberitahu oleh Maxis secara SMS berkenaan penaik tarafan ini. Pelanggan juga akan menerima kuota penuh internet yang baharu ini walaupun sebanyak mana kuota lama telah digunakan.

Dengan pengumuman ini, sudah tentu syarikat rangkaian telekomunikasi lain akan mendapat tempias dan mula menyemak semula penawaran pelan mereka.

Maklumat lanjut: Maxis



Question AND Answers

-------------------------------



When will my quota be upgraded?

We are processing all upgrades from 4 to 10 June 2020. You will be notified by SMS upon successful upgrade. The upgraded plans are available for new line activation from 4 June 2020 onwards.

Will the quota be given full or pro-rated during the upgrade?
You will receive full quota at upgrade.

I have set the limit for all my share line(s). Will the settings be changed for each of my shareline(s) after the upgrade?  
We are keeping the existing limit for your share line which was activated before 4 June 2020. Example: if share line has 3GB share limit and 10GB personal, new share limit will be reset to 13GB; essentially the share line has the same amount of quota for usage. This will be reflected in Maxis app after the quota in your account have been successfully upgraded which we will notify you via SMS. After that you may change the limit for your share line(s) any time on Maxis app.
If you add a Maxis Postpaid Share plan after 4 June 2020, the limit of usage will be set at 30GB and you can change it anytime on Maxis app.


Can I change the share limit for my share line?
In order to ensure there is no discrepancy in share line's limit of usage. Change of share limit will be temporarily unavailable from 4 to 10 June 2020. You may change the share limit from 11 June 2020 onwards on Maxis app and Maxis Self Serve.


Will there be any prorated charges because of the upgrade?
No. This is a automatic, permanent and free upgrade, no price change for your monthly commitment.


Will there be any changes in the bill?
There will be no change to your bill.


Can I use the new quota for MaxisONE World?
Yes, you can use the new quota from MaxisONE World when you have exhausted the daily 500MB roaming quota.


If my line is suspended, will I enjoy the upgrade?
To enjoy the new quota please reactive your suspended line.





Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 3-6-2020 08:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Rm98 dpt 40GB? Sama mcm celcom.. 40GB + 20GB (weekends) + 100GB video walla
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 08:53 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 3-6-2020 08:20 AM
Rm98 dpt 40GB? Sama mcm celcom.. 40GB + 20GB (weekends) + 100GB video walla

Aku pkai yg rm38/month. Dpt 48gb.
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 08:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Sazida replied at 3-6-2020 08:53 AM
Aku pkai yg rm38/month. Dpt 48gb.

Perghhhh.. Lagi murah.. Aku x leh tukar lagi plan.. Tak cukup setahun lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 09:18 AM | Show all posts
x dapat pon sms dari maxis lagi......
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 10:45 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 3-6-2020 08:59 AM
Perghhhh.. Lagi murah.. Aku x leh tukar lagi plan.. Tak cukup setahun lagi..

Tp plan prepaid la. Bkn postpaid. Berbaloi2 la jgk guna celcom ni.
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Sazida replied at 3-6-2020 10:45 AM
Tp plan prepaid la. Bkn postpaid. Berbaloi2 la jgk guna celcom ni.


Huhu.. Aku guna postpaid..
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 3-6-2020 10:48 AM
Huhu.. Aku guna postpaid..

Postpaid ada kala senang ada kala susah. Yg susah bila late payment, line dh kena bar. Aku jenis pelupa. So, bg aku baik aku pakai prepaid je. Senang.
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Sazida replied at 3-6-2020 11:07 AM
Postpaid ada kala senang ada kala susah. Yg susah bila late payment, line dh kena bar. Aku jenis p ...

Aku so far skrg dah disiplin diri.. Tiap2 awal bulan.. Gaji aku masuk aku akan byr hutang dulu.. Lps tu baru beli barang..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-6-2020 04:42 PM | Show all posts
card_reader replied at 3-6-2020 09:18 AM
x dapat pon sms dari maxis lagi......

esok kot awak.. 4 haribulan hehe
kalau tak dapat juga,kalau rajin,boleh call saja

Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 04:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Adeh aku baru terminate unifi semata nk amik mxis fibre bagi unlimited data kat phone. Rm250 sebulan kut! Contract ade setahun lebih lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 04:56 PM | Show all posts
dah dapat msj dr Maxis
yg lagi best share line pun upgrade sama
bagus lah
aku baru nak tukar telco
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-6-2020 05:10 PM | Show all posts
chandrahusin replied at 3-6-2020 04:56 PM
dah dapat msj dr Maxis
yg lagi best share line pun upgrade sama
bagus lah

mungkin sebab ramai orang cakap maxis ni mahal
quota tak seberapa kot ,itu dia upgrade hehe
untuk fight telco lain.dan pelan prepaid juga
yang kuat persaingan nya ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-6-2020 05:12 PM | Show all posts
sarah82 replied at 3-6-2020 08:20 AM
Rm98 dpt 40GB? Sama mcm celcom.. 40GB + 20GB (weekends) + 100GB video walla

wah,,ingat awak guna plan unlimited quota ,sebab haritu
kaw2 tonton movies kat Netflix kan haha

40 GB tu masih ada ke baki nya hehe
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 05:15 PM | Show all posts
trunks replied at 3-6-2020 05:10 PM
mungkin sebab ramai orang cakap maxis ni mahal
quota tak seberapa kot ,itu dia upgrade hehe
untu ...

iye.. mmg aku dh plan nak tukar telco
bayar mahal
tapi internet kejap2 habis
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-6-2020 05:22 PM | Show all posts
chandrahusin replied at 3-6-2020 05:15 PM
iye.. mmg aku dh plan nak tukar telco
bayar mahal
tapi internet kejap2 habis

betul tu, kawan saya yang guna maxis prepaid pun
quota sedut laju habis tau..5gb dia langgan
2 minggu habis, guna tak seberapa pun
sebab banyak guna wifi free di rumah dia

Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 05:35 PM | Show all posts
sarah82 replied at 3-6-2020 08:20 AM
Rm98 dpt 40GB? Sama mcm celcom.. 40GB + 20GB (weekends) + 100GB video walla

aikk..aku punya plan celcom rm98 jgk.. tapi dapat 20gb + 20gb (weekend) je...100gb video walla tu dh xde sbb aku pelanggan lama. masa 1st year je kot dapat free tu
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
matchstick replied at 3-6-2020 05:35 PM
aikk..aku punya plan celcom rm98 jgk.. tapi dapat 20gb + 20gb (weekend) je...100gb video walla tu  ...

Ni dah nak masuk setahun..plan aku 40gb + 20gb (weekend)  + 100gn video walla... Skrg plan ni dah x ada
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
trunks replied at 3-6-2020 05:12 PM
wah,,ingat awak guna plan unlimited quota ,sebab haritu
kaw2 tonton movies kat Netflix kan haha
...

Ada..skrg kan dpt free 1gb sehari.. Dah 2 bulan. Ada lagi 11gb tak habis.. Dah la x boleh carry forward.
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 07:37 PM From the mobile phone | Show all posts
trunks replied at 3-6-2020 05:22 PM
betul tu, kawan saya yang guna maxis prepaid pun
quota sedut laju habis tau..5gb dia langgan
2 m ...

Betul tu bro
Sakit plk ati kjp abis data
Pdhal mcm aku lagi la
Byk masuk forum je
Tapi bila bab bil
Laju je kena potong klu terlambat baya
Pdhal aku ni bapak disiplin baya bil
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list