Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
6690
View
230
Reply

Warga Emas Nekad Cerai Kerana Tak Tahan Dengan Kucing Peliharaan Isteri

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-6-2020 07:13 PM | Show all posts |Read mode
Tidak tahan dengan kucing peliharaan isterinya, seorang pesara di Singapura nekad mengambil keputusan untuk bercerai.

"Kucing-kucing ini cukup mengganggu dan dibiarkan bebas berkeliaran di dalam rumah.


Gambar hiasan



"Ia juga tidak terlatih dan berak serta kencing merata-rata.

"Bau najis menyebabkan jiran-jiran kurang selesa," kata Hakim Sheik Mustafa yang dipetik Sinar Harian.


Difahamkan, seekor daripada kucing peliharaan isterinya pernah kencing di muka lelaki itu ketika dia sedang tidur.


Selepas mendengar keterangan daripada kedua-dua pihak, hakim daerah memerintahkan perkahwinan itu dibubarkan.


Meskipun isteri yang dikahwininya sejak 45 tahun lalu itu membantah, lelaki berusia 70 tahun berkenaan nekad berpisah kerana tidak tahan dengan sikap wanita terbabit yang suka memelihara kucing. - CARI

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 2-6-2020 07:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak aii.. Kucing kencing atas muka? Samseng betul kucing tu
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2020 07:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Org nak bela kucing nie mestilah pembersih dan rajin...kalau tak jgn bela...
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2020 07:33 PM From the mobile phone | Show all posts
X de anak kot dorang..kesian..
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2020 07:35 PM From the mobile phone | Show all posts
ni mesti kucing pungut. sekali baca dah ku tahu asal usulmu.

beli dari reputable breeder. biasanya dah litter train dan well behaved kucing tu. mana yang tak behave dia takkan jual. kalau ada yang dah reserved (biasanya orang reserved masa dia baru lahir atau few weeks), dia akan bincang balik dengan buyer tu macam mana.

kucing johari semua beli dgn breeder. semua BSH dia beli dgn cattery yg berdaftar dan ada reputasi baik.
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2020 07:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Makin physco puteri bunian yg menyumpah polis atas ni...
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2020 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Haha... Kencing atas muka tu melampau. Sengaja kucing ni pun {:smile
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2020 08:02 PM | Show all posts
Nak bela kucing ni, bukan setakat kucing je kena jaga, jiran sekeliling pun kena jaga, x pasal-pasal boleh gaduh, kalau yang ada duit tu boleh buat rumah kucing di rumah, semua kucing letak kat situ je, kalau setakat bela seekor tiada masalah ni yang jenis bela lebih 10 ekor, memang tuan dia kena bertanggungjawab lebih sikit
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2020 08:06 PM From the mobile phone | Show all posts
I pun kureng ngan binatang berbulu.. Kalau kucing dtg umah ,berak i cuci..tabur baking soda 2 sudu besar..kucing suka ulang berak tempat dia dah berak. So far letak baking soda,x datang dah. Kalau yg dekat dapur ada tanah tu,siram air rendam lada ke bijik lada tabur kat situ. So far selamat tak dtg.
tapi jiran pernah kena kucing kencing dari syiling rumah elok jatuh atas kepala dia.
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2020 08:08 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 2-6-2020 07:35 PM
Jangan main2 masalah kucing ni
Aku pun taktahan. Masa aku travel to kl, mak aku kunci kucing dalam  ...

mop dapur 10kali sebulan tu ckittt. kik3.
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2020 08:11 PM From the mobile phone | Show all posts
aku peminat kucing, tapi kalau x jaga begini mmg hangin...

diorang dh berkahwin 45tahun, adakah bela kucing tu sejak 45 tahun dahulu ataau baru membel sahaja...

Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2020 08:11 PM From the mobile phone | Show all posts
kt rumah aku pon ada kucing buangan dgn anak2 3,4 ekor. aku xkisah bagi makan luar rumah. masalah geli bila dia masuk rumah,anak2 aku dok main2. last2 skng anak2 dia mati 3 ekor tiba2. xtau kenapa.
najis kucing ni bau dia tajam busuk lain macam.
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2020 08:15 PM From the mobile phone | Show all posts
kerana pembela yg bodoh mcm makcik ni la habis pencinta kucing kena pandang serong
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2020 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
3 hari lps aku join la grup fb kucing kampung, saja nk tgk gambo2 kucing dan baca kisah org bela kucing..pehtu bila aku tgk duk gaduh2 la pulak dlm tu terus aku unfollow..
Bygkn kat fb pun bergaduh, kt luar lg la teruk kot pemilik2 kucing ni..masing2 nk tunjuk hebat, ilmu tinggi, kaya...dah mcm x ikhlas nk bela kucing
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2020 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Ntah2 dah ada pucuk muda kot pacik ni..kekeke~

Baidewei,berdasarkan pengalaman ai y menjaga kucing2,pernah 1kali je kena kencing,tu pun sbb miaw tu baru ai kutip,still kecik lg,tp dia sakit..bwk pegi jmpe vet pun mmg vet ckp hayat dia xlama,around 5days je dia hidup..sebelum mati tu,sempat laa dia kencing atas riba ai..tanda terima kasih kot.{:smile

Miaw y lain2,setakat ni xde plak..kalau nak kencing or berak,dorg akan bg hint nak keluar rumah..so bukak pintu rumah,dorg terus berak/kencing kt halaman jela..cari "toilet" dorg..
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2020 08:43 PM From the mobile phone | Show all posts
glump replied at 2-6-2020 08:06 PM
I pun kureng ngan binatang berbulu.. Kalau kucing dtg umah ,berak i cuci..tabur baking soda 2 sudu b ...

Lada hitam ke
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2020 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 2-6-2020 08:08 PM
mop dapur 10kali sebulan tu ckittt. kik3.

Amboi rajinnya diaa..

Bukan mop kaka 9a tapi cucur air..main air satu rumah. Repeattt
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2020 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 2-6-2020 08:11 PM
kt rumah aku pon ada kucing buangan dgn anak2 3,4 ekor. aku xkisah bagi makan luar rumah. masalah ge ...

Chuol cuci lebih dari 10x ke

Masa kecik dulu mak iols takmau bela kucing sebab ni lah. These few weeks iols karma berkali2
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2020 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku xbnci kucing to xsuke bela...staff kt opis amu nih ade sorang pminat kucing ade bbelas2 ekor, bygkn g opis ngn tudung penuh bulu kucing n bau kucing, Aku ngn mmber Aku nk muntah to dia dh mcm kalih dh ngn bau kucing, ade budak laki opis g tlg baiki kabinet dapur dia, budak tu cite taik kering kucing elok je trgolek bwh meja...uwweeekkk
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2020 08:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pantang bau tahik kucing ni, dari jauh dah boleh bau..puasa haritu jiran depan start pelihara kucing, tak lama lepas tu beranak sedap anak tu berak kencing depan grill rumah aku..hari2 kena basuh, bau jgn cakap dari tangga dah bau sampai tak keluar rumah geli punya pasal. Hari2 sakit hati, aniaya jiran , dok niat lepas puasa ni nak tegur ank dia... Tengok2 raya baru ni dah takda kucing tu, doa aku dah makbul agaknya..alhamdulillah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list