CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: ipes2

[ILMU MUDAH]: COFFEE (KOPI)..SELAMAT KE?

[Copy link]
Post time 30-5-2020 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Minum kopi selalu pun x elok kan nanti gigi jadi kuning
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 11:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya suka mug tu, mana nak cari? rasa nak minum kopi haha
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 11:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Caffeine ni sgt permeable utk pass through blood brain barrier kan doc

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2020 12:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Sy suke minum kopi...., Mase g Bandung try la minum kopi luwak.....xde special pun...rase mcm minum kopi serbuk beli kat kedai runcit tp x letak gula. Same jugak dgn kopi 3 in1....Sy xleh beza rasenye dgn starbak atau Costa....adekah sy x pandai appreciate rasa kopi?
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2020 12:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Kejora927 replied at 30-5-2020 11:01 PM
Minum kopi selalu pun x elok kan nanti gigi jadi kuning

Tula....sudahnye kene g buat whitening...haha...thn lps dah buat harap disiplinlah jaga keputihan gigi ni
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2020 01:53 AM | Show all posts
Edited by kroit92 at 31-5-2020 01:55 AM

yang baru2 ni, femes dan viral, kopi Dalgona tu

manis dan tinggi caffeine

saya minum secawan, nah, pening terus
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2020 03:41 AM | Show all posts
kuzaime replied at 30-5-2020 06:27 AM
Tiap2 hari minum, cuma belah pagi aje masa sarapan. Kot ambik lewat petang aje @ malam, memang susah ...

saya suka gak minum kopi tapi tak terlalu addicted.
tapi jgn nescafe, ari2 pun boleh, lepas tu tak boleh tido malam. nak2 sebelum tido tu saya minum secawan.
confirm tak leh tido
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2020 03:42 AM | Show all posts
Guccibamboo replied at 31-5-2020 12:02 AM
Tula....sudahnye kene g buat whitening...haha...thn lps dah buat harap disiplinlah jaga keputihan  ...

u ckp ni baru i perasan.
i kerapa minum nescafe. sama le jugak agaknya.
jenuh nak menggosoknya
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2020 03:44 AM | Show all posts
ipes2 replied at 30-5-2020 08:45 PM
saya minuk kopi brand apa pun, rasa lebih kurang sahaja. tak sophisticated palate saya.
teh boh t ...

apa kabar doc?

tapi saya boh tak leh masuk le doc.
saya lebih suka pulak ambik lipton
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-5-2020 04:08 AM | Show all posts
sarah82 replied at 30-5-2020 09:31 PM
Mmg alert.. Tp sy perasan.. Tangan cepat menggigil..perlahan2 sy cuba kurang ambik kopi.. Banyak m ...

itu tanda awak overdose dah dengan coffee tu.
apa kata next time, guna sedikit sahaja serbuk coffee itu eg separuh dari biasa untuk secawan.
juga, cuba beli yang powernya rendah sikit.
arabica rasanya sangat kuat.. saya lupa.
isteri saya kaki coffee. dia ada carta nya.
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2020 04:12 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 31-5-2020 04:08 AM
itu tanda awak overdose dah dengan coffee tu.
apa kata next time, guna sedikit sahaja serbuk coff ...

Skrg dah kurang.. Minum sehari 2×..tapi sy target.. Lepas semua stok kopi habis (bulan depn) sy tak mo restock kopi.. Nak tengok boleh x kawal keinginan minum kopi.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-5-2020 04:14 AM | Show all posts
Kejora927 replied at 30-5-2020 11:01 PM
Minum kopi selalu pun x elok kan nanti gigi jadi kuning

ya. coffee, macam tea lah, ada a group of chemicals yang dipanggil 'tannins'. leather untuk buat kerusi kereta tu kita kna lalui process tanning nya baru jadi kuat dan berkaler, ambil dari perkataan itulah tannins ini.
juga, gigi kita tidak la smooth.. ada alur2 dan grooves etc.. tannins dari tea juga coffee akan lekat disini dan akan jadi yellowish sikit
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-5-2020 04:16 AM | Show all posts
Catpaw replied at 30-5-2020 11:48 PM
Saya suka mug tu, mana nak cari? rasa nak minum kopi haha

alah kat malls mana2 pun ada, awak just kena order untuk letak messages nya
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-5-2020 04:17 AM | Show all posts
Guccibamboo replied at 30-5-2020 11:58 PM
Caffeine ni sgt permeable utk pass through blood brain barrier kan doc

ya, sebab itu dia boleh pergi dan melekat pada AR1,AR2,AR3 and AR4 tadi.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-5-2020 04:20 AM | Show all posts
Guccibamboo replied at 31-5-2020 12:01 AM
Sy suke minum kopi...., Mase g Bandung try la minum kopi luwak.....xde special pun...rase mcm minum  ...

mahal sangat.
disini, eu80 secawan.
ada Indonesia Government hantar agents untuk ambil bahagian di dalam International Coffee Show di sini.. isteri saya memang kaki kopi, jadi dia pergi. awek2 agents indonesia tu solat dalam booth depa semua orang dapat tengok, jadi saya tahu mereka indo and muslim. so saya approach. depa tahu saya muslim depa jual sekampit real kopi luwak denagn hanya eu30.. if harga biasa eu120.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-5-2020 04:21 AM | Show all posts
Guccibamboo replied at 31-5-2020 12:01 AM
Sy suke minum kopi...., Mase g Bandung try la minum kopi luwak.....xde special pun...rase mcm minum  ...

awak macam saya.. buta tentang kopi.
isteri saya, serata negara dia pergi dan sample cafes nya untuk coffee nya
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-5-2020 04:22 AM | Show all posts
Guccibamboo replied at 31-5-2020 12:02 AM
Tula....sudahnye kene g buat whitening...haha...thn lps dah buat harap disiplinlah jaga keputihan  ...

saya guna satu colgate toothpaste ini, sanagt berkesan.
lupa nama.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-5-2020 04:24 AM | Show all posts
kroit92 replied at 31-5-2020 01:53 AM
yang baru2 ni, femes dan viral, kopi Dalgona tu

manis dan tinggi caffeine

saya hampir google lalu isteri saya mencelah dia kata itu SK punya coffee. isteri saya peminat tegar k-pop dan pergi ke concerts BTS. saya:
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-5-2020 04:26 AM | Show all posts
iznanaziz replied at 31-5-2020 03:44 AM
apa kabar doc?

tapi saya boh tak leh masuk le doc.

kabar baik izna, alhamdulillah.
saya juga suka teh boh! sama suka dengan Lipton.
yang England dok besar2 kan teh mereka tu eg Englsih Breakfast Tea etc tu, or yang dekat Harrod's etc, saya rasa teh Lipton jauh lebih sedap. saya bawak balik teh jika ke overseas, dan juga bawak balik teh untuk mak bila cuti.
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2020 08:58 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 30-5-2020 08:57 PM
mungkin coffee jenama lain yang awak guna tu, kandungan caffeine nya lebih rnedah dari nescafe.

Mgkin la..etc super power,L.A coffee..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Kesihatan



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-5-2022 09:22 PM GMT+8 , Processed in 0.084652 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list