CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: ipes2

[ILMU MUDAH]: COFFEE (KOPI)..SELAMAT KE?

[Copy link]
 Author| Post time 11-7-2020 05:18 AM | Show all posts
nilda_kerox replied at 10-7-2020 09:55 AM
Hehehe.... ok la I tak jadi nak stop minum coffee

yes, jangan henti kan the simple little pleasure in life.. semua benda lain sains dah ambil dari kita, eg hisap candu (1900s), rokok (1990s), tak lama lagi vape.. tinggal coffee sahaja nanti
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-7-2020 08:51 AM | Show all posts
ipes2 replied at 11-7-2020 05:16 AM
immune apa nya, tu yang kencing malam tu?

hahahaha...
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2020 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Matcha green tea + one shot espresso .. oh heaven Nye
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2020 12:01 PM | Show all posts
Edited by seribulan at 20-7-2020 09:37 PM

Singgah koperasi SKOMK terbeli kopi CENKUDU- campuran mengkudu, cendawan merah dan halia...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-7-2020 11:10 PM | Show all posts
seribulan replied at 20-7-2020 12:01 PM
Singgah koperasi SKOMK terbeli kopi CENKUDU- campuran mengkudu, cendawan merah dan halia...

ha ha apa itu
sedap kah
cenkudu ha ha tergelak saya
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2020 08:12 AM | Show all posts
ipes2 replied at 23-7-2020 10:10 PM
ha ha apa itu
sedap kah
cenkudu ha ha tergelak saya

ada rasa pahit2 mengkudu. Sakit tekak ni terus stop minum...sempat 4 kali je...ada yg kata kopi akan lagi peritkan tekak lak..

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-7-2020 02:10 AM | Show all posts
seribulan replied at 24-7-2020 08:12 AM
ada rasa pahit2 mengkudu. Sakit tekak ni terus stop minum...sempat 4 kali je...ada yg kata ...

mengkudu??
saya google, keluar noni jika di wiki
di kelantan ada pokok kkudu
tak pula ingat pokok kkudu ini ada apa2 guna

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-7-2020 02:12 AM | Show all posts
all you need to feel better

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-7-2020 07:32 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 28-7-2020 01:10 AM
mengkudu??
saya google, keluar noni jika di wiki
di kelantan ada pokok kkudu

Haa...ni lerrr...bagus utk rawatan...google je khasiat mengkudu...tekak dah baik, nak minum kopi Cenkudu ni balik
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-7-2020 02:41 AM | Show all posts
seribulan replied at 28-7-2020 07:32 AM
Haa...ni lerrr...bagus utk rawatan...google je khasiat mengkudu...tekak dah baik, nak minum kopi C ...

oh cengkudu... bukan mengkudu
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 02:50 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 30-7-2020 01:41 AM
oh cengkudu... bukan mengkudu

Yup mengkudu ingredient dia...CENdawan + mengKUDU....cantum CENKUDU + halia...
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2020 08:11 AM | Show all posts
Lately dah berjaya kurangkan minum kopi. Sebelum ni mcm addicted, disebabkan diuretic effect dia, I jadi dehydrate selalu. Masa nak kurangkan hari tu, ada simptom caffeine withdrawal. Sakit gila kepala. After a few days baru lega. Sejak tu dah kurang addicted to coffee. Seminggu dalam 3-4 cawan saja.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2020 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Knowlee replied at 28-8-2020 08:11 AM
Lately dah berjaya kurangkan minum kopi. Sebelum ni mcm addicted, disebabkan diuretic effect dia, I  ...

goodjob knowlee
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2020 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 28-8-2020 11:09 PM
goodjob knowlee

Tenkiu tenkiu. Punya addicted to coffee, sampaikan takde effect dah caffeine tu, malam tetap tido lena. Cuma bab diuretic effect tu mcm biasa. Sekarang dah lega la kurang addicted.
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2020 09:35 AM From the mobile phone | Show all posts
I am a tea drinker but i do drink coffee whenever the urge is there. I love the aroma (ni selalunya semerbak when abroad, so you walk around with a smile on your face) eventhough am not an avid drinker. Nescafe makes me diuretic, more so than other brands. Kopi yg sy suka ialah kopi cap televisyen (dah lama x pekena sbb my source dah retire, xdak jual kt supermkt/hypermkt) & cap 434 (pun tunggu colleague blik Muo). Next best thing is AikCheong. Nescafe/coffee does not keep me awake though. I can sleep fine eventhough i have them in the evening or late at night. I stay away from espresso/cappuccino & the likes though - give me an agonising headache. I do find the black coffee abroad much stronger than the one we have here. Masa kecik dulu, my grandma owned a coffee shop. So, every other day, we would buy coffee beans (yg dah digoreng dgn butter) and have them grounded & the aroma is just delightful.
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2020 09:39 AM From the mobile phone | Show all posts
mh17 replied at 30-5-2020 01:58 PM
Beza nescafe and coffee??

Sama je kopi, cuma jenama je. Nescafe tu dah mmg known as nescafe. Jd bila kita kata kita minum nescafe, mmg x lain x bkn dlm fikiran org yg mendgr, kita minum jenama ni. Tp klu kopi ni, selain dr nescafe, e.g.  cap kapal api, kopi hangtuah, aikcheong, ah huat etc
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-8-2020 02:49 PM | Show all posts
Scheherazade replied at 29-8-2020 08:35 AM
I am a tea drinker but i do drink coffee whenever the urge is there. I love the aroma (ni selalunya  ...

Pi Australia was a coffee heaven 7e dia pun ada mesin kopi...RM3 je duit kita...aromatic delicious coffee...everywhere ada stall kopi...memang hari2 minum kopi tapi before 7 pm...takut tak lelap smp esok if minum.after that
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2020 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 29-8-2020 02:49 PM
Pi Australia was a coffee heaven  7e dia pun ada mesin kopi...RM3 je duit kita...aromatic delici ...

Rasanya kt negeri omputeh ni mmg aroma ni semerbak. I think the aroma is stronger in Europe and US. Bgn pg turun lobi hotel mmg akan bau kopi ni dulu kan? Sedap je wlu sy x minum pun, haha
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2020 01:14 PM | Show all posts
Scheherazade replied at 29-8-2020 06:15 PM
Rasanya kt negeri omputeh ni mmg aroma ni semerbak. I think the aroma is stronger in Europe and US ...

Teringat2 kopi Australia...rindu

Hari tu ada nonton pasal kopi Turki ada periuk khas...rugi tak beli sana dulu
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2020 08:55 PM | Show all posts
Iols tak boleh hidup tanpa kopi. at least sehari sekali waktu pagi. buat masa ni Cafe 21 kopi kegemaran sebab 0 sugar. selalu standby dalam handbag dan bancuh kat pantry kat ofis.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Kesihatan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-9-2022 12:41 PM GMT+8 , Processed in 0.078321 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list