CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: ipes2

[ILMU MUDAH]: COFFEE (KOPI)..SELAMAT KE?

[Copy link]
Post time 3-6-2020 02:46 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 2-6-2020 12:30 AM
beri contoh message yang awak suka pada coffee-mug awak.

Hari ni terdengar satu lagu sedap, ada kopi dalam lirik dia, saya nak letak lirik nilah

Don't stay awake for too long
Don't go to bed
I'll make a cup of coffee for your head
I'll get you up and going out of bed


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 03:02 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 2-6-2020 12:35 AM
sesuai untuk berjaga malam. minum secawan semalam pun dah cukup untuk buka mata ramai orang, saya  ...

Tapi kalau saya penat, minum kopi malam pun lelap juga haha
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 07:47 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 2-6-2020 11:31 PM
nikmat yang simple dan mudah ialah kopi dan teh bila kita relax, bukan?
saya tidak banyak minum c ...

Costa ikut size & flavour. Paling murah cawan kecik x silap dlm rm 9 kot.
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 2-6-2020 11:27 PM
saya baru nak beli yang hijau itu; di kedai kedai cina disini memang ada saja.
creamer dia boleh  ...

Iye.. Minyak isirung kelapa sawit. Klu nk minum boleh tp syarat aritu tak mkn goreng santan la..  Balance kn balik
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 12:54 PM | Show all posts
masa kecik kecik selalu pegi pasar malam, ada satu apek cina ni dia akan jual mcm mcm jenis kopi. So kita pilih. Lepas tu dia akan campur dan kisar...like dulu by kati..so beli sekati atau dua kati....selalu beli utk atok masa kecik kecik...so mmg hantu cofee...

its like when u dont have your coffee...or utk sy tanpa kopi to start with...hmm akan continue my day krik krik..lemau je rasa.

so kopi is a big deal.
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2020 09:26 PM | Show all posts
ipes2 replied at 2-6-2020 12:42 AM
saya kurang pasti samada BP yang naik dari minum kopi itu adalah kekal, ataupun cukup banyak influ ...

Thank you doc for the advise.
Memang payah nak kontrol pemakanan + exercising. Laziness is our greatest enemy.
And here I thought too much caffeine can kill, rupanye tak.
Jadi bole la saya minum tanpa  rasa bersalah.

Thanks again.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-6-2020 06:58 AM | Show all posts
cheeseinabag replied at 3-6-2020 09:26 PM
Thank you doc for the advise.
Memang payah nak kontrol pemakanan + exercising. Laziness is our gr ...

sama-sama.
enjoy your latte and have a good weekend
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-6-2020 07:03 AM | Show all posts
adila39 replied at 3-6-2020 12:54 PM
masa kecik kecik selalu pegi pasar malam, ada satu apek cina ni dia akan jual mcm mcm jenis kopi. So ...

wah terer cina itu. dia jual cara yang sophisticated, cuma tempat nya sahaja ie di pasar malam. awak lah yang untung. disini hendak dapat service sebegitu, mahu berapa puluh euro sekampit
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-6-2020 07:05 AM | Show all posts
biskutraya replied at 3-6-2020 12:24 PM
Iye.. Minyak isirung kelapa sawit. Klu nk minum boleh tp syarat aritu tak mkn goreng santan la..   ...

i see, i see. terima kasih.
bulan puasa ini, cholesterol saya naik kerana makan banyak diwaktu midnight (buka puasa lambat disini).
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-6-2020 07:07 AM | Show all posts
djzara81 replied at 3-6-2020 07:47 AM
Costa ikut size & flavour. Paling murah cawan kecik x silap dlm rm 9 kot.

what the hel*! RM9?? mahal nya!
disini eu3 sahaja.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-6-2020 07:18 AM | Show all posts
Catpaw replied at 3-6-2020 02:46 AM
Hari ni terdengar satu lagu sedap, ada kopi dalam lirik dia, saya nak letak lirik nilah

Don't s ...

awat tajuk nya morbid sangat itu Catpaw?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-6-2020 07:19 AM | Show all posts
Catpaw replied at 3-6-2020 03:02 AM
Tapi kalau saya penat, minum kopi malam pun lelap juga haha

ha ha ini jenis kakai tidur. jika dia ingin tidur, bising ke cerah ke, coffee ke dia tidur juga.
semacam saya ini... kecuali saya tidak suka cerah
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-6-2020 07:39 AM | Show all posts
sarah82 replied at 31-5-2020 04:12 AM
Skrg dah kurang.. Minum sehari 2×..tapi sy target.. Lepas semua stok kopi habis (bulan depn) sy t ...

bercita2 ya? saya tetap akan minum kopi pagi2 semasa drive, dan once more masa noon (tetapi selalunya diganti dengan teh).
tak perlu stop lah sarah, cuma cut down. seronok minum kopi ini.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 08:04 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 6-6-2020 07:39 AM
bercita2 ya? saya tetap akan minum kopi pagi2 semasa drive, dan once more masa noon (tetapi selalu ...

Nak kurang sikit Dr...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-6-2020 08:13 AM | Show all posts

beres. ada guna nya untuk kini ini sedikit caffeine

Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 08:45 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 6-6-2020 08:13 AM
beres. ada guna nya untuk kini ini sedikit caffeine

Tu la.... Sy takut jadi ketagih balik mcm masa sy kat tmpt dulu.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-6-2020 04:15 AM | Show all posts
sarah82 replied at 6-6-2020 08:45 AM
Tu la.... Sy takut jadi ketagih balik mcm masa sy kat tmpt dulu.

rasanya addicted ke dulu tu.
maybe hanya'peminat besar'?
saya pun minum 2-3 mug sehari, awak maybe just satu dua lebih dari saya.
at this moment tengah menikmati secawan teh
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2020 07:26 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 9-6-2020 04:15 AM
rasanya addicted ke dulu tu.
maybe hanya'peminat besar'?
saya pun minum 2-3 mug sehari, awak may ...

Lama juga nak berhenti minum kopi sehari 4-5 cwn dulu...
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2020 09:31 AM | Show all posts
ms muda iaitu ms start kerja mmg addicted pd nescafe
tambah heaven bila kt office ada tea lady so msk aje dia dah buatkan, lps lunch another one
smplah dlm 4 tahun lps tu mmg x boleh tolerate dgn nescafe, asal minum bkn aje migraine yg biasa tu tp rs cam nk hempas kepala ke dinding pun ada dan terasa mcm mata nk terkeluar dr landasan
lps tu byk minum tea O dan milo
start minum black coffee ms dgn jayanya bila umur dah msk 30
dan suka sgt minum espresso
tp yg pelik bila umur msk 4 series setiap kali minum coffee ni mmg cecepat aje nk cari bantal dan selimut sbb rs nagntuk ya hamats, dedulu pun sama jer cuma xdelah immediately
bg kaka black coffee ni ibarat ubat tido aje esp espresso tambah klu yg 2 shots hah mmg mendptlah lps tu dok terlentuk2
klu betul xnak bg tido tp jantung berdegup laju minumlah white coffee
yg tu konpem smp ke pg x tido selg x minum 2L air kosong
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-6-2020 02:07 PM | Show all posts
sarah82 replied at 9-6-2020 07:26 AM
Lama juga nak berhenti minum kopi sehari 4-5 cwn dulu...

4 - 5 cawan.
banyak jugak itu.
dehydrated lah awak di negara pans macam malaysia itu
sekarang dah reduce kepada?
saya biasanya 2 - 3 cawan sahaja
3 tu jarang la
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Kesihatan

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-1-2022 01:09 PM GMT+8 , Processed in 0.091776 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list