CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: ipes2

[ILMU MUDAH]: COFFEE (KOPI)..SELAMAT KE?

[Copy link]
 Author| Post time 2-6-2020 12:37 AM | Show all posts
biskutraya replied at 1-6-2020 12:29 PM
Iols hantu kopi.. Tanpa kopi sel otak tak berhubung. Bulan pose pn bantai minum kopi. Dulu masa stud ...

awak kaki study, tak apa lah. perlu caffeine untuk stay up dan buat kerja.
nescafe yang hijau 3 in 1 tu kuat ya? saya ingin cuba.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 2-6-2020 12:38 AM | Show all posts
buragazz replied at 1-6-2020 01:38 PM
Badan aku ni pelik sikit bab2 menerimaan caffeine ni.. tima aku mengantuk gila babeng ko ko suap ses ...

mind over matter ya awak ini. boleh bertahan dan tidak terpengarug by chemicals.
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2020 12:39 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 30-5-2020 08:58 AM
Sy rasa badan dah imune dgn kopi.. Hahaha.. Tengah mlm minum kopi pun tetap sy akan tido dgn jayanya ...

Sbb dah selalu sgt minum ke sis??aiols jarang minum sbb tkt jadi mcm ni la....ssh plak nnt nk drive atau stay up kalau ade benda penting.....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-6-2020 12:42 AM | Show all posts
cheeseinabag replied at 1-6-2020 01:38 PM
Saya peminat tegar kopi dari zaman study, zaman berkerja sampai la ni zaman tak berkejaya.
But I'm  ...

saya kurang pasti samada BP yang naik dari minum kopi itu adalah kekal, ataupun cukup banyak influence nya untuk memberi anda darah tinggi. jika ingin jaga BP, kurangkan garam, banyakkan exercise dan amalkan sikap bertenang dan tidak gopoh.. suatu sikap yang sukar untuk dipupuk dalam diri seseorang.

saya tidak rasa bahawa kesan pada BP dari kopi harian kita adalah cukup besar untuk beri kita darah tinggi. nanti saya update.

dan ya, ahmad tea adalah jenama yang elok.
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2020 12:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Xim replied at 2-6-2020 12:39 AM
Sbb dah selalu sgt minum ke sis??aiols jarang minum sbb tkt jadi mcm ni la....ssh plak nnt nk driv ...

Kuat minum kopi kot.. Tu yg dah immune
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2020 12:53 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 2-6-2020 12:50 AM
Kuat minum kopi kot.. Tu yg dah immune

No wonder... Aiols kena elak drpd minum ni...hehe
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2020 01:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Xim replied at 2-6-2020 12:53 AM
No wonder... Aiols kena elak drpd minum ni...hehe


Hahaha..iols mmg suka kopi.. Esk nak cuba flat white pulak.. Costa coffee.
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2020 04:49 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 2-6-2020 12:36 AM
saya juga minum secawan kopi at least, setiap hari. pagi hari untuk segarkan mata semasa bawa kere ...

Ha'a doc. Kt packaging tu dia tulis 5in1. Product keluaran Super. Warna pink. Kot2 la doc pegi kedai leh la tgk2 ape je la sampai 5in1 tu.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 2-6-2020 05:45 PM | Show all posts
sarah82 replied at 2-6-2020 01:00 AM
Hahaha..iols mmg suka kopi.. Esk nak cuba flat white pulak.. Costa coffee.

Costa flat white sedap.
Starbucks punya flat white, macam ok saja.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-6-2020 05:47 PM | Show all posts
Fur replied at 2-6-2020 04:49 AM
Ha'a doc. Kt packaging tu dia tulis 5in1. Product keluaran Super. Warna pink. Kot2 la doc pegi ked ...

Macam macam, 5 in 1 termasuk serbuk kopi, gula, creamer... apa lagi?
Saya google 6 in 1, keluar shampoo
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2020 05:48 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 2-6-2020 05:45 PM
Costa flat white sedap.
Starbucks punya flat white, macam ok saja.

Jitra ada costa saja dr.. Baru buka masa PKP.. Ingat nak cuba hari ni.. Tapi sy dah minum nescafe dah pagi td.
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2020 06:40 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 2-6-2020 05:47 PM
Macam macam, 5 in 1 termasuk serbuk kopi, gula, creamer... apa lagi?
Saya google 6 in 1, keluar s ...

Coffee+gula+creamer+kacip fatimah+collagen

Shampoo tu pun x nk kalah hehehehee
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2020 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 2-6-2020 12:37 AM
awak kaki study, tak apa lah. perlu caffeine untuk stay up dan buat kerja.
nescafe yang hijau 3 i ...

Aah yg hijau tu.. Tp zmn study dulu tu paling power la. Skrg klu minum menguap level 10.

P/s: jgn minum selalu. Gemuk nnt.. Non dairy creamer tu kan minyak..
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2020 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
I’m a coffee lover too! Kat umah simpan stok nescafe, old town white coffee, ikea, cap hang tuah & elcafe. Kalo pi Shell gatal je tgn pi beli Costa coffee. Mkn mcd breakfast pon nak kopi. Haishhhh...tak minum kopi sehari tak lengkap hidup. Tp bila da nk msk 40 ni, kene reduce intake plak. Kdg pas minum rase palpitation, senak, pening skit.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-6-2020 11:21 PM | Show all posts
sarah82 replied at 2-6-2020 05:48 PM
Jitra ada costa saja dr.. Baru buka masa PKP.. Ingat nak cuba hari ni.. Tapi sy dah minum nescafe  ...

ha ha cerdik dia buka masa PKP, jadi, gaji pun gaji pkp lah.
saya hendak keluar jgak kejap lagi ke mall
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-6-2020 11:23 PM | Show all posts
Fur replied at 2-6-2020 06:40 PM
Coffee+gula+creamer+kacip fatimah+collagen

Shampoo tu pun x nk kalah hehehehee

i see, ada kacip fatimah juga. saya sudah google: kacip fatimah diguna di indonesia sebagai herbal medicine untuk mereka yang perut berangin, yang ada constipation dana agar mudah melahirkan anak. juga untuk treat jangkitan seksual.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-6-2020 11:26 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 2-6-2020 11:21 PM
ha ha cerdik dia buka masa PKP, jadi, gaji pun gaji pkp lah.
saya hendak keluar jgak kejap lagi k ...

Selalu missed nak beli flat white tu.. Bila nak order guna foodpanda.. Mesti dah tutup kedai dia.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-6-2020 11:27 PM | Show all posts
biskutraya replied at 2-6-2020 08:52 PM
Aah yg hijau tu.. Tp zmn study dulu tu paling power la. Skrg klu minum menguap level 10.

P/s: j ...

saya baru nak beli yang hijau itu; di kedai kedai cina disini memang ada saja.
creamer dia boleh menggemukkan ya? sudah agak dah.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-6-2020 11:29 PM | Show all posts
sarah82 replied at 2-6-2020 11:26 PM
Selalu missed nak beli flat white tu.. Bila nak order guna foodpanda.. Mesti dah tutup kedai dia.

nanti dengan foodpanda tu, tidak ke dah sejuk nanti bila sampai.
saya suka costa coffee.
saya prefer nya dari starbucks.
dan jika ke mcd, saya minta teh ha ha
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-6-2020 11:31 PM | Show all posts
djzara81 replied at 2-6-2020 10:34 PM
I’m a coffee lover too! Kat umah simpan stok nescafe, old town white coffee, ikea, cap hang tuah &  ...

nikmat yang simple dan mudah ialah kopi dan teh bila kita relax, bukan?
saya tidak banyak minum coffee di luar; mahal ke costa coffee 1 mug?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Kesihatan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-9-2022 12:29 PM GMT+8 , Processed in 0.090148 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list