CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: ipes2

[ILMU MUDAH]: COFFEE (KOPI)..SELAMAT KE?

[Copy link]
Post time 31-5-2020 09:00 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 30-5-2020 09:31 PM
Mmg alert.. Tp sy perasan.. Tangan cepat menggigil..perlahan2 sy cuba kurang ambik kopi.. Banyak m ...

Sis sarah bdarah sejuk kot..haha,gurau..darah o ke sis?
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2020 09:05 AM From the mobile phone | Show all posts
mh17 replied at 31-5-2020 09:00 AM
Sis sarah bdarah sejuk kot..haha,gurau..darah o ke sis?

B+..hahahaha.
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2020 04:45 PM From the mobile phone | Show all posts
I sebelum ni kuat sangat minum coffee. Selalu time ramadhan praktis stop minum coffee,sbb kalau malam minum coffee,pagi masa puasa asyik buang air kecil jer. Selalu berjaya jer time ramadhan tak minum coffee. Lepas habis bulan puasa,eh gile balik minum coffee..
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2020 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 31-5-2020 04:16 AM
alah kat malls mana2 pun ada, awak just kena order untuk letak messages nya

Saya guna marker permanent je lah tulis, nak jimat   
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2020 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 30-5-2020 08:59 PM
jadi anxious ya? awak agak sensitive pada coffee rasanya

Maybe but kalau teringin pernah lah ambil seteguk 2 ok lagi
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2020 08:56 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 31-5-2020 04:21 AM
awak macam saya.. buta tentang kopi.
isteri saya, serata negara dia pergi dan sample cafes nya un ...

Haha...Sy appreciate semua minuman sedap tanpa mendiskriminasikan keistimewaan mereka.....walau kopi x digalakkan minum mase sedih, tp masa sedihlah sy akan minum kopi utk tenangkan fikiran sy
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 08:03 AM | Show all posts
ipes2 replied at 31-5-2020 04:24 AM
saya hampir google lalu isteri saya mencelah dia kata itu SK punya coffee. isteri saya peminat teg ...

sk tu ape??
saya tak tau pulak Dalgona ni asalnya minuman kpop
ada kedai jual Dalgona viral beberapa bulan lepas. office mate ajak cuba
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 08:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Ok penangan kopi semalam, tak tido

Minum kopi dalam kul 3 sikit2, malam secawan
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 09:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku mmg perlukan kopi setiap hari. X kisah la kopi kampung, nescafe, atau 3in1.
Wajib secewennn sehari kalau x nanti lemau.
Lately addicted dgn Super Power 5in1 coffee ada kacip fatimah+collagen. Murah n sama je rasa dgn PearlCafe keluaran Power Root.
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols hantu kopi.. Tanpa kopi sel otak tak berhubung. Bulan pose pn bantai minum kopi. Dulu masa study nes 3 in 1 rich kaler hijau je i layan. Paling padu. Boleh stay up smpai esok masuk kelas pun x ngantuk lg. Tp dh keje ni dan dah tau 3 in 1 x bagus dh bancuh sendri je. Nes+milo+ low fat milk. Tapi dah x boleh stay up lewat. Klu dah ngantuk tu minum 1 jug pn tido juga. Haha
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 01:38 PM | Show all posts
Badan aku ni pelik sikit bab2 menerimaan caffeine ni.. tima aku mengantuk gila babeng ko ko suap sesudu caffeine pun tak jalan.. time ko tak ngantuk minum setitik sampai kepagi tak tido... hampeh..
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 01:38 PM | Show all posts
Saya peminat tegar kopi dari zaman study, zaman berkerja sampai la ni zaman tak berkejaya.
But I'm slowly cutting down on my caffeine intake. Switching to Ahmad GreenTea instead.
Bila umur dah semakin banyak, ada pulak keturunan darah tinggi I have to watch what I consume.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-6-2020 12:28 AM | Show all posts
Far replied at 31-5-2020 04:45 PM
I sebelum ni kuat sangat minum coffee. Selalu time ramadhan praktis stop minum coffee,sbb kalau mala ...

ya ramai orang dapat caffeine withdrawal di bulan ramadhan. irritable, mudah marah. juga sakit kepala. tapi ini baisanya sekejap sahaja.ya saya tahu orang yang kena taper down coffee intake beberapa hari sebelum ramadhan.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-6-2020 12:29 AM | Show all posts
mh17 replied at 31-5-2020 08:58 AM
Mgkin la..etc super power,L.A coffee..

saya lupa jenama mana yang sangat tinggi caffeine
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-6-2020 12:30 AM | Show all posts
Catpaw replied at 31-5-2020 05:42 PM
Saya guna marker permanent je lah tulis, nak jimat

beri contoh message yang awak suka pada coffee-mug awak.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-6-2020 12:31 AM | Show all posts
vanilacup replied at 31-5-2020 07:54 PM
Maybe but kalau teringin pernah lah ambil seteguk 2 ok lagi

seteguk dua sahaja?
saya boleh minum 3 cawan kopi di siang hari.
teh banyak lah. ini lah sebabnya mug saya brown dalamnya, dan gigi saya mungkin kuning.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-6-2020 12:32 AM | Show all posts
Guccibamboo replied at 31-5-2020 08:56 PM
Haha...Sy appreciate semua minuman sedap tanpa mendiskriminasikan keistimewaan mereka.....walau ko ...

untuk tenangkan fikiran, teh mungkin agak baik. tetapi jika coffee dah serasi dengan awak, ok lah.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-6-2020 12:33 AM | Show all posts
kroit92 replied at 1-6-2020 08:03 AM
sk tu ape??
saya tak tau pulak Dalgona ni asalnya minuman kpop
ada kedai jual Dalgon ...

sk is south korean.
ya, saya pun tidak tahu, sampai lah isteri saya tu mencelah.
mahal ke dalgona ini?
macam whipped cream sahaja bagi saya.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-6-2020 12:35 AM | Show all posts
Catpaw replied at 1-6-2020 08:33 AM
Ok penangan kopi semalam, tak tido

Minum kopi dalam kul 3 sikit2, malam secawan {:1_511: ...

sesuai untuk berjaga malam. minum secawan semalam pun dah cukup untuk buka mata ramai orang, saya termasuk. dan nampaknya awak pun juga.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-6-2020 12:36 AM | Show all posts
Fur replied at 1-6-2020 09:38 AM
Aku mmg perlukan kopi setiap hari. X kisah la kopi kampung, nescafe, atau 3in1.
Wajib secewennn se ...

saya juga minum secawan kopi at least, setiap hari. pagi hari untuk segarkan mata semasa bawa kereta. bila buat kerja, saya minum teh.
5 in 1? apakah ini? 3 in 1 pun sudah macam over-the-top. ada ye 5 in 1?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Kesihatan

Forum Hot Topic
Happy New Year 2022 Warga CARI!
XimHappy New Year 2022 Warga CARI!
Views : 863 Replies : 93
Sebelum you kahwin dengan your spouse, mcm mana you tau he/she is the one?
Amandaminaj96Sebelum you kahwin dengan your spouse, m
Views : 35775 Replies : 166
Kuin keris v60
owhgeeKuin keris v60
Views : 64682 Replies : 1836
Brand New Massage Chair Kerusi Urut Healthcare Zero Gravity Space Capsule
冷寂雨-紫雨Brand New Massage Chair Kerusi Urut Heal
Views : 20822 Replies : 621
Thermomix
AfnaThermomix
Views : 26887 Replies : 352
Kisah Seram Dingorat Jantan USA.
keane.somewhereKisah Seram Dingorat Jantan USA.
Views : 385 Replies : 14
[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah aje, ilmu harian! VOL.7
ipes2[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah
Views : 9616 Replies : 556
Wanita maut digilis tren selepas ditolak lelaki kurang siuman
ultra78Wanita maut digilis tren selepas ditolak
Views : 694 Replies : 15
Jom share makanan yg kawan2 makan~vol 1
amirairaJom share makanan yg kawan2 makan~vol 1
Views : 2707 Replies : 286
Doktor beri amaran trend ‘ayam mengantuk’
YgBenarDoktor beri amaran trend ‘ayam mengantu
Views : 1729 Replies : 24



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-1-2022 12:04 PM GMT+8 , Processed in 0.085817 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list