Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
2332
View
112
Reply

[Tempatan] Chong Wei beri sumbangan kepada masjid

[Copy link]

Author: R2D2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-5-2020 12:30 AM | Show all posts |Read mode
Chong Wei beri sumbangan kepada masjid



KUALA LUMPUR: Walaupun berlainan agama, bekas jaguh perseorangan badminton lelaki negara, Datuk Lee Chong Wei membuktikan ia bukan halangan apabila memberi sumbangan kepada Masjid Al-Hidayah Kampung Sungai Penchala (MAHSP), Kuala Lumpur hari ini.

Perkongsian itu dimuat naik di akaun Facebook rasmi masjid itu yang turut disertakan tiga gambar Chong Wei menghulurkan sumbangan kepada wakil masjid.

"Terima kasih Datuk Lee Chong Wei atas sumbangan wang tunai dan kelengkapan Masjid Al-Hidayah Kampung Sungai Penchala di kala suasana PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) ini.

"Terima kasih juga kepada Ustaz Khairul Anam, Pentadbiran Masjid Saidina Umar Al-Khattab dan warga kariah Bukit Damansara menjadi penghubung kepada MAHSP.

"Semoga kebaikan yang sebenar-benarnya kebaikan milik kita bersama selama-lamanya. Amin," tulis status di Facebook MAHSP.

Status itu turut dikongsi di akaun Facebook rasmi Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan.

Kebanyakan netizen memuji sikap Chong Wei dan berharap ia dicontohi pihak lain.

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 30-5-2020 12:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah. Tq Chong Wei! Aku mmg respect dia dari dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 12:45 AM | Show all posts
terima kasih chong wei...
pemain yang banyak jasa pada negara
meskipun di uji dengan ujian berat haritu, dia masih kekal menjadi seseorang yang berjasa pada negara
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 12:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Sentiasa merendah diri...sikap dia bagus
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 12:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Sumber halal ke tuh?
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 01:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Pernah terbaca kat forum cari ni dulu masa DLCW up status sedih kat fb waktu merdeka perihal masalah perpaduan yg kian meruncing antara kaum ada yg kata DLCW ni pun hipokrit....

Dia punya syarikat pun  amik bangsa cina jer katanya....x amalkan semangat muhibbah etc etc....

Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 01:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Ingat sungai penchala....ingat SAMBAL HIJAU.
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 01:09 AM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 30-5-2020 12:56 AM
Sumber halal ke tuh?

Sumbangan sudah dinyahsertu....its ok now...
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 01:10 AM From the mobile phone | Show all posts
axl_bach replied at 30-5-2020 01:03 AM
Pernah terbaca kat forum cari ni dulu masa DLCW up status sedih kat fb waktu merdeka perihal masalah ...

Straight to your points please.
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 01:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Masjid Sg penchala banyak dapat bantuan, tu pasal berebut rebut orang nak jadi ajk masjid. Bila ada donation makanan baru2 ni dia panggil geng2 dia jer. Kalau korban pun sama geng dia dan indon jer dapat. Kita nak pi masjid sebab nak beribadah tapi jadi menyampah pulak dengan geng perasan superior ni.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-5-2020 01:17 AM | Show all posts
slavehunter replied at 30-5-2020 01:11 AM
Masjid Sg penchala banyak dapat bantuan, tu pasal berebut rebut orang nak jadi ajk masjid. Bila ada  ...

masjid ni sebelah Sambal Hijau kan?

Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 01:22 AM From the mobile phone | Show all posts
R2D2 replied at 30-5-2020 01:17 AM
masjid ni sebelah Sambal Hijau kan?

Tak. Ni masjid baru. Kat area perumahan tak jauh dari situ.
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 01:25 AM From the mobile phone | Show all posts
slavehunter replied at 30-5-2020 01:22 AM
Tak. Ni masjid baru. Kat area perumahan tak jauh dari situ.

Yg markas arqam dulu masjid yg mana satu dikawasan sungai pencala itu?
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 01:27 AM From the mobile phone | Show all posts
R2D2 replied at 30-5-2020 01:17 AM
masjid ni sebelah Sambal Hijau kan?

Ingat Sambal Hijau...
Ingat Sup Gearbox..
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 01:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Pellegrinos.. replied at 30-5-2020 01:25 AM
Yg markas arqam dulu masjid yg mana satu dikawasan sungai pencala itu?

Markas arqam tu dia ada masjid sendiri tapi kecik jer dan hanya dihadiri oleh mereka2 jer. Still ada sekarang yang baru, anak2 dan cucu2 arqam masih ada lagi sampai sekarang.
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 01:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Pellegrinos.. replied at 30-5-2020 01:27 AM
Ingat Sambal Hijau...
Ingat Sup Gearbox..

Korang jangan makan sambal hijau la.....dia pakai pelaris binatang. Walaupun location kedai sebelah masjid.
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 01:33 AM From the mobile phone | Show all posts
slavehunter replied at 30-5-2020 01:31 AM
Markas arqam tu dia ada masjid sendiri tapi kecik jer dan hanya dihadiri oleh mereka2 jer. Still a ...

Masih aktif secara senyap senyap ke puak puak ini?
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 01:35 AM From the mobile phone | Show all posts
slavehunter replied at 30-5-2020 01:32 AM
Korang jangan makan sambal hijau la.....dia pakai pelaris binatang. Walaupun location kedai sebela ...

Maksudnya?
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 01:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Pellegrinos.. replied at 30-5-2020 01:33 AM
Masih aktif secara senyap senyap ke puak puak ini?

Mungkin. Tapi tak obvious macam dulu, arqam ni mereka tak miskin tau....mereka semua ada business sendiri kedai runcit la, bus persiaran la dan juga brand Ikhwan tu dan bawak kereta mahal2 semua, anak2 diorang pun study agama kat Mesir Jordan semua. Apa yang i dengar pengikut arwah zaman dulu yang terlalu taksub dengan dia.
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 01:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Pellegrinos.. replied at 30-5-2020 01:35 AM
Maksudnya?

Maksudnye kedai tu memang famous dan laku sebab ada pelaris nye, lagi2 pelaris binatang ishhh tak geli ker makan lagi2 dah tahu. Kalau tak tahu takper la jugak...i dengar jadi geli geleman.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list