Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
1953
View
47
Reply

[Tempatan] Hari Raya Keenam 29 Mei. Kes baharu 103. MELONJAK TIGA DIGIT

[Copy link]

Author: R2D2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-5-2020 05:04 PM | Show all posts |Read mode
Edited by R2D2 at 29-5-2020 05:05 PM

Daripada 103 kes baharu, 7 kes import, 96 penularan tempatan.

Penularan warga Malaysia hanya 8 sahaja.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 29-5-2020 05:05 PM | Show all posts
Terkini #covid19malaysia, 29 Mei

Kes sembuh = 66
Jumlah kes sembuh = 6,235
Kes baharu positif = 103
Jumlah positif = 7,732
Kes kematian = 0
Jumlah Kes kematian = 115
Sebanyak 8 kes dirawat di ICU dan 2 daripadanya memerlukan bantuan alat pernafasan.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-5-2020 05:11 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-5-2020 05:11 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 05:12 PM | Show all posts
Akak tidak percaya. Sepatutnya sudah 0 case
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 05:14 PM | Show all posts
Kes baharu dilaporkan: 103
Perincian kes baharu:-
-->  7 kes import (0 BWN, 7 WN)
-->  96 kes penularan tempatan (84 BWN, 12 WN)

soalan: 84 BWN dalam depo ke?
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 05:15 PM From the mobile phone | Show all posts
PATI ke yg selebihnya tu ? Halah halah
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 05:36 PM | Show all posts
risau jugak PATI ni sbb mesti geng2 dorg ramai lg kat luar...ntah2 raya baru ni bergaul sama2 dorg pastu skrg back to work (jadi pekerja kedai, construction, renovate rumah etc)...
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 05:37 PM | Show all posts
yg 12 warganegara tu kat negeri mana? dpt dari pendatang ke?
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
eh uolss....xnk kira plak sblm test si bangsa asing tuh dh merayap tah mana2...uols pasti ker tak berkomunikasi dgn bangsa asing. ...kat supermarket tuh berlmbk jer pekerja asing...
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 05:47 PM | Show all posts
white_musk replied at 29-5-2020 05:12 PM
Akak tidak percaya. Sepatutnya sudah 0 case



percayalah akak....... sesungguhnya..
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Biar la pun kes meningkat mendadak pun.. kita pkp balik pon tak pe la..kalau perasan bila covid ni slow down politician sibuk rebut kuasa..
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 05:53 PM | Show all posts
msdummy.2018 replied at 29-5-2020 05:44 PM
eh uolss....xnk kira plak sblm test si bangsa asing tuh dh merayap tah mana2...uols pasti ker tak be ...

yg tukang amik suhu kalu nak masuk kedai pun bleh kata 80% warga asing sistur
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 06:05 PM | Show all posts
mak aih.. dari lower double digit.. terus naik jadi 3 digit case.. per citer nih..

103 case

7 case import sbb balik dari overseas.. seb anak sedara aku x positive.. ari ni abis quarantin kat klia.. lega dia dari berkurung 14 ari dlm bilik hotel... hampir murung dia x jumpe org...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-5-2020 06:08 PM | Show all posts
ingatkan dh boleh open house sebab semlm double digit
punah la mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 06:08 PM From the mobile phone | Show all posts
damsel_fiji replied at 29-5-2020 05:53 PM
yg tukang amik suhu kalu nak masuk kedai pun bleh kata 80% warga asing sistur

Adoi tetibe trflash back pulak.....hahahaha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-5-2020 06:26 PM | Show all posts
KKMPutrajaya
@KKMPutrajaya


Kluster baharu. Kluster syarikat pembersihan. 24 orang telah disahkan positif. Semuanya bukan warganegara. Melibatkan dua daerah, Hulu Langat dan Seremban.
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 06:28 PM | Show all posts
ElmoRed replied at 29-5-2020 05:14 PM
Kes baharu dilaporkan: 103
Perincian kes baharu:-
-->  7 kes import (0 BWN, 7 WN)

Majoriti ari ni kes kluster podeh ghombau dan kluster cleaner klia
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-5-2020 06:30 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-5-2020 06:31 PM | Show all posts

Kluster baharu syarikat pembersihan dikesan
29 Mei 2020


PUTRAJAYA - Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) mengesan satu lagi kluster baharu iaitu syarikat pembersihan yang melibatkan dua asrama penginapan di Selangor dan Negeri Sembilan.

Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah berkata, ia selepas terdapat 24 kes positif wabak koronavirus (Covid-19) dikesan di kedua-dua asrama terbabit yang melibatkan warga Bangladesh.

Menurutnya, 20 daripada mereka menginap di sebuah asrama di Kuala Langat, Selangor dan kini dirawat di Hospital Sungai, Buloh, manakala empat kes lagi menginap di sebuah pangsapuri di Nilai, Negeri Sembilan dan kini dirawat di Hospital Tuanku Jaafar, Seremban.

"Kes-kes positif ini dikesan oleh sebuah klinik swasta yang telah menjalankan saringan Covid-19 ke atas pekerja-pekerja sebuah syarikat pembersihan.

"Saringan ini telah dijalankan sebagai inisiatif pihak majikan untuk menyaring pekerja mereka di mana secara keseluruhannya, daripada 150 pekerja bukan warganegara dari syarikat tersebut yang telah disaring, 126 kes didapati negatif Covid-19.

"Punca sebenar jangkitan masih disiasat," katanya pada sidang akhbar situasi semasa jangkitan Covid-19 di kementeriannya di sini hari ini.

Dalam perkembangan sama, Dr Noor Hisham turut memuji inisiatif yang dilakukan syarikat pembersihan tersebut yang menghantar pekerja mereka untuk menjalankan ujian saringan.

"Kalau kita lihat kepada penemuan kluster baharu ini, kita harus puji majikan (syarikat pembersihan tersebut) kerana majikan sendiri mengambil inisiatif hantar pekerja untuk (lakukan) saring," katanya.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list