Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
1952
View
50
Reply

[Tempatan] Wayang Minggu Ini. TETIBA, TAK SEMENA-MENA PH kata tak pasti lagi siapa PM ke-9

[Copy link]

Author: R2D2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-5-2020 01:44 PM | Show all posts |Read mode
Siapa jadi PM masih belum diputuskan - Anwar
Mei 29, 2020 12:58 +08 | Durasi: 1 minit, 20 saat

KUALA LUMPUR: PKR masih belum membuat keputusan siapakah yang akan dilantik menjadi Perdana Menteri sekiranya Pakatan Harapan (PH) menawan semula Putrajaya.

Presiden PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, mesyuarat bersama 39 Ahli Parlimen parti itu secara dalam talian pada Khamis, langsung tidak menyentuh isu berkenaan.
Soal orang asyik tanya siapa calon PM, itu biar kita bincang dengan baik, kita (akan) putuskan tapi yang penting, bukan mengulangi kesilapan lama supaya dapat kita pegang kepada orang yang patuh janji.

Pegang kepada orang yang tidak mengkhianati amanah, yang bersih, tidak terima rasuah dan yang dapat mengangkat agenda rakyat, katanya dalam satu sesi Facebook Live beliau pagi ini.
Tambahnya, persidangan bersama semua ahli Parlimen itu juga tidak membincangkan desas-desus yang mengatakan seramai 129 ahli Parlimen menyokong Tun Dr Mahathir Mohamad dan Anwar bagi membentuk kerajaan baru.

Kita tidak bincang kerana hal ini masih dalam proses dan belum muktamad. Yang penting dalam perbincangan itu bukan soal nombor, bukan soal kuasa.

Kita dah banyak kali berkuasa tapi pergi balik, pergi balik, jahanam juga rakyat, kepentingan rakyat. Yang paling penting adalah, mengikat kita dengan agenda ke arah kebaikan, katanya.

Baru-baru ini, wujud khabar angin mengenai kemungkinan berlakunya perubahan kerajaan sekali lagi berikutan dakwaan seorang penulis blog menyatakan Dr Mahathir dan Anwar mempunyai sokongan yang mencukupi bagi membentuk kerajaan.

Berdasarkan dakwaan terbabit, PH kini mempunyai sokongan 129 Ahli Parlimen dan mereka akan memohon untuk menghadap Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Riayatuddin Al-Mustafa Billah Shah dalam masa terdekat.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 29-5-2020 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Mahathir untuk kesekian kalinya???????
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-5-2020 02:39 PM | Show all posts
kalau TDM yg nk jadi PM9 buat apa DSAI susah payah sekarang ni cite pasal nk ambilalih Putrajaya
lagipun Cina DAP kali ni nak DSAI  jadi PM9 dan tentunya fake chartered account jadi menteri kewangan lagi sekali
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
patuh janji? sebenarnya kenapa Anwar nk jadi pm. kasihkan sangat rakyat ke dia ni.
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 02:43 PM From the mobile phone | Show all posts
PH, kau lebih menyerlah sbg pembangkang. Sebagai kerajaan kau hanya memusnahkan. Oleh itu be more patriotic,jadilah pembangkang yg bijak..ehhhh
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 02:46 PM | Show all posts
kerajaan TSMY boleh mohon AG mentakrifkan pengampunan Agong terhadap DSAI tu. adakah ianya kesalahan dipadamkan atau hanya hukuman dipadamkan?
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 02:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau takat agenda nk Atok jadi PM balik baik ko jd pembangkang jer lah Bangnon, sbb nnt ujung2 nk kena kencing jer....

Better jadi pembangkang jer sampai PRU15 nnt, perkukuhkan balik jentera PH biarpun nk tawan Putrajaya tampak sgt mustahil
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Mahathir sbg calon bebas akan dipilih sbg pm buat kali ke-3
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 02:50 PM | Show all posts
atok nak bagi PN jatuh dia kene offer MP PN yg ada pengaruh dan dilantik jadi PM/TPM

contoh : offer jawatan PM / TPM pada azmin.

baru azmin lompat dan bawak masuk orang-orang dia masuk team PH semula.

offer setakat jadi menteri Azmin tu pun dah menteri dalam PN.



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-5-2020 03:02 PM | Show all posts
Cina DAP/PH memang nmpk sesuai jadi pembangkang setakat ni
hampir setiap minggu ada saja isu nak bangkitkan
w/pun setiap kali Cina DAP bersuara
bantah
tetiba kantoi
isu lain pulak terlondeh
at least dia org cuba bersuara
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
axl_bach replied at 29-5-2020 02:46 PM
Kalau takat agenda nk Atok jadi PM balik baik ko jd pembangkang jer lah Bangnon, sbb nnt ujung2 nk k ...

Ang tau apa jawatan Anwar layak? PERDANA MENTERI OF TANJUNG RAMBUTAN.
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 29-5-2020 03:27 PM
Ang tau apa jawatan Anwar layak? PERDANA MENTERI OF TANJUNG RAMBUTAN.

Kalau dh tertulis dia Lauhil Mahfuz yg Bangnon bakal jadi PM, siapalah kita utk menidakkan....kuasa Allah makngah oiiii
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
axl_bach replied at 29-5-2020 03:44 PM
Kalau dh tertulis dia Lauhil Mahfuz yg Bangnon bakal jadi PM, siapalah kita utk menidakkan....kuas ...

iols cayer je lau bangnon jdi pm...tapi pm negara uganda la...hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 03:53 PM | Show all posts
sarah82 replied at 29-5-2020 03:27 PM
Ang tau apa jawatan Anwar layak? PERDANA MENTERI OF TANJUNG RAMBUTAN.

PM tepi.....
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 03:58 PM From the mobile phone | Show all posts
bang non dah get ready ke nak kena kencing dengan atok untuk kesekian kalinya.. orang cakap jatuh lubang sama lebih dr dua kali itu bodoh namanya
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
axl_bach replied at 29-5-2020 02:46 PM
Kalau takat agenda nk Atok jadi PM balik baik ko jd pembangkang jer lah Bangnon, sbb nnt ujung2 nk k ...

tu lah tak berbaloi stakat nak menadah kencingan atok buat kesekian kalinya, kalau tak mampu caras jawatan pm baik teruskan jd ketua pembangkang
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
MadameOnion replied at 29-5-2020 03:53 PM
PM tepi.....

Hahaha. Yap.. pm tepi selamanya.
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
axl_bach replied at 29-5-2020 03:44 PM
Kalau dh tertulis dia Lauhil Mahfuz yg Bangnon bakal jadi PM, siapalah kita utk menidakkan....kuas ...

Kita juga jangan lupa.. Allah juga mendengar doa hambaNYA yg syg negara ni.

Kita jangan nafikan kuasa doa Tn Dr.. Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 04:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Wahhh pusing2 siapa PM yaa
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa pilihan yg bang non ada..naikkan atok jd pm9..sekiranya atok pendek umur leh la jd pm10..kalu atok pjg umur bang non pendek umur x de la mati mata terbuka sgt..kalu dua2 pjg umur atok masih ligat main catur..nak buat mcm mana....pasrah je la jd pm harapan

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list