Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1274
View
28
Reply

Kemurkaan Allah SWT

[Copy link]

Author: Coolie    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-5-2020 02:11 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by Coolie at 29-5-2020 03:00 AM

Assalamualaikum wbt..

Apakah pendapat kalian jika ISLAM itu dikatakan Murah?
Surah ArRahman didustakan oleh unseen creatures (makhluk ghaib) dimana Allah SWT sendiri bertanya "nikmat tuhan mana kalian dustakan" kerana setiap perkara Ada batasannya dalam kehidupan sementara ini termasuklah golongan ghaib (jin dan malaikat). Kehidupan manusia dan jin ada batasan yang tidak boleh ditembusi sama sekali. Bezanya dengan petunjukNya tentang area 51 dimana batasan tersebut (star gate/time traveler) ditembusi oleh manusia dan jin dalam menyekutukan Allah SWT. Takutlah kepada tuhan ArRahman. Telah disampaikan kepada penduduk alamin (manusia, jin dan malaikat) risalahNya berkenaan peringatanNya tentang azab yang pedih sepertimana berlakunya kebinasaan area 51 di Amerika Syarikat. Dalam AlQuran ada mengatakan bahawa Allah SWT bertanyakan tentang kebinasaan umat terdahulu dengan QudratNya. SifatNya Khaliqiyah Dan Rububiyyah. Tidakkah KALIAN melihat nya?  

2. Kerja memyampaikan risalahNya adalah maksud manusia diciptakan oleh Allah SWT dikatakan sebagai satu penyakit yang perlu dirawat. Kenyataan ini adalah dari golongan makhlukNya yang ghaib melalui percakapan Dan cucukan telinga dan tubuhbadan blogger. Adakah kalian setuju dengan kenyataan kerja memyampaikan risalahNya sebagai satu penyakit?

3. Pernah dengar mahfumNya bahawa membeli petunjukNya dengan kesesatan? Menjual ayatNya dengan habuan dunia yang tiada nilainya.

4. Jika dikalangan unseen creatures menilaikan Rahmat kasih sayang Allah SWT terhadap makhlukNya senilai $1.50 Dan nilainya kemaluan seorang wanita,  apakah pendapat kalian berbandingakan dengan petunjukNya dan risalahNya yang telah disampaikan sebagai peringatan azabNya?  Kemurkaan Allah SWT?

Inilah yang menyebabkan kemurkaan Allah SWT dimana ISLAM dijadikan murah. Tidak kenal pengorbanan kekasihNya Nabi Muhammad SAW. Apabila seorang saudara memerlukan pencerahan atau bantuan, diherdik Dan dicaci. Selemah lemah IMAN adalah mendoakan buat dia. Mahfum ayatNya, Allah SWT mencela dalam firmanNya bahawa "binatang itu lebih mulia daripada kalian". Kezaliman yang dilakukan oleh unseen creatures terhadap blogger sama seperti menyakiti saudara seIslam. Begitu juga dengan kezaliman yang berlaku di negara negara ISLAM terutamanya Palestine. Tidak cukup lagi ISLAM itu jadi Murah disebabkan pentingkan diri sendiri. Tiada satu suara untuk melaungkan kezaliman tersebut. Jangan kira untuk bantu atau pergi berperang, akan timbul seribu alasan.  Tidak cukup menzalimi diri sendiri, doa pun tidak mampu. Memang benarlah binatang itu lebih mulia kerana makhlukNya itu sentiasa bertasbih Dan berdoa kepadaNya.

Disebabkan ini juga kemurkaan Allah SWT dimana pintu dajjal laknatullah akan dibuka (melalui star gate/time traveler). Dengan rahmatNya kasih sayang Allah SWT, dihantar penyakit covid c19 sebagai satu tanda keesaanNya agar manusia itu kembali mengingatiNya sebelum tibanya pengurungan diri tanpa air Dan makanan. Perkara ini pasti dan pasti akan berlaku.

Sebarkanlah berita ini sebagai tanda kasih sayang Allah dan RasulNya. Perbanyakkan muzakarah agar diberi taufik dan petunjukNya.

"Ya Allah ampunilah kami dan bimbinglah kami ke jalan yang diredhai. Hidupkan kehidupan ini sepertimana an Ansari Dan Muhajrin. Laa haula wala quwata illa billah, Ya Robb.."

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 27-6-2020 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
..*Ilmu, jalan menuju Allah*

            

"Katakanlah: Adakah sama orang-orang yang mengetahui dengan orang-orang yang tidak mengetahui? Sesungguhnya orang yang berakallah yang dapat menerima pelajaran." (Az-Zumar: 9)

Barangsiapa yang cuba mencari jalan menuju Allah tanpa menggunakan _ilmu yang sahih daripada Al-Quran dan Al-sunnah_ maka dia pasti terbabas dan menemui kesesatan.

Kita bukan umat Nabi Musa alaihisalam untuk beramal dengan ilham seperti Khidir, kita bukan umat Nabi Isa alaihisalam untuk melihat karamah hidangan dari langit.

Kita adalah umat nabi Muhammad yang beramal dengan ilmu dan hujah. Para solihin dan mukminin yang terbaik seperti Abu Bakar RA, Umar RA, Uthman RA, Ali RA, 10 yang dijamin syurga, ahli badar dan seumpamanya beramal dengan ilmu menuju Allah.

Mereka belajar Iman, fiqh, Al-Quran, hadith dan sirah dari para ulama mereka untuk mendekati Allah.

Diriwayatkan oleh Imam Al-Darimi dan Al-Hakim bahawa setelah Rasulullah salallahualaihiwassalam wafat, Ibn Abbas RA (wafat 68 H) mendatangi para sahabat nabi yang menghafal hadith Rasulullah untuk belajar daripada mereka. Bahkan beliau menunggu di depan pintu rumah mereka sehingga kadang-kadang beliau sampai tertidur di depan pintu rumah mereka.

Kerana itu apabila ditanya tentang bagaimana beliau (Ibn Abbas RA) memperolehi ilmu?

Beliau mengatakan;

   

Dengan lidah yang banyak bertanya dan dari hati yang benar-benar berakal.

[HR. Ahmad]

Sahabat nabi (Ibn Abbas dan lain-lain) juga mencari dan menuju Allah dengan jalan ilmu.

Maka sesiapa yang mendakwa boleh mencapai Allah tanpa melalui jalan ilmu, maka dia berdusta!

Kredit kepada penulis asal:
https://www.facebook.com/100002857926668/posts/2705704652868106/
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-6-2020 06:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Menunggu kerekahan di langit atau timbulnya matahari dari sebelah Barat?

JommMM muzakaroh InsyaAllah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-6-2020 12:02 AM From the mobile phone | Show all posts
     

(Mufti Taqi Usmani)
So, (it will be a terrible event) when the sky will be split apart and will become rosy, like (red) hides.
Selain itu (sungguh ngeri) ketika langit pecah-belah lalu menjadilah ia merah mawar, berkilat seperti minyak;

-Surah Ar-Rahman, Ayah 37

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-6-2020 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Coolie replied at 2-6-2020 12:02 AM
(Mufti Taqi Usmani)
So, (it will be a terrible event) when the sky will be split apart and ...

https://youtu.be/jHG2FfbFnMo


Adakah ianya satu fenomena alam atau akan berlaku peristiwa terbit matahari dari sebelah Barat?  

Wallahu'alammm..
JommMM muzakaroh InsyaAllah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-6-2020 07:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Coolie at 3-6-2020 01:47 AM

Assalamualaikum wbt..

Apakah kesannya pergerakan kutub Utara boleh menyebabkan gangguan frequency (gelombang)..?
Civilization without manners may cause of wrath Allah SWT..
  Salahsatu lagi tanda kemurkaan Allah SWT?

https://youtu.be/rsQUfiMIX1Q
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2020 02:34 PM | Show all posts


Salam...

Boleh beri rujukan untuk kenyataan yang berikut:
Disebabkan ini juga kemurkaan Allah SWT dimana pintu dajjal laknatullah akan dibuka (melalui star gate/time traveler)



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-6-2020 07:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Coolie at 4-6-2020 07:32 AM
mnm77 replied at 2-6-2020 02:34 PM
Salam...

Boleh beri rujukan untuk kenyataan yang berikut:


MashaAllah Laa haula wala quwata illa billah..
Daripada sebab nuzul Surah AlKahfi diturunkan sebagai mukjizat Dan tarbiyah Allah SWT tentang ayatNya "InsyaAllah" kepada umat ini.

Sepertimana diketahui bahawa setiap surah diturunkan saling berkait. Jadi surah AlKahfi ada hubungan surah surah sebelumnya. Terdapat tiga sudut hubungan surah surah tersebut.

Pertama:
Hubungannya sebagai Surah permulaan bagi bhgn ketiga AlQuran tentang Surah AlFatiha - Alhamdulillah.

Kedua:
Bagi menjawab kaum musyrikin mekah tentang ketulenan nabi Muhammad SAW sebagai Rasul Allah dan mukjizat AlQuran. (risalah tauhid yang dibawa) melalui dakwa Allah pada ayat pertama surah An Nahl dimana janjiNya benar telah berlaku pada musyrikin mekah pada ayat 112 (KEMARAU selama 7 tahun dan PERANG BADR.) ini merupakan ancaman Allah SWT terhadap manusia melakukan syirik dan memohon agar azabNya disegerakan.
Allah SWT menjawab permintaan kedua musyrikin mekah melalui ayat pertama surah Isra'. Berkenaan peristiwa Isra'mikraj. Hikmah peristiwa tersebut diperlihatkan kepada Baginda SAW tentang khazanah, keadaan neraka dan syurga. Pengajaran bagi umatnya akhirzaman peristiwa tersebut sedang berlaku sekarang - keadaan neraka. Dan bertambah teruk lagi berlakunya kerja menyekutukan Allah SWT (pada ayat 50 surah AlKahfi berkenaan golongan jin).  

Ketiga:
Pembicaraan Tauhid pada ayat kedua Surah An Nahl dan surah Al Isra' ayat 2 berkenaan bani Israel dengan kitab Taurat.
Ayat Mukjizat pada ayat 9-10 dalam surah Al Isra'.

Penting dalam menghayati AlQuran terutama surah AlKahfi bagi umatnya akhirzaman.

Batasan langit dan bumi dipisahkan oleh Allah SWT agar kehidupan sementara ini metauhidkan Allah SWT semata mata (tidak berlaku syirik.) Allah SWT Maha Mencipta lagi Maha Memelihara telah menghancurkan area51 (bathil) dimana kehidupan manusia dan jin juga ada batasan yang tidak ditembusi. Sifat Rububiyyah Allah SWT sebagai Al Malikul Mutasarrif. MahfumNya, "tidakkah KALIAN melihat kebinasaan umat terdahulu? " Area51 di America Syarikat telah dihancurkanNya tetapi masih ada kerja menyekutukan Allah SWT (Kenalilah sifat bani Israel  yakni golongan yang diMurkaiNya)

Wallahu'alammm..
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 07:27 AM | Show all posts
Edited by mnm77 at 4-6-2020 07:29 AM
Coolie replied at 4-6-2020 07:23 AM
MashaAllah Laa haula wala quwata illa billah..
Daripada sebab nuzul Surah AlKahfi diturunkan seb ...

Memanglah ada hadith berkaitan Surah Al-Kahfi, untuk selamatkan diri dari fitnah Dajjal.

Yang saya tanya pasal yang kamu tulis stargate & time traveller. Dari mana istilah ini diambil untuk membahaskan isu yang kamu bawa ni? Boleh jelaskan?


Saya quote balik:
Sepertimana diketahui bahawa setiap surah diturunkan saling berkait. Jadi surah AlKahfi ada hubungan surah surah sebelumnya. Terdapat tiga sudut hubungan surah surah tersebut.

Pertama:
Hubungannya sebagai Surah permulaan bagi bhgn ketiga AlQuran tentang Surah AlFatiha - Alhamdulillah.

Kedua:
Bagi menjawab kaum musyrikin mekah tentang ketulenan nabi Muhammad SAW sebagai Rasul Allah dan mukjizat AlQuran. (risalah tauhid yang dibawa) melalui dakwa Allah pada ayat pertama surah An Nahl dimana janjiNya benar telah berlaku pada musyrikin mekah pada ayat 112 (KEMARAU selama 7 tahun dan PERANG BADR.) ini merupakan ancaman Allah SWT terhadap manusia melakukan syirik dan memohon agar azabNya disegerakan.
Allah SWT menjawab permintaan kedua musyrikin mekah melalui ayat pertama surah Isra'. Berkenaan peristiwa Isra'mikraj. Hikmah peristiwa tersebut diperlihatkan kepada Baginda SAW tentang khazanah, keadaan neraka dan syurga. Pengajaran bagi umatnya akhirzaman peristiwa tersebut sedang berlaku sekarang - keadaan neraka. Dan bertambah teruk lagi berlakunya kerja menyekutukan Allah SWT (pada ayat 50 surah AlKahfi berkenaan golongan jin).  

Ketiga:
Pembicaraan Tauhid pada ayat kedua Surah An Nahl dan surah Al Isra' ayat 2 berkenaan bani Israel dengan kitab Taurat.
Ayat Mukjizat pada ayat 9-10 dalam surah Al Isra'.

Penting dalam menghayati AlQuran terutama surah AlKahfi bagi umatnya akhirzaman.

Batasan langit dan bumi dipisahkan oleh Allah SWT agar kehidupan sementara ini tidak berlaku syirik. Allah SWT Maha Mencipta lagi Maha Memelihara telah menghancurkan area51 (bathil) dimana kehidupan manusia dan jin juga ada batasan yang tidak ditembusi. Sifat Rububiyyah Allah SWT sebagai Aliens Malikul Mutasarrif. MahfumNya, "tidakkah KALIAN melihat kebinasaan umat terdahulu? "


Kat mana yang kamu jelaskan asal-usul istilah Stargate dan Time traveller tu?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-6-2020 07:43 AM From the mobile phone | Show all posts
mnm77 replied at 4-6-2020 07:27 AM
Memanglah ada hadith berkaitan Surah Al-Kahfi, untuk selamatkan diri dari fitnah Dajjal.

Yang  ...

Banyakkan istigfar insyaAllah.. Star gate atau time traveler terms yang mereka pakai..  Cuba goggle atau YouTube channel.. Kerosakan mukabumi ini adalah dari tangan anak bani Adam mengambil selain daripada Allah SW. Mana ada outer space creatures dalam AlQuran. :-)
Allah SWT perintahkan IQRA'.. Baca dan lihat sekeliling insyaAllah Allah SWT berikan taufik.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-6-2020 07:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Coolie replied at 4-6-2020 07:43 AM
Banyakkan istigfar insyaAllah.. Star gate atau time traveler terms yang mereka pakai..  Cuba goggl ...

AlQuran adalah manual kehidupan sementara ini. Apa shj berkenaan dunia , ilmunya hanya berlandaskan AlQuran Dan Sunnah Baginda SAW. Pintu langit itulah "stargate atau time traveler".. Lapisan langit yang bertingkat tingkat.. InsyaAllah.
JommMM maghreb dulu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-6-2020 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Maybe kita tunggu je kemarau yang berpanjangan dulu, baru nampak dengan jelas kemurkaan Allah SWT. Atau kerekahan di langit , baru jelas stargate atau time traveler. Apa yang ada atau berlaku di area 51 USA adalah kerja membuka pintu mungkar.
Amar makruf nahi mungkar..? Memang benarlah janjiNya bahawa manusia itu akan terbeliak matanya kelak..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-6-2020 01:57 AM From the mobile phone | Show all posts
mnm77 replied at 4-6-2020 07:27 AM
Memanglah ada hadith berkaitan Surah Al-Kahfi, untuk selamatkan diri dari fitnah Dajjal.

Yang  ...

Stargate atau time traveler adalah berkenaan dengan langit dan bumi yang Allah SWT ciptakan yang tiada cacat cela dalam penciptaanNya dimana telah ditembusi (biiznillah) oleh golongan yang cerdikpandai (bani Israel atau Yahudi). Golongan manakah yang dapat naik ke bulan? Ada disebut dlm AlQuran? Siapakah yang mereka roket ke bulan? Roket buatan siapa? Ada disebutkan dalam AlQuran? Golongan Inilah yang Allah SWT ceritakan dalam AlQuran dimana golongan yang diMurkaiNya.. Yang memperolokkan Allah SWT dan RasulNya.

IQRA' wahai saudaraku.. Bab Allah SWT bersemayam diatas Arasy, mahu plok dikaji atau dijadikan isu. Ayat mutashabihat dikaji manakala ayat muhkamat pun tidak menjangkaui akal manusia. Golongan manakah kita berada sekarang ini? Surah AlBaqarah banyak mengupaskan atas penciptaan manusia oleh Allah SWT dimana ada sifat sifat manusia yang diciptakanNya dalam diri sendiri. Renungkan Dan fikirkanlah. Hamba ini tidaklah pandai mengolah cuma baru na belajar hidupkan Sunnah Baginda SAW selaku hambaNya yang lemah lagi tiada daya upaya. Laa haula wala quwata illa billah..
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2020 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
pos yg efektif ialah pos yg pendek dan padat.
tajam menjawab persoalan.
usahakanlah.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-6-2020 12:10 AM From the mobile phone | Show all posts
ussopp replied at 8-6-2020 01:50 PM
pos yg efektif ialah pos yg pendek dan padat.
tajam menjawab persoalan.
usahakanlah.

insyaAllah tuan..
Masalah taufik hanyalah daripada Allah SWT. Sini hanya bermuzakarah agar tidak terlopas pandang tanda tanda rahmat Allah Dan kemurkaanNya terhadap apa sedang berlaku sekarang.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-6-2020 12:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Coolie replied at 4-6-2020 07:23 AM
MashaAllah Laa haula wala quwata illa billah..
Daripada sebab nuzul Surah AlKahfi diturunkan s ...

InsyaAllah cuba hayati Surah An Nahl ayat 1-3..penekanan pada ayat ke3 penciptaan langit Dan bumi jangan berlaku syirik dlm metauhidkan Allah SWT.

Kemudian surah Al Isra' ayat 1 menceritakan perjalanan Rasullullah SAW ke langit. Seterusnya ayat ke 2 penekanan ahli kitab Taurat (cerdikpandai) yang kerap mendapat kemurkaan Allah SWT dengan melakukan syirik..

Pintu langit dibuka ketika peristiwa Isra'mikraj buat nabi junjungan kita nabi Muhammad SAW manakala ahli kitab membuka pintu menyambut dajjal laknatullah..

Moga Allah SWT berikan taufikNya.
Wallahu'alammm..
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2020 05:02 PM | Show all posts
Coolie replied at 8-6-2020 01:57 AM
Stargate atau time traveler adalah berkenaan dengan langit dan bumi yang Allah SWT ciptakan yang t ...


Stargate atau time traveler adalah berkenaan dengan langit dan bumi yang Allah SWT ciptakan yang tiada cacat cela dalam penciptaanNya dimana telah ditembusi (biiznillah) oleh golongan yang cerdikpandai (bani Israel atau Yahudi). Golongan manakah yang dapat naik ke bulan? Ada disebut dlm AlQuran? Siapakah yang mereka roket ke bulan? Roket buatan siapa? Ada disebutkan dalam AlQuran? Golongan Inilah yang Allah SWT ceritakan dalam AlQuran dimana golongan yang diMurkaiNya.. Yang memperolokkan Allah SWT dan RasulNya.


1. Yang naik ke bulan tak sebut secara spesifik cerdik pandai Yahudi. Itu merupakan tafsiran pihak tertentu. Sila sertakan rujukan mana yang menyatakan sedemikian.

2. Sekalipun Yahudi merupakan golongan yang dimurkai, apa kaitannya dengan stargate / time traveler?

3. Sebelum ni anda post batasan yang TIDAK ditembusi. Sekarang anda menyatakan Yahudi menembusi batasan tersebut? Tidakkah ini percanggahan tafsiran?

IQRA' wahai saudaraku.. Bab Allah SWT bersemayam diatas Arasy, mahu plok dikaji atau dijadikan isu. Ayat mutashabihat dikaji manakala ayat muhkamat pun tidak menjangkaui akal manusia. Golongan manakah kita berada sekarang ini? Surah AlBaqarah banyak mengupaskan atas penciptaan manusia oleh Allah SWT dimana ada sifat sifat manusia yang diciptakanNya dalam diri sendiri. Renungkan Dan fikirkanlah. Hamba ini tidaklah pandai mengolah cuma baru na belajar hidupkan Sunnah Baginda SAW selaku hambaNya yang lemah lagi tiada daya upaya. Laa haula wala quwata illa billah..

Bab Zat Allah, itu mutasyabihat. Jangan difikirkan!

Bab penciptaan manusia, itu muhkamat. Iqra. Teruskan. Boleh buat kajian.

Bab yang ada ketidak-pastian, sila sertakan fakta dari mana sumbernya, atau tafsirannya yang diambil.

Boleh saudara?



Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2020 05:13 PM | Show all posts
Coolie replied at 4-6-2020 07:43 AM
Banyakkan istigfar insyaAllah.. Star gate atau time traveler terms yang mereka pakai..  Cuba goggl ...


Banyakkan istigfar insyaAllah.. Star gate atau time traveler terms yang mereka pakai..  Cuba goggle atau YouTube channel.. Kerosakan mukabumi ini adalah dari tangan anak bani Adam mengambil selain daripada Allah SW. Mana ada outer space creatures dalam AlQuran. :-)
Allah SWT perintahkan IQRA'.. Baca dan lihat sekeliling insyaAllah Allah SWT berikan taufik.


Boleh jelaskan siapa mereka? Adakah mereka itu boleh dijadikan rujukan untuk buat tafsiran Al-Quran?

Adakah youtuber yang memaparkan 'video alien'? Adakah ini antara rujukan saudara?

Iqra.... ya... baca. Baca Al-Quran.... dan istighfar banyak-banyak.


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-6-2020 05:18 AM From the mobile phone | Show all posts
MashaAllah Laa haula wala quwata illa billah...

Surah AlKahfi bermula ayat 54-57
Ayat 54 adalah celaan Allah SWT terhadap manusia yang diberi AlQuran
Ayat 55-56 adalah celaan Dan ancaman ukhrawi..
Ayat 57 adalah celaan bagi kezaliman

InsyaAllah JommMM Subuh dulu..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-6-2020 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Coolie at 21-6-2020 05:25 AM

...Alhamdulillah..
Teringat akan kisah nabi Musa as ditegur oleh Allah SWT tentang kebijaksanaan yang dipuji dari kaumnya Bani Israel (Yahudi). Lalu keinginan utk pelajari ilmu Allah SWT diperiintahkanNya utk bertemu dengan nabi Khindir as. - alkisah surah AlKahfi ayat 60.  Inilah salahsatu daripada janjiNya terhadap Bani Israel iaitu kaum yang "cerdikpandai" dimuka bumi ini bersama kitab Taurat. Ahli kitab (Taurat)  ada disebut pada awal surah Hijr membawa maksud kitab terdahulu mengandungi Dalil Aqli Dan AlQuran pula mengandungi Dalil Naqli. Mahfum sebuah hadith bahawa Saidina Umar AlKhatab r.an pernah memohon kepada Baginda SAW untuk pelajari ilmu Taurat Dan telah ditegah oleh Baginda SAW. Memadai dengan mempelajari AlQuran (mukjizat Baginda SAW). Berikutnya pada ayat 9 surah Hijr sebagai peringatan kepada manusia akan menerima nasib  yang sama seperti umat terdahulu jika masih membantah setelah risalahNya disampaikan yakni AlQuran. Disini juga menegaskan bahawa AlQuran adalah Kalam Allah (bukan ciptaan atau rekaan). Penjelasannya ada pada ayat 44 surah An Nahl bagi penentang Tauhid (ahli kitab, Musyirikin dan munafiking) yang sering memepersendakan pembawa risalahNya (para anbiya) agar mereka tidak menyesal apabila berhadapan Janji JanjiNya sepertimana pada permulaan surah An Nahl (selepas Al Hijr). ArRahman nya Allah SWT masih lagi beri peringatanNya agar kaum kufar tidak meminta disegerakan akan azabNya kerana pada ayat 93 surah An Nahl adalah Tarbiyah Allah SWT bahawa Dialah tuhan yang menguruskan Dan memelihara menurut hikmah Dan ilmu Allah SWT bagi mereka yang beriman.
Tamat Surah An Nahl

Selanjutnya berkenaan strgate atau TTraveler:

Mula dah Surah Al Isra' dengan permulaan ayat SubhanaAllah yang menekankan bhw tiada perantaraan atau wakil Allah SWT dengan kita dlm metauhidkan Allah SWT.

Hikmah Dan ilmu Allah SWT agar kaum kufar (ahli kitab, musyrikin Dan munafiq) dapat melihat tanda QudratNya untuk melahirkan perasaan takut dalam hati (Tauhid). Peristiwa Isra'Mikraj. Perjalanan ke langit dalam satu malam sebagai Tanda Kami (Allah SWT)  dapat mengalahkan musuh kamu. Siapakah musuh Allah SWT? Ahli kitab Taurat yang sering menjadikan selain daripada Allah SWT sebagai tuhan dan golongan mempersendakan Nabi Musa as. Kandungan dan khulasah kitab Taurat pada ayat 2-8 surah Al Isra bagi Bani Israel (Yahudi) .. Diikuti dengan Ancaman dari ayat mukjizat 9-10 yakni AlQuran pimpinan hikmah Dan ilmu Allah SWT (surah an Nahl ayat 93) bagi hati mukminin. Ahli kitab atau golongan cerdikpandai suka mengejek Allah and RasulNya. Jika Nabi Muhammad SAW dapat naik ke langit dalam satu malam, mereka pun dapat lakukannya melalui roket ke bulan (ejekan). Cuma berkenaan dengan MASA atau time (jangan Minta dipercepatkan azabNya), mereka telah melakukan kezaliman dan kerosakan dimukabumi ini dengan memohon pertolongan dari kalangan jinn di area51 USA (kelihatan baik dalam kejahilan - kerja kebathilan) dan masih giat lagi apabila peruntukan NASA (Kononnya jelajah kehidupan di bulan walhal menerokai kehidupan alam ghaib) lebih diutamakan daripada peruntukan pencegahan covid 19 ketika saat ini. Untuk apa naik ke langit disaat ketika dunia BuKAN rakyat shj diserang dengan wabak penyakit? Cerdikpandai mahu tunjukkan kekuatan melawan Allah SWT diatas sebab nabi pilihan bukan daripada kalangan kaum mereka. Nabi Muhammad SAW adalah berbangsa Arab. KeSudahnya dengan ilmu Allah SWT pusingbalik mereka dengan kedatangan dajjal laknatullah yang dianggap sebagai tuhan yakni golongan jin dan manusia yang menyekutukan Allah SWT. Mengundang kemurkaanNya (surah Al Isra' ayat 2- 8)

Rasullullah SAW naik ke langit (Isra'Mikraj).. Ahli kitab pun nak tunjuk depa pun boleh naik ke langit dengan bantuan aliens (golongan jin) dikenali sbg strgatetimetraveler with "buahmanggis". Sifat sifat manusia yang dimurkaiNya.

Secara langsungnya, batasan langit dan bumi, batasan jinn dan manusia telah ditembusi sebagai pertemuan kehidupan baru dikenali sebagai Aliens. Pada hakikat mereka ini berbangsa jinn yang telah lama berada didunia ini cuma di alam ghaib.
"Nikmat tuhan mana kalian dustakan"

Celaan buat diri sendiri yang masih berselimut. Benar lagi shahih janjiNya terhadap mereka yang masih berselimut.. (Hayatilah surah Al Muzzammil dan diikuti dengan surah Al Muddathir).. Apa yang terjadi pada diri yang masih berselimut terhadap janjiNya? Jawapannya ada pada surah Al Anfal ayat 73 disamping dilekakan dengan anakbini..
"Demi masa, Sesungguhnya manusia itu dalam kerugian" - kerana golongan at-tawbah ayat 100 terlopas pandang. Camne nak ISYTiHAR jika adab pun tak tahu. Jangan kobar perang, simple method utk tarik bantuan Allah SWT boleh over look towards Saudara kita especially in Palestine. Memey kito kaloh perang jika nok jgak g perang sebab tadok bantuanNyo.  Bukan dgn kecanggihan senjata atau Teknologi sehh.. C19 ini canggehh noo until no weapon existence which it's "eringatan" daripada (kemurkaan) Allah SWT dimana pasti akan berlaku seperti dijanjiikan Nya (dibiarkanNya sama seperti nasib umat terdahulu) kerana keseronokan "selimut" kito menyelubungi  dunia civilization kito  (zulmat) terhadap Allah and RasulNya.. Sombong Dan membuat kerosakan...
MahfumNya "Jangan minta disegerakan azabNya"...hikmah Dan tarbiyah Allah SWT. .. Bukankah golongan cerdikpandai punyai mainan didunia ini atau syurga depa??.. Maka Allah SWT biarkan kita tanpa sebarang bantuanNyo
Hopefully  Cheq tergolong didalam Ansari atau Muhajrin? InsyaAllah there's no guarantee...
KemurkaanNya amatlah dekat..dan amatlah pedih. Unless... :-?
Hadiah Allah SWT pun tarak Sorang pun tahu noo.. Allahu'akbar

Wallahu'alammm..

"Ya Allah ampunilah kami atas kelalaian kami"






Kaitan surah AlKahfi antara surah surah sebelumnya adalah berkenaan Allah SWT yang bertanggungjawab mengurus dan mentadbir apajua selepas penciptaannya (Rububiyyah).

Tarbiyah dari Allah SWT ..
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2020 10:35 AM | Show all posts
Edited by mnm77 at 10-6-2020 10:37 AM
Coolie replied at 10-6-2020 05:18 AM
MashaAllah Laa haula wala quwata illa billah...

Surah AlKahfi bermula ayat 54-57
Ayat 54 adalah celaan Allah SWT terhadap manusia yang diberi AlQuran
Ayat 55-56 adalah celaan Dan ancaman ukhrawi..
Ayat 57 adalah celaan bagi kezaliman

Ini terjemahan berkaitan ayat yang dinyatakan, dari Tafsir Pimpinan Ar-Rahman.

Dan demi sesungguhnya Kami telah huraikan dengan berbagai-bagai cara di dalam Al-Quran ini untuk umat manusia, dari segala jenis contoh bandingan dan sememangnya manusia itu, sejenis makhluk yang banyak sekali bantahannya. (54)
Dan tiada yang menghalang manusia daripada beriman, ketika datang petunjuk Al-Quran kepada mereka dan daripada memohon ampun kepada Tuhan mereka, melainkan (kerana kedegilan mereka dan kerana mereka) menunggu didatangi azab yang memusnahkan yang telah menimpa orang-orang dahulu atau di datangi azab yang dilihat dan dihadapi. (55)
Dan tidak Kami mengutus Rasul-rasul, melainkan sebagai pemberi berita gembira dan pemberi amaran dan orang-orang yang kafir membantah dengan alasan yang salah untuk menghapuskan kebenaran dengan bantahan itu dan mereka jadikan ayat-ayatku, dan amaran yang diberikan kepada mereka sebagai ejek-ejekan. (56)
Dan tidaklah ada yang lebih zalim daripada orang yang diberi ingat dengan ayat-ayat Tuhannya, lalu dia berpaling daripadanya dan lupa akan apa yang telah dilakukan oleh kedua tangannya; sesungguhnya (disebabkan bawaan mereka yang buruk itu) Kami jadikan tutupan berlapis-lapis atas hati mereka, menghalang mereka daripada memahaminya dan (Kami jadikan) pada telinga mereka penyumbat (yang menyebabkan mereka pekak) dan jika engkau menyeru mereka kepada petunjuk, maka dengan keadaan yang demikian, mereka tidak sekali-kali akan beroleh hidayat petunjuk selama-lamanya. (57)


Soalan saya yang sebelum ini berbalik kepada penjelasan anda:
Star gate atau time traveler terms yang mereka pakai..  Cuba goggle atau YouTube channel.. Kerosakan mukabumi ini adalah dari tangan anak bani Adam mengambil selain daripada Allah SW. Mana ada outer space creatures dalam AlQuran. :-)
Allah SWT perintahkan IQRA'.. Baca dan lihat sekeliling insyaAllah Allah SWT berikan taufik.

Jadi, bagaimana anda kaitkan KEPERCAYAAN star gate tu? Adakah dari Youtube channel?

Saya harap saudara faham soalan saya. Saya bertanyakan pasal sumber dari mana kepercayaan STAR GATE tu....


Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list