Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
825
View
8
Reply

APA SUDAH JADI KEPADA RONALDINHO

[Copy link]

Author: Supersirap       Show all posts   Read mode

Author
Post time 28-5-2020 10:53 AM | Show all posts |Read mode
Dahulunya seorang pemain yang sangat berbakat dengan nilai kekayaan melebihi USD90 juta, tetapi kini akaibat pelbagai masalah, duit yang tinggal hanya RM27.
Berikut merupakan senara pamain bola sepak yang mana dahulunya mendapat pendapatan mingguan melebihan ratusan ribu ringgit tetapi sekarang sudah muflis.

Semoga kisah ini menjadikan kita lebih peka terhadap pengurusan kewangan yang lebih bijak.


Kredit kepada Soccer Stories - Oh My Goal















Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 28-5-2020 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Lesson learned to all. Tak kira apa kerjaya anda, pengurusan kewangan sangat penting.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-5-2020 01:03 PM From the mobile phone | Show all posts
NekNgah replied at 28-5-2020 03:49 AM
Lesson learned to all. Tak kira apa kerjaya anda, pengurusan kewangan sangat penting.

Betul tu, walaupun duit berjuta-juta, jika salah diuruskan boleh hilang duit tu dengan sekelip mata
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2020 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Padahal dah tahap sports megastar dah kot. Terperanjat aku tengok video dia pakai minidress menari gedik2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-5-2020 03:28 PM | Show all posts
mizzmimi replied at 28-5-2020 07:14 AM
Padahal dah tahap sports megastar dah kot. Terperanjat aku tengok video dia pakai minidress menari g ...

Tu la, kalau ikutkan bakat, beliau ni dah boleh kira lagenda, tetapi di manakah silapnya boleh jadi sampai begitu
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2020 03:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Supersirap replied at 28-5-2020 03:28 PM
Tu la, kalau ikutkan bakat, beliau ni dah boleh kira lagenda, tetapi di manakah silapnya boleh jad ...

Yang manage duit dia tu gelap mata kot? Dia sekolah habis tak ek? Takkan tak sedar gaji banyak lesap entah ke mana..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-5-2020 04:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Tu la, lagi pun dia ada isu tax kat Brazil, tu yang asset-asset dia kena rampas oleh kerajaan, dia x bayar denda cukai
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 12:47 AM | Show all posts
poor legend
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-5-2020 09:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Oleh itu selain kita perlu bijak dalam menguruskan kewangan kita, jangan sesekali kita cuba untuk elakkan cukai, contoh dah banyak akibat tax evasion ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list