Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
873
View
3
Reply

[Miscellaneous] Servis/Jasa Beli Barang dari Indonesia Pos Ke Malaysia

[Copy link]

Author: tolongbeli       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-5-2020 11:32 PM | Show all posts |Read mode
Selamat hari Raya Maaf zahir Batin Buat Warga Cari Forum
60f065ed-d871-4dfa-97ef-69cd5d464887_200x200 (1).png
Disini kami ada buat service tolong beli barang dari Indonesia siap pos Kemalaysia. Contoh nak beli barang di bukalapak, anda cuma beri link dan berikan sedikit ulasan item ape nak beli macam warna kuantiti dan sebagainya

Upah beli item DAN juga postage ke Malaysia 10% dari total harga. Jadi pembayaran dia 2 kali harga item dan harga postage
Kemudian selepas di totalkan contoh nak beli tudungharga RM100(dah tukar RM) dan kos pos domestik dia RM6, kiraan dia:

RM106x10%= RM10.6 Upah

Upah saya + harga barang= Jumalah Bayar

RM10.6 + RM106= RM 116.6 Total keseluruhan harga barang

Okay sekarang kiraan harga postage dari indonesia ke Malaysia min 1kg=RM40 Flat rate. dan kiraan berdasarkan volumetric or actual weight(pilih yang paling tinggi) which is higher


contoh kiraan Actual weight 1kg:

Rm40x10%= Upah RM4

kos pos+Upah= Jumalah Perlu bayar

RM40+4= RM44 <-------------------------- tak berat



Kiraan Volumetric berdasarkan size bungkusan

20cm X 30cm X 10cm / 5000 = 1.2 cm* <---------- lagi berat automatik kira 2kg (RM88)



kiraan volumetric dan Actual weight ada pro and contra bergantung pada pada jenis parcel dan dan ukuran.
kalau beli baju batik boleh beli bnyak sikit dia ringan. jadi adjust pada kuantiti.

Jika ada yang berminat bolehlah masuk ke website saya

Https://Tolongbeli.com.my

wasap: 601163952011
link whatsap: wa.me/601163952011

95779956_106101781099002_2103930167062691840_o.jpg
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 5-6-2020 04:21 AM | Show all posts
sy cari fungsi bump tak jumpa.. jadi sy reply kat sini yer admin..<3 <3
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-6-2020 12:08 AM | Show all posts
bump sikit
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-6-2020 12:42 AM | Show all posts
testimoni pelanggan yang fresh2 hot2 lagi ni






Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list