Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
762
View
18
Reply

[Gambar] Masalah rumah tangga

[Copy link]

Author: Boomibulat    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-5-2020 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Macam-macam hal..
Screenshot_2019-09-03-10-40-19-1.png
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 23-5-2020 11:03 AM From the mobile phone | Show all posts
hahahaha...

tapi aku setuju lah. kain buruk nak lap pinggan lain..lap meja lain..yg tuk sental2 pun lain. lagi satu penyapu. penyapu tuk dapur lain tak sama ngan penyapu tuk hall. confirm lagi ada penyapu khas tuk carpoach corridor sume. mop pun sama.

tu lum citer basuh baju lagi. basuh baju dewasa tak leh campur ngan baju baby. kalau tuala..sume tuala jer.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 11:37 AM | Show all posts
ya mmg..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
hahaha.. punya gelak sekali tersedar diri sendiri pun sama banyak kain buruk dengan jawatan sendiri.. belum masuk penyapu, mop, kain lap kaki lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 12:21 PM From the mobile phone | Show all posts
The ugly truth... ye lah, mana boleh campur kain lap pinggan dgn kain lap meja... eeeewwww
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts
kain buruk kita ada gred a.. b.. c.. d.. e
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 12:26 PM | Show all posts
sbbtu para suami Allah beri AKAL lebih , akal 9 nafsu 1....
tapi yg 9 asek kalah pd 1 nafsu jer

yg wanita pula 9 nafsu 1 AKAL,
kalau nafsu dia Allah xberi byk, jgn MIMPI la istri nak beranakkan anak2 zuriat
buat sisuami...
dan Allah hiasi kesukaan mereka pd nafsu, dan ASALAN hawa itu
sbg TEMAN PD SUAMI la sebenarnya
maka bijaklah wahai SUAMI...
sekali melahirkan anak, segala tubuh badan uurat dan pecahan otot daging dia berubah
lelaki xALAMI perubahan nazak mcmtu...
menangung nilai kesakitan sampai 40 kali ganda
semata bersedap dgn 1 NIKMAT MALAM..
jgn lupa tu bakti pengorbanan sang isteri
sbbtu AKHIR ZAMAN, para suami kena MANTOP ILMU AGAMA
bukan mantol yer
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Nampak sangat jenis tak berapa nak peduli hal2 kebersihan rumah. main pukul rata je satu kain utk semua keadaan.. ni mesti zaman sblm kawen main bedal je kain lap lantai buat kain lap meja makan..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 01:42 PM | Show all posts
Mestilah kain yang berbeza untuk tugas yan berbeza.

Takkan kain lap meja nak guna lap pinggan.  
Kain kat singki yang dah berminyak takkan nak lap kipas.
Kain yang dah lap lantai takkan nak lap meja.

Sama juga mop & penyapu.
Kat dapur berminyak, takkan nak bawa ke ruang tamu.
Penyapu/mop kat luar kan kotor takkan nak guna dalam rumah, mestilah nak jaga kesucian agar boleh buat solat.

Benda simple tapi saja tak nak faham.
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 01:23 AM From the mobile phone | Show all posts
mcm peenah baca je citer ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 02:37 AM From the mobile phone | Show all posts
xpayah pakai kain. beli la kitchen towel banyak banyak. lap pakai tu je semua lepas lap buang. sediakan duit beli kitchen towel tissue tu . boleh?
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 02:39 AM From the mobile phone | Show all posts
jawatan katanya
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 02:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Mak tak pernah ajar ke sampai benda simple camtu pun tak tau
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 03:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Memang betul pun, kat rumah i bukan setakat kain buruk je banyak jawatan, penyapu pun sama. Penyapu dapur, penyapu laman, penyapu bilik tidur. Laki i belasah je mana2 yang dia dapat capai. Kalau air tumpah kat sofa pun dia boleh selamba lap pakai kain lap kaki kat dapur  
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 04:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni spesis laki seseorg tu y acah2 kobis pun xkenal

Lagi satu spesis y tak pernah masuk dapur,y harap kn semua terhidang dpn mata and lps mln semua,spesis y tinggal pinggan dlm sinki/atas meja tggu org kemas..geli manusia gini..
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 09:38 AM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 23-5-2020 11:03 AM
hahahaha...

tapi aku setuju lah. kain buruk nak lap pinggan lain..lap meja lain..yg tuk sental2 p ...

Baju berwarna x campur dgn baju putih. Baju kerja pun basuh asing ngn baju hari2 pakai.

Benda kalau dah jadi rutin tak susah pun. Hehe
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 09:39 AM From the mobile phone | Show all posts
KelisaOren replied at 24-5-2020 02:58 AM
Mak tak pernah ajar ke sampai benda simple camtu pun tak tau

Dia x peduli mak dia. Sbb ada apak dia. Dah kawin baru nak peduli sbb isteri. Gituhh laa org lelaki ni.
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 09:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Hahahaha
Kelakar la
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Hahahah..rindu mak kat kampung. Bila mak kata kain buruk baru maknanya ambik kain buruk yg dah basuh dlm cabinet.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list