Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
4026
View
56
Reply

'Tak Logik Shooting Ikut SOP, Sabarlah Ujian Sikit Je Ni' - Nabila Huda

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-5-2020 12:22 PM | Show all posts |Read mode
Benarkan aktiviti penggambaran disambung selepas Aidilfitri dengan syarat mematuhi prosedur operasi standard (SOP). Logik ke?




Kredit foto: IG Abil




Itulah persoalan yang bermain di fikiran pelakon Nabila Huda berhubung isu ini yang diluahkan di Twitter.


Nabila yang mesra disapa sebagai Abil berpandangan berlakon cara norma baru adalah sukar dilaksanakan.





Kredit foto: Twitter



Mana tidaknya, bila masa nak pakai topeng hidung dan mulut selain memastikan penjarakan sosial dipatuhi terutama dalam babak yang memerlukan kontak fizikal seperti babak bergaduh.


Malah, Abil mempersoalkan juga risiko dijangkiti Covid-19, sekali gus membahayakan keluarga di rumah.


Menyebut soal sumber kewangan yang semakin merosot, Abil berpendapat masih pintu rezeki masih terbuka walaupun dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB).




Kredit foto: IG Abil









"Kalau betul susah, tak pakai kereta, Tak ada iPhone, tak duduk kondo atau semi D. Tak ada semua tu.

"Itu baru susah. Ujian sikit je ni, bersabar lah sikit. Sikit je lagi Insyallah. Kena kuat," tulisnya.


Dalam masa sama, Abil memohon maaf jika ada pihak terasa hati dengan apa yang disampaikannya itu.




Kredit foto: Twitter




Katanya, tiada beza antara artis dan kru belakang tabir. Masing-masing boleh membantu sesama sendiri dalam usaha mencari alternatif untuk menjana pendapatan. - CARI
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 21-5-2020 12:26 PM | Show all posts
RIP karyawan/pelakon2 semua..
covid ni akan kekal dlm masa yg lama..
pawagam pon bakal gulung tikar..

so pelakon2 smua mmg dh boleh start pikir utk cari job lain..
penyanyi mungkin boleh survive lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Lain kali cc kat ritaroyani dgn bff haji kelempok sheols tuh
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 01:07 PM | Show all posts
Realistic dia nih....
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Mekap sendiri tak yah guna MUA.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Skong! Mana logik ikut sop jarak 1m.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Org yg jd dj radio dan pembaca berita jgk yg masyuk.
Retis bole le tukar kerjaya jd dj radio atau pembaca berita pulak
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 01:35 PM | Show all posts
Abil dgn Anju (artis2 kontroversi) selalu je bagi pendapat yg bagus tapi disebabkan mereka pernah terpalit cerita kurang enak, ada segelintir yg takleh terima dgn pandangan mereka nih.. ehhhh
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Setuju dengan Abil.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:10 PM | Show all posts
setuju sgt

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau betul susah, tak pakai kereta, Tak ada iPhone, tak duduk kondo atau semi D. Tak ada semua tu.

"Itu baru susah. Ujian sikit je ni, bersabar lah sikit. Sikit je lagi Insyallah. Kena kuat," tulisnya.


Amik setepek.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Betul kata Abil.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
cicicumel replied at 21-5-2020 12:26 PM
RIP karyawan/pelakon2 semua..
covid ni akan kekal dlm masa yg lama..
pawagam pon bakal gulung tika ...

Iols rasa dengan penyanyi2 bakal bungkus. Sebelum ni theyols ni la yang kerek sangat memanjang dok show off kat ig
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:27 PM | Show all posts
kesian diorang kan..harap2 kita cepat pulih dari wabak ni..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Harap2 hapus terus industri seni sampah
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg untung zizie... Rebecca... Kautt orang kayaa yg xde rupe.. Kahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 21-5-2020 02:22 PM
Iols rasa dengan penyanyi2 bakal bungkus. Sebelum ni theyols ni la yang kerek sangat memanjang dok ...

Puak2 pelawak estrok yg tak lawak tu pun sama
Sekandang haaaa geng tuh aje
Fefeling kayangan masing2 puiiii
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Abil pun sekarang meniaga banana cake..ramai kata sedap..kak oggy masih meniaga pes kari sbb nak settlekan hutang
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Klu jurumekap blh kerja.. Why tukang gunting rambut xblh.. Iye dok?
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 04:18 PM | Show all posts
setuju dgn abil..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list