Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1302
View
96
Reply

BFF dengan family EX

[Copy link]

Author: green~tea    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-5-2020 12:36 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
i'm here to share about my current blessings... FYI, i divorced back in 2017... then both of us move on and re married.. my ex got married in early 2018.. i plak kawen early 2019...  initially hubungan kitorg post divorce no that great... ye la sbb fighting dekat court for many years kan, kes cerai, kes jagaan anak, kes harta sepencarian... but somehow we manage to achieve settlement agreement....

Then bila i kerap ulang alik ambil anak  masa giliran i kan.... i berkenalan laaa dengan wife my ex... surprisingly dia baik sangat2... dia janda, dah ada anak dgn previous marriage dia.. so weols berbaik lah.... to the extent of dia belikan bahan2 mentah utk masak kat i (tontong order), i handover kitchen gadgets kat dia.... dia tolong ajar anak i buat homework (sheols pendidik).. dia even sayang anak i mcm anak dia sendiri sampai belikan baju2 branded (proper and reasonable la cam mothercare, osh kosh gitu, bukan too overpriced things cam ralph lauren or Hackett).... even masa PKP ni weols belikan surgical face mask for kids even utk anak2 dia..

Honestly, i'm sooo happy dgn current development.. although perceraian dulu is quite devastating.. but once kita move on, kita redha and focus on building new family, datang nikmat yang tak terjangka.... yang penting, when we make a decision, kita buat dengan tujuan mencapai kebahagiaan family and keredhaan Allah..

I bukannya setazah.. just that i believe we should be doing the right things and teruskan action based on our belief tu ...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 21-5-2020 12:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Pengalaman u ni..
Teringat kat pasangan norman hakim dan abby.
Masing2 dah bahagia ngan life partner baru..

Mcm u jugak.. Memey dan Abby pun sgt2 rapat skrg. Sampai boleh berdua ke mana2..

So happy dengan kebahagiaan org. Harap u terus istiqomah jaga perhubungan baik ini sampai bila2..
Anak2 pun happy.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 01:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Divorced bkn sbb die kn
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2020 01:29 AM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee replied at 21-5-2020 01:14 AM
Divorced bkn sbb die kn

Bukan... sebab lain... i dulu register forum cari in 2006 sbb kenal bod FD ni la.. i selalu meluah masalah rumahtangga i dulu.. dulu i syg ex i, sampai nickname forum ni green tea pun sbb faveret drink ex husband i is green tea... kira nak sgt dia suka i, sampai buh nama gitu... hahahahha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2020 01:33 AM From the mobile phone | Show all posts
iminidin replied at 21-5-2020 12:56 AM
Pengalaman u ni..
Teringat kat pasangan norman hakim dan abby.
Masing2 dah bahagia ngan life part ...

Yes... asal2 elak gaduh demi anak2 je... sbb nak make sure anak2 dibesarkan dlm suasana happy, bukan broken family.... pastu lama2 terbiasa berbaik2 camni... sometimes i whatsapp tanya kabar.. videocall..

Husband i plak jenis baik soft spoken.... dia pun kadang2 gelak tengok i tag team dengan wife exhusband i.. hahahhha
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 01:37 AM From the mobile phone | Show all posts
My mom and my stepmom dulu hujung minggu sama2 jaga mak mentua. Mak iols drive, maktiri pandai dressing luka..hari ahad pegi rumah makcik mandikan opah, cuci luka, bagi makan

Anyway, if anyone want to insult me please give my kids mothercare. Aku nyaris nak saman company ni. iols tak terima menantu pakai mothercare serius


Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 01:37 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 21-5-2020 01:33 AM
Yes... asal2 elak gaduh demi anak2 je... sbb nak make sure anak2 dibesarkan dlm suasana happy, buk ...

Nice..
Mmg ditakdirkan uols tidak berjodohan lagi.. Allah lorongkan smua ni ke arah lebih baik setelah apa yg uols hadapi selama sblm ni..
Take care u.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 01:41 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 21-5-2020 01:29 AM
Bukan... sebab lain... i dulu register forum cari in 2006 sbb kenal bod FD ni la.. i selalu meluah ...

Owh ok lh bkn sbb die
Klu ye pun x pelik pun sbb abby-meme

Xnk register Id br ke

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2020 01:45 AM From the mobile phone | Show all posts
iminidin replied at 21-5-2020 01:37 AM
Nice..
Mmg ditakdirkan uols tidak berjodohan lagi.. Allah lorongkan smua ni ke arah lebih baik se ...

Ha ah ... actually mmg jalan terbaik bagi both of us is divorce.. seksa sgt bila ingat dulu... byk jugak berhabis bayar lawyer... i paid almost 40k bg pihak i... my ex lagi mahal kos sbb dia pakai celebrity lawyer... hahahahahha... bg i tsk penting benda2 mahal ni.. asalkan tercapai tujuan and solution yang kita nak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2020 01:46 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 21-5-2020 01:37 AM
My mom and my stepmom dulu hujung minggu sama2 jaga mak mentua. Mak iols drive, maktiri pandai dress ...

Uniqlo pun dah banyak option better quality dah skang.... nnti bila u ada anak sure semangat nak dress them up, especially gurls...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2020 01:48 AM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee replied at 21-5-2020 01:41 AM
Owh ok lh bkn sbb die
Klu ye pun x pelik pun sbb abby-meme


Pakai je la ID ni.. iols bukan forumer tegar pun  jenuh nak kumpul kacang... ID lama tu i tak suka coz i byk umpat my ex in laws kat FD.. hahahaha so i really wanna move on.. buang keruh ambil jernih...
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 01:50 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 21-5-2020 01:48 AM
Pakai je la ID ni.. iols bukan forumer tegar pun  jenuh nak kumpul kacang... ID lama tu i tak suka ...

Mn jgk lh ni
Okey
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2020 01:52 AM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee replied at 21-5-2020 01:50 AM
Mn jgk lh ni
Okey


Yes.. tp dah bertahun la pakai this nick... nick dulu reg 2006... otai tau... masa tu forum cari interface lain, background putih or biru
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Nice sharing, sis. Normally selalu dengar kisah lain lepas cerai semua berantakan. Kisah sis buktikan divorce can also turn out to be a not sad ending. It's just the (ex) spouses have different paths. Anak-anak sis untung dapat parents mcm sis dan ex
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2020 02:14 AM From the mobile phone | Show all posts
nefnefnef replied at 21-5-2020 02:05 AM
Nice sharing, sis. Normally selalu dengar kisah lain lepas cerai semua berantakan. Kisah sis buktika ...

In fact, lepas cerai my ex become better... because through failure, we learn our lessons... my ex now dah jadi better person... lebih menghormati wife.. and tanggungjawab heols towards anak2 got better... skang heols diligently mencarum utk asb, tabung haji & sspn anak2...  wife dia pun bgtau i dia dpt nafkah secukupnya, siap dpt duit poket berlebihan setiap bulan....

Lain sgt compared masa dgn i... 12 yrs, lepas tangan....mungkin sbb i yg salah, terlalu manjakan ex husband... my husband  skang plak jenis sedia bertanggungjawab... and dia didik i hidup sederhana...
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 05:06 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 21-5-2020 02:14 AM
In fact, lepas cerai my ex become better... because through failure, we learn our lessons... my ex ...

Hmmm, sama-sama ada perubahan yang lagi baik dengan the current spouse. Betul la sis cakap, we gotta learn from our failures to be better versions of ourselves
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 06:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Tumpang tanya, ini bukan tred giler talak kan???
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 06:11 AM From the mobile phone | Show all posts
nefnefnef replied at 21-5-2020 05:06 AM
Hmmm, sama-sama ada perubahan yang lagi baik dengan the current spouse. Betul la sis cakap, we got ...


Adakah ini yg selalu disebut oleh makcik kiah and the gang bahawa tidak ada sesuatu kejayaan itu yg lebih manis nilainya selain selepas melalui kegagalan?????

Atau seperti yg disoal oleh anak buah manak, haruskah erti sebenar kebahagian hidup berumahtangga itu hanya akan dikecapi selepas perceraian????

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 06:13 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 21-5-2020 02:14 AM
In fact, lepas cerai my ex become better... because through failure, we learn our lessons... my ex ...

Gelojoh.....
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 06:16 AM From the mobile phone | Show all posts
menakkautau replied at 21-5-2020 06:11 AM
Adakah ini yg selalu disebut oleh makcik kiah and the gang bahawa tidak ada sesuatu kejayaan itu ...

Manak sangat rhetorical subuh hari ni. Dedua pun boleh apply depends on the situation. Cumanya iols yakin semua maknosia mahukan ending yang baik-baik saja regardless their past experience gittew....

Dah jangan beretorik sangat, manak. Kapasiti otak iols kancil 660cc je
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list