Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
4640
View
59
Reply

Lufya Omar Dikecam Bawa Anak Keluar Beli Keperluan, Baju Raya

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-5-2020 03:34 PM | Show all posts |Read mode
Pelakon Lufya Omar dikecam warganet prihatin gara-gara membawa anak keluar ke tempat awam semasa tempoh Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB).




Kredit foto: Gempak/IG Lufya




Menerusi perkongsian di Instagramnya, Lufya menjelaskan dia terpaksa membawa anaknya, Laana Haura mencari barang keperluan dan baju raya kerana tiada siapa boleh menjaganya di rumah.








Berikutan itu, seorang warganet dengan nama akaun Rosdah Hasan tampil menegur tindakan Lufya yang disifatkannya mendedahkan anak kepada risiko jangkitan Covid-19 walaupun sudah memakai alat perlindungan diri.

"Kenapalah dibawa anak tu keluar. Perdana Menteri (PM) kita dah bagi kelonggaran keluar bukan untuk merisikokan anak.

"Walau dah pakai macam-macam alat perlindungan diri, tapi kalau nasib tak baik, takut terkena juga," komen individu terbabit.








Tidak berdiam diri, Lufya kemudian menempelak komen ditingalkan individu terbabit.


Katanya, dia terpaksa membawa Haura untuk membeli puting botol yang sudah pecah dan lampin yang kehabisan stok kerana tiada orang boleh menjaganya di rumah.





Kredit foto: IG Lufya




"Nak kena hantar kat rumah Rosdah ke?" sindirnya.


Bagaimanapun, Lufya kemudian mengucapkan terima kasih di atas keprihatinan warga maya.  - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 19-5-2020 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Tu pelancong scammer dah ada orang mention dalam fb. Kes pelancong russia penipu tu
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Semasa PKP,  beli barang camna?
Sapa yg jaga anak?


Harapnya bukan termasuk dlm kategori mak bapak bongok tak sayang anak.
Pastu gigih justify itu ini.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 04:03 PM | Show all posts
bodoh

patut la kena ceraiii
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
ismail sabri dah expplain td,harap acik rosdah paham,tk digalakkan jer,,,boleh bawak ats risiko sendiri.baik rosdah banykkan selawat,jgn bertenggek kat ig retis je
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Lufya tak perlu/patut/wajib upload. Upload pun  nak shout kat siapa?

Rosdah tu tak payah nak menenggek di IG artis, suam ke tak suam ke, tak yah nak masuk campur.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 04:16 PM | Show all posts
aku rasa ni cubaan utk dapat perhatian ex laki.. #doneburuksangka.. Flip hair
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Comeynya anak dia.. ingatkan kat luar negara sbb ada mamat omputih kat situ
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak muke mcm pak dia...kekekekekeh
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Makin meluat dgn dia ni.. meroyan je... eewww
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 04:35 PM From the mobile phone | Show all posts
undukngadau replied at 19-5-2020 04:16 PM
aku rasa ni cubaan utk dapat perhatian ex laki..  #doneburuksangka.. Flip hair

sbb hati akak berkeladak bak kata prof muhaya, akak pun rasa lufya ni sangap attention dr ex-laki
konon2 nanti ex-laki akan trigger la psl isu ni
malangnya, ex-laki buat bodoh jah
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 04:45 PM | Show all posts
undukngadau replied at 19-5-2020 04:16 PM
aku rasa ni cubaan utk dapat perhatian ex laki..  #doneburuksangka.. Flip hair

dalam erti kata lain nak bgtau ex laki tak belikan baju raya, puting, diapers etc..

#donefliptudungbawal


Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
..asalnya post dia lain..ajak sama2 membantu dn mnta drop kt komen..xlama semua gtau scammer etc dia edit caption tu supaya baik sangka..cuma xsuka cara dia nak menang tu .rasa mlm td dia screenshot yg memes puaka ada komen psl ni. Siap suruh ramai2 report gtau akaun memes puaka ni mcm2..tp dh delete rasanya pg td.ehehehehehehe..dlm keadaan mcm ni ....sbg influencer xyahlah dedahkan sgt anak tu nk elakkan sangkaan buruk pelbagai org.tau u nya ig tp kan dia influencer..yg muslimah lg..mana dtgkan buruk sangka xpayahlah upload.tu aja..positive vibes gitu kan...
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Patutlah kena cerai & bekas suami pilih kurex, sebab KAU BODOH
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 06:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Lah video ni dari dia ke. Iols mati2 ingat dari acik kepam rakyat marhaen mana.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 06:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalo anak dia sakit kan, bapaknye dokyor boleh jada. #donepembaris
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
munchkin: Tu pelancong scammer dah ada orang mention dalam fb. Kes pelancong russia penipu tu

ai sorry laa nak sedekah kt pelancong asing nih. Enak2 aja dorg melancong sana sini,last2 begging for money..kita plak nak tanggung kos vacation dia?sorry not sorry~

N pmpuan ni,mmg xde sapa2 lgsg ke kt umah?just two of them?why ai rasa mcm membongak jah sbb sempt lagi nak promote topi ke ape ntah tu..and boleh plak ada komen ckp bwk anak walaupun duk dlm kete..like..seriusli?
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 06:44 PM | Show all posts
faham sgt kalau takde sapa jaga anak terpaksa bawa tp yg jd masalah bila upload tu jd isunya ..ptt tak pyh bgt apa2..diam2 jer bw anak kan..tak pyh upload.aman2 keluar bw anak tu..tp ya lah artis kan..hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 06:50 PM | Show all posts
Ko nak tunjuk suci ke hape ni Lufya?
Kang x pasal2 ade yg buat report.
Ade bukti ko sendiri yang tulis kot.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 07:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Sorang most likely ada niat tersembunyi pi upload kat soc media..sorang lg spesis jari jemari laju mengomen ig artis
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list