Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
5505
View
96
Reply

Fattzura Rakam Kembali Seloka Hari Raya Hail Amir & Uji Rashid, Comel Kan?

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-5-2020 09:50 AM | Show all posts |Read mode




Pasangan selebriti Fattah Amin dan Fazura mengembalikan nostalgia apabila merakamkan semula lagu hari raya 'evergreen' yang pernah dipopularkan Hail Amir dan Uji Rashid berjudul 'Seloka Hari Raya'.


Tidak gusar dengan penerimaan peminat, pasangan yang sedang menantikan kehadiran cahaya mata pertama ini diberikan kebebasan untuk menyanyikan mengikut lenggok sendiri.







"Semua orang tahu lagu ini ada tarikan sendiri dan diminati ramai. Jadi, apabila pihak label Universal Music Malaysia memberikan idea untuk kami merakamkan lagu ini, kami terus setuju."



Menariknya, nyanyian ini disusuli dengan klip video kartun wajah masing-masing sebagai karakter dalam video tersebut.




Kredit foto: YouTube




Memetik laporan Media Hiburan, Fazura menyifatkan ianya sebagai terjemahan penghargaan mereka kepada pencipta dan penyanyi asal lagu tersebut.





"Sebelum ini, ada juga cadangan yang mahukan kami rakamkan lagu baharu, tapi bila ada idea begini, kami terima sahaja tawaran itu. Secara tak langsung kita meraikan lagu lama yang dah ramai peminat."




Menceritakan mengenai pengalaman merakamkan lagu ini pula, Fazura menjelaskan yang dia dan suaminya merakamkan lagu itu berasingan.





Kredit foto: Youtube





"Sebenarnya, lagu ini dirakamkan sebelum arahan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan. Kami rakam di studio tetapi dibuat berasingan kerana ketika itu Fattah sibuk dengan penggambaran drama."





Pasangan ini turut mengharapkan lagu ini disukai peminat.



Menjengah ruangan komen di YouTube, rata-rata memberikan maklum balas baik terhadap lagu nafas baru ini. Malah, turut memuji kolobrasi gandingan pasangan selebriti yang comel ini.





Kredit Foto: YouTube



Anda dah dengar Seloka Hari Raya versi Fatzur? Macam mana? - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 19-5-2020 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Cukup cukuplah tu......
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts


Nak raya..
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 10:17 AM | Show all posts
Kurex replied at 19-5-2020 02:14 AM
Cukup cukuplah tu......

kaannnn.. walaupun suara masing-masing nan hadooo.. tak tergamak meols nak dengar..
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 19-5-2020 10:14 AM
Cukup cukuplah tu......

Haha...  Artis femes la katakann...
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa x cover lagu Halaman Asmara je?







Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 10:23 AM From the mobile phone | Show all posts
video tu cute. daripada buat mv rakam dari rumah masing2 kualiti hauksss mcm lagu raya baru retis aries music tapi lagu dorang sedap sangat kat telinga aku cuma views sedih
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 10:27 AM From the mobile phone | Show all posts
better sikit dari versi Asad mutwah dengan sweet qistina
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Themilo replied at 19-5-2020 10:17 AM
kaannnn.. walaupun suara masing-masing nan hadooo.. tak tergamak meols nak dengar..

Tapi bamtah sedap......
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
hacik la pagi2 dah tgk vid sweet2 cmni
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Sedap jer kat telinga meols ni. Sesuai ngan suara derang. UM ni pandai, derang tau fattzura ni more kpd lakonan, so derang buat lagu utk pasangan ni ikut kesesuaian. Fans suka, so why not...
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Comey fattzura dlm MV ni....lagu tu ermm....so so je la...
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Bolehhhhhhhhh lah
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 10:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Comellll siap ada fmly mmbers fattzura lg tp suara both hauks haha
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 10:54 AM From the mobile phone | Show all posts
I pun suka.. suara soothing je.. MV pun cute haha
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Autotune pun tak dapat menyelamatkan
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 11:20 AM | Show all posts
asalkan ade org nak dengar dan tengok
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Hauknye. Sadis mendengar lagu raya gitu. Tolonglaaaa. Buat la lagu raya sendiri. Jgn rosakkan lagu raya classic !
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Lahai hauknya suara... pitching lari. Mc zura tu apasal alunan suara keras tak flowy
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 11:28 AM | Show all posts
dah dengar & tengok MV
komen - tak nyanyi 2 org ni lagi baik
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list