CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234
Return to list New
Author: darkness

[Tempatan] Apabila warga indonesia gagal memahami isi berita

  [Copy link]
 Author| Post time 30-4-2020 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
haruslah replied at 30-4-2020 09:27 AM
i rasa kat indon dah ade C19 sebelum malaysia ade lg
tp diorang nye sistem gagal utk kesan


Bukan kita yg marhein jer yg rasa heran, dunia pun heran dgn dorang....tp biasalah...minum jahe pebgobat katanya, doa qunut penghalang korona..indo kebal korona..segalannya keluar hanya kerana nak nafikan keraguan WHO
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-4-2020 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
hiswife replied at 29-4-2020 05:44 PM
Sempena romadhon, I husnuzon ramai lagi Indonesians yg educated. Yg laksana tak pergi sekolah dua ti ...

Alaaa..aiolzs xleh nak husnuzon dah dgn kebodohan mereka ini sis..adakah ai kne buat penyucian hati?kekeke~
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2020 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Bangsa yang memang bodoh sombong yang teramat pekat...hasad dan dengki dah memang sebati dalam tubuh badan dorang..kalau ditimpa susah pandai pulak meraih simpati..anjirrr pun tak sehina puak ni
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2020 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Bodohnya memang asli. Bukan dibuat buat.
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2020 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni geng2 tak tahu membaca ke apa.. Covid ni kan asal china
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2020 01:21 PM | Show all posts
indon memang goblok. kalau tak goblok takkan lah doktor diaorang yang meninggal sebab covid tu tak di  bagi tanam kt kg dia. menangis2 mak orang tu..indon goblok
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2020 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
haznor replied at 29-4-2020 06:19 PM
Melacak tu kenalpasti kan?

Melacak tu.. gesel2 sampai memancut..
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2020 02:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Korang pi skodeng ig Mohamed Hadid, bapaknye supermodel Gigi Hadid. Dia post gamba mengopi ngan tunku Idris jdt kt obersea tauu. Pastu ramai lah memuja kehenseman TI. Ade Indon sorang tu siap comment “he looks like Indonesian”. Nak jugek claim rupa TI tu darah jawo. Pftt sgt
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-4-2020 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
bodoh seperti biasa. Malaysia boleh saman kot yang kuarkan berita ni? saman sampai bankrup. kerana telah menimbulkan salah paham
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2020 02:59 PM From the mobile phone | Show all posts
diorang punya bebal tu mcm tk boleh di bawak bincang dah. bayang la menteri diorang boleh kuarkan statement pompuan boleh mengandung kalau mandi kat swimming pool? hahaha nampak nye sampai bila2 la indon cannot overtake malaysia. diorang memang jeles ngn Malaysia. kalau dekay youtube tu sokmo la youtuber die buat comparison malaysia vs indoN
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-4-2020 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
djzara81 replied at 30-4-2020 02:31 PM
Korang pi skodeng ig Mohamed Hadid, bapaknye supermodel Gigi Hadid. Dia post gamba mengopi ngan tunk ...

Aiols bukan kaki claom mcm indon dekk..bior ler
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-4-2020 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
irish_ieka replied at 30-4-2020 02:59 PM
diorang punya bebal tu mcm tk boleh di bawak bincang dah. bayang la menteri diorang boleh kuarkan st ...

Mmg sakai dan jakun dekk...ada saja indon vs malay. Utuber malaysia satu haram pun xda buat
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2020 07:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by pasa at 30-4-2020 07:03 PM
darkness replied at 30-4-2020 10:38 AM
Samalah..dulu sy join sana pun sb kes klaim tu. Sekitar 2008 or 2009...tidak semua cina indo. Mmg  ...


Jangan sis belah pekalongan Jakarta timur (jaktim) ramai org jawa dan org cina sana pun cakap jawa dgn fluent sekali

Area Jakarta  ramai cina indon. tahun 2009 nak online Internet kena ad PC. Accessibility utk ad internet Di rumah pada masa tu hanya org ada-ada je mampu.

Sy sll deal dgn seller org cina Indon cakap jawa fluent pekat melekat. Nama org Indon kalau hendra, sugiarto, hartono, Bambang dll tu 99% Chinese. diorg tak blh letak nama menampakkan nama cina.

Org cina Indon tak pandai cakap mandarin. Diorg tak boleh cakap mandarin. Proses asimilasi diorg Sgt berjaya tak mcm malaysia.

Mmg ad juga org bukan cina kat kaskus tu mcm wilayah maluku, kalimantan, sulewesi. Tapi scammer byk la area tu.

Lagi satu bahasa jawa ni kat sana blh kata semua bangsa blh faham, kira jawa tu kategori bangsa wan kat sana semua presiden Indon keturunan jawa.

Walau pun dia org madura tapi kalau sis blh cakap jawa org madura blh faham apa yg sis cakap kn. Sbb tu kalau thread diorg ad org malaysia singgah diorg tukar cakap jawa.
Reply

Use magic Report