Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
6654
View
73
Reply

[Tempatan] Apabila warga indonesia gagal memahami isi berita

[Copy link]

Author: darkness    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 29-4-2020 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Dpa ni dr dlu dengki dgn negara kita.. tu yg suka cr pasai, suka claim mcm2.. dengki n bodo melekat mcm gam gajah
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 29-4-2020 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
tu la xfaham tp buat2 faham. nk suruh google translet pun xleh caye..
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 11:02 PM From the mobile phone | Show all posts
glump replied at 29-4-2020 06:20 PM
Kalau malas.membaca,memandai memgulas dimana2 pun ada. Harap indon tu mintak maaf kerana menfitnah

Indon mmg x boleh malaysia lebih skit...sblm kluster indon, kan ada kluster itali, kluster turkey...elok je negara2 tu x kecoh mcm indon ni...

Jenis x membaca...kalau baca pon, baca tajuk yg mmg saje bunyi panas...mmg terus misunderstand la
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-4-2020 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
SalenaGomez replied at 29-4-2020 11:02 PM
Indon mmg x boleh malaysia lebih skit...sblm kluster indon, kan ada kluster itali, kluster turkey. ...

Tula namanya emosi dulu dari baca isi...baca isi pun sepotong2..pastu tak faham buat2 faham
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-4-2020 11:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Dasar garudada...maksud import pun xtau...maklumlah ejaan english haha Screenshot_20200429-231829_Instagram.png
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 11:24 PM From the mobile phone | Show all posts
indon tu diorang tengah jeles dengan Malaysia. Sebab kes malaysia makin menurun tapi diorang mencanak2 naik macam roket. frontliners pon banyak tumbang. saje la cari point nk carik gaduh dengan Malaysia. Sebab Malaysia kena puji satu dunia the way we handle the case, while them? being judged by WHO because no prompt action taken. tak heran sbb indon tu dgn sesama negara die pon bergaduh. memang dasar negara mundur. nok gocoh je sokmo. syukur aku dilahirkan di negara Malaysia.
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 11:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Well mmg terbukti lah tauhu dan bakso tu boleh buat otak lembap!!!!!dasar goblok
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2020 12:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Banyak sangat import Asap tu lah jadi nye
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2020 12:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Jumlah yang mudah melompat tak ramai mana sebenarnya

sekarang mereka semakin matang tak macam dulu2

terima kasih kepada individu2 yang rajin merapatkan hubungan serumpun melalui youtube dan seumpamanya, sebagai contoh cak lonjong
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2020 12:21 AM | Show all posts
itu hari, ada forumer indonesia nama apa tu, renko ka rengkong ka apa.. dok bangga depa tadak kes covid-19 ni..

La ni stress la kot.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-4-2020 12:22 AM From the mobile phone | Show all posts
dizekni replied at 30-4-2020 12:17 AM
Jumlah yang mudah melompat tak ramai mana sebenarnya

sekarang mereka semakin matang tak macam dul ...

Ye..perasan jgk. Mmg tak la klu dibandingkan dr dulu..masa 2006 aduhaii melompat seluruh warga indonesia..haha
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2020 12:27 AM From the mobile phone | Show all posts
darkness replied at 30-4-2020 12:22 AM
Ye..perasan jgk. Mmg tak la klu dibandingkan dr dulu..masa 2006 aduhaii melompat seluruh warga ind ...

Ramai dah sedar, baik di negara kita mahupun indonesia

yang suka provokasi selalunya kalangan certain media yang ada agenda tersendiri

juga kalangan rba dapig kat sini dan yang setara di sana
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2020 01:23 AM From the mobile phone | Show all posts
lampor replied at 28-4-2020 09:49 PM
Melacak tu apa?

Melancap agaknya
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2020 02:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Lepas tgk betapa taksub dorg ke masjid nak terawih mcm tuhan dok dlm masjid je dan betapa jahatnya dorg tak bagi penduduk kampung sendiri yang dah meninggal sbb covid di tanam kat kampung sendiri siap dgn marah2 pihak hospital sbb bungkus anak perempuan dorg yang mati sebab covid.. Meols berpendapat bahawa org indon ni mmg xptt diberi masuk ke msia lagi lps ni..

Seriously dorg ni manick dan sgt busuk. Seremmm sey
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2020 06:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Fun fact....
Malaysian yang perangai cam indon sebenarnya pati dari indon, masuk secara haram pastu gomen kasi ic berkaler. Siapa yg xdpt ic kaler meroyan.... minta simpati dari netizen.
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2020 06:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by pasa at 30-4-2020 06:48 AM
darkness replied at 29-4-2020 05:34 PM
Antara manusia yang malas membaca isi berita

Menuduh pula malaysia buat cerita


Forum kaskus ni yg rajin komen org Cina Indon sbb tu le dia kalau maki malaysia dia main sembur jje dah leluhur Lyn pun tgk la mcm mana.

Sy lama gak join forum tu since 2009 tapi just beli barang sahaja.  Maknyos.. Afghan..ongkir hahaha.

Zaman tu Indon kene blacklist dgn eBay. Tak blh ad transaction dari Indon sbb kes scammer tinggi.
.
Owner forum kaskus ni org Indon cina, study kat usa. Atas inisiatif dia nk wujudkat transaksi Online yg selamat kat indon dia buat forum kaskus ni kat us. Mula-mula dulu kaskus.us.

Bila dia abis study  balik Indon dia tukar hosting jadi kaskus.co.id

Kaya owner ni sbb kaskus pernah jd forum paling ngetop kat Indon iklan mcm2 ad. Tapi skg dah lemau.
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2020 09:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Ya ampun goblok bangat sih
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2020 09:27 AM | Show all posts
i rasa kat indon dah ade C19 sebelum malaysia ade lg
tp diorang nye sistem gagal utk kesan

indon tu time bomb
sadis betul masih nak serang2 malaysia
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-4-2020 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts
pasa replied at 30-4-2020 06:40 AM
Forum kaskus ni yg rajin komen org Cina Indon sbb tu le dia kalau maki malaysia dia main sembur  ...

Samalah..dulu sy join sana pun sb kes klaim tu. Sekitar 2008 or 2009...tidak semua cina indo. Mmg kebanyakkannya jawa jongos...suka menghentam malaysia. Bila malaysian masuk pertahankan, tak nak terima dan mula lah cakap jawa..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-4-2020 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
haruslah replied at 30-4-2020 09:27 AM
i rasa kat indon dah ade C19 sebelum malaysia ade lg
tp diorang nye sistem gagal utk kesan


Bukan kita yg marhein jer yg rasa heran, dunia pun heran dgn dorang....tp biasalah...minum jahe pebgobat katanya, doa qunut penghalang korona..indo kebal korona..segalannya keluar hanya kerana nak nafikan keraguan WHO
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list