CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 7955|Reply: 73

[Tempatan] Apabila warga indonesia gagal memahami isi berita

  [Copy link]
Post time 29-4-2020 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Nampaknya disebabkan 71% kes import yg dikongsikan oleh DG malaysia, indon menyerang ig kementerian kesihatan malaysia..
Sebaliknya yg dikongsikan oleh dg malaysia adalah 71% kes covid19 malaysia adalah kes dimana pelajar atau pelancong dari indonesia yang pulang ke negara..bukan merangkumi keseluruhan dr kes positif covid 19 haha


Mohon indon semua baca dahulu pelan2 berita supaya indon tidak digelar bebal dan bodoh

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 29-4-2020 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by darkness at 29-4-2020 05:40 PM

Antara manusia yang malas membaca isi berita

Menuduh pula malaysia buat cerita

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 05:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Biasa la.. Takkan x kenal geng2 bodoh ni..
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Sempena romadhon, I husnuzon ramai lagi Indonesians yg educated. Yg laksana tak pergi sekolah dua tiga kerat sahaja
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 05:46 PM | Show all posts
Tak paham terus bikin sensasi. dasar go-block.
Korang tengok sendirilah pemikiran diaorg mcm mana.
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 05:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Melacak tu apa?
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 05:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh diorang kata balik ke asal, asalnye dpd tabligh. Ya ampun. Sejak bila pulak virus ni asal dr Malaysia. Apa diorang igt kes diorang yg mencanak tu asal dr Malaysia ke?
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Diorang tengah stress + dengki tu. Baca pun jadi silap. Pekerja kesihatan pun dah ramai kena.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-4-2020 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
kesian indon2 ni. internet ada pun bodoh.
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Maafkan je la..anggap je la mereka dengki dgn negara kita
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 06:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam biasa, indon jongos kepam berkerak gagal total dan bodoh piang berpisah teda...
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 06:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Indon dulu dan selamanya bodoh bebal. Emo tinggi.
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 06:16 PM | Show all posts

belacak + belacan, biasa buat juadah berbuka nobita bugis
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Melacak tu kenalpasti kan?
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 06:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau malas.membaca,memandai memgulas dimana2 pun ada. Harap indon tu mintak maaf kerana menfitnah
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 06:26 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 29-4-2020 05:43 PM
Biasa la.. Takkan x kenal geng2 bodoh ni..

Hahaha.. straight jahh.. kalo leluhur indon bodoh jugak tak
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-4-2020 06:26 PM | Show all posts
Korang maafkan sajalah Indon ni. Dah sah sah depa ni ada masalah pemahaman bahasa orang lain. T psl negara terus mundur dan miskin.  
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
indon memang bodoh..dalam bidang professional pon mereka bodoh..malas nak citer sebab hal dalam kampeni tapi indon memang bodoh infiniti
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Eh2...ha.. Silakan lagi melancong ke tempat diaorg... Now apa diaorg buat kat kita??? Hahahaha cash lah korang
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 06:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan indon je.. orang Malaysia pun ramai yang x faham td. Siap merunggut kes tinggi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-11-2022 08:03 PM GMT+8 , Processed in 0.136065 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list