CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 5581|Reply: 74

Doktor ditahan terbabit pecah rumah, curi di Pulau Pinang.

  [Copy link]
Post time 29-4-2020 10:56 AM | Show all posts |Read mode
Doktor ditahan terbabit pecah rumah, curi di Pulau PinangBernama -

April 29, 2020 7:44 AM


Polis berkata, suspek itu masuk ke rumah mangsa yang tidak berkunci pada awal pagi dan mencuri barang berharga di ruang tamu, sebelum menjualnya pada harga lebih murah.


GEORGE TOWN: Seorang doktor ditahan polis kerana disyaki terlibat dalam sekurang-kurangnya 22 kes pecah rumah dan curi di kawasan kondominium didiaminya sejak 6 tahun lalu yang membabitkan kerugian hampir RM500,000 susulan serbuan di Kondominium Gurney Park, Persiaran Gurney, Khamis lalu.

Ketua Polis Daerah Timur Laut, Soffian Santong berkata lelaki berusia 38 tahun itu ditahan pada 6 petang hasil risikan dan intipan polis, susulan beberapa kes pecah rumah di kawasan kondomonium itu baru-baru ini.

“Polis merampas pelbagai barangan elektrik seperti 6 unit televisyen, 5 unit pemain video dan 27 komputer riba serta 68 telefon bimbit, kad pengenalan, pasport antarabangsa, beg dan 35 rangkai kunci. Semua hasil rampasan tersebut bernilai RM160,000,” katanya semalam.

Beliau berkata, modus operandi pengamal perubatan itu ialah masuk ke rumah mangsa yang tidak berkunci pada awal pagi dan mencuri barang berharga di ruang tamu, sebelum menjualnya kepada pembeli pada harga lebih murah daripada pasaran.

Katanya, doktor yang tidak mempunyai sebarang rekod jenayah lampau itu kini direman bagi membantu siasatan dan polis percaya lelaki tersebut menjalankan kegiatan itu bersendirian.

Dalam perkembangan lain, Soffian berkata, polis menahan 2 lelaki dan seorang doktor pelatih wanita kerana terlibat dalam 13 kes pecah rumah dan curi di sebuah kondomonium mewah di Tanjung Tokong sejak April lalu membabitkan kerugian RM296,350.

“Polis menahan lelaki pertama berusia 34 tahun di kondomonium tersebut pada 8 malam Khamis lalu, ketika memecah masuk sebuah rumah di situ dan polis merampas pelbagai barangan daripada suspek, antaranya beg, dompet, kasut berjenama serta kamera digital.”

Susulan itu, katanya, polis menahan sepasang suami isteri berusia 24 tahun di depan lif pada 11.20 pagi Sabtu lalu yang dipercayai cuba melarikan diri, namun siasatan ke atas mereka membawa kepada penemuan stor saluran syarikat telekomunikasi yang dijadikan tempat menyimpan hasil pecah rumah.
Katanya, polis turut merampas pelbagai barang bernilai RM80,000 termasuk televisyen, bagasi, komputer, peralatan elektrik dan barang perhiasan.



Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 29-4-2020 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Bodoh.
Takda kerja ke?
Harap kerajaan tarik balik lesen diorg. Jangan bagi lagi
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Gaji doktor Tak cukup besar ke?
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Doktor lulusan Rusia?
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Huhu doktor holistik ke?
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Mcm taraf Dr vida atau doktor bini sapa tu yg cerai bini dia tu ke. .lupala pula nama mamat ala2 alim tu.....
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Wahh pangkat doctor dah kebulur rupanya dlm pkp ni
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 29-4-2020 11:12 AM
Doktor lulusan Rusia?

ireland....

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 29-4-2020 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Fuhhh.. Kwsn org have2 ni..
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Yg mana satu kerjaya yg betul?
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 11:45 AM | Show all posts
kata doktor banyak keje....ni sampai boleh buat part time apa cter ni
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Doktor Falsafah.

Palsu.

Fake accountant pun boleh jadi Menteri Kewayangan.
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Maybe dia ada penyakit mental yg ketagih mencuri
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Seronok kot mencuri..
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Sesetengah org mencuri tu hobi..  Kalu x mencuri x senang hidup.. Hidup serba x kena...
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 12:00 PM | Show all posts
doktor apa ni doktor gigi ke?
doktor tu je la yang paling sangkak pun
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 29-4-2020 12:03 PM | Show all posts
boleh tak nak bayangkan Doctor Strange ...
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 12:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Dr ummah kiasu ke? Kawasan high class dah tu,masyuk mencuri
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 12:27 PM | Show all posts

Doktor Ditangkap Terbabit Lebih 22 Kes Pecah Rumah

Memetik laporan NST, polis menahan seorang doktor di kediamannya pada 23 April lalu selepas disyaki terbabit beberapa kejadian pecah rumah sejak enam tahun lalu di kondominium tempat dia tinggal.





Gambar hiasan




Ketua Polis Daerah Timur Laut Asisten Komisioner Soffian Santong berkata, suspek berusia 38 tahun itu dipercayai melakukan jenayah ini di sebuah kondominium di Jalan Kalawei, Persiaran Gurney sejak 2014.

"Selepas penangkapannya, siasatan kami menunjukkan terdapat 22 kes pecah rumah di kondominium ini yang melibatkan kerugian berjumlah RM493,615," katanya dalam satu kenyataan hari ini.


Dia menambah bahawa barang curi bernilai kira-kira RM160,000 ditemui di ruang tamu dan salah satu bilik di kediaman suspek.





Foto: NST


"Seterusnya pemeriksaan lanjut dalam bilik suspek pula menemui pelbagai barangan antaranya satu set projektor, 30 unit televisyen pelbagai jenama, 67 unit telefon bimbit, 19 unit smart tag, puluhan beg berjenama, 35 rangkai anak kunci dan kamera berjenama," katanya dalam kenyataan yang dipetik BH Online.


Soffian berkata, suspek direman hingga 1 Mei dan akan disiasat mengikut Seksyen 457 Kanun Keseksaan kerana pecah rumah yang memperuntukkan hukuman penjara hingga 14 tahun, jika sabit kesalahan.



Betullah orang tua kata, sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah jua. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
i wonder what kind of doctor he is. doctor falsafah ke doctor medic ke ataw doctor cucuk ke?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

13-8-2022 04:17 AM GMT+8 , Processed in 0.094046 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list