CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 5396|Reply: 41

Bukan Gurauan, Indomie Hasil Iklan Unik Sempena Ramadan

[Copy link]
Post time 29-4-2020 10:55 AM | Show all posts |Read mode



Mi segera Indomie sememangnya sudah terkenal hampir di seluruh dunia sebagai mi segera yang enak dan diterima semua masyarakat dunia sehingga ia menjadi makanan ruji kedua di Nigeria.


Sempena Ramadan, jenama mi segera popular ini mencuit hati ramai pengguna media sosial menerusi iklannya yang berbeza dan unik berbanding sebelum ini hingga menjadi tular.







Dalam iklan Indomie yang tular itu, pada waktu siang, iklan berkenaan memaparkan pinggan kosong sempena bulan Ramadan menampilkan seorang pelakon kelihatan meniru aksi memasak mi segera.


Indomie juga menghasilkan versi berbeza iklan tersebut yang disiarkan selepas waktu berbuka, di mana ia menampilkan sajian mi jenama tersebut. Mi pun boleh jadi macam biskut, kejap ada kejap tak ada!








Kredit Foto - Twitter



Malah, sempena bulan mulia ini, Indomie mengeluarkan bungkusan mi segera tanpa disertakan gambar mi pada paket produk tersebut.




Kredit Foto - Twitter




Taktik pemasaran syarikat itu dipuji ramai di media sosial kerana berunsur kreatif dan juga inovatif.  Yalah dah terkenal, tak letak gambar mi pun masih boleh terbayangkan mi dalam pinggan tu kan.


Tambahan pula dalam bulan puasa ni. Nampak kuali kosong pun, boleh terbayang macam-macam di dalamnya. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 29-4-2020 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Indo mee ni tak sedap la.. plain jek rasa.. knp la ramai org suke.. aneh btl..
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku suka my kuali dari indomi
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Tetibe terasa nak try indomie
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
LostStar: Indo mee ni tak sedap la.. plain jek rasa.. knp la ramai org suke.. aneh btl..

indo mee goreng sedap
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 12:00 PM | Show all posts
kreatif gak la team iklan depa ni
slalu iklan masak mesti beria2 penuh kuali
iklan indomie ni kosong je but still tempting membayangkan mee nya tu..
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
maggi goreng tom yam lg sedap.adoi teringat2
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 02:15 PM | Show all posts
nyesal masuk sini tengahari2 ni..
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 29-4-2020 02:53 PM From the mobile phone | Show all posts
sedap ke indo mee ni. blum prnah try.
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka indomie sebab rasanya pedas sikit berbanding mee sedap yg agak manis..
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 03:38 PM | Show all posts
LostStar replied at 29-4-2020 11:08 AM
Indo mee ni tak sedap la.. plain jek rasa.. knp la ramai org suke.. aneh btl..

dia sedap time semua makanan xde
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 03:39 PM | Show all posts
sarah82 replied at 29-4-2020 11:37 AM
Aku suka my kuali dari indomi

saya pulak suka semua yg free dan halal
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
mdhelmi replied at 29-4-2020 03:39 PM
saya pulak suka semua yg free dan halal

Hahahaha.. Sapa x suka free.. Tapi aku suka guna duit sendiri lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 03:41 PM | Show all posts
tri-max replied at 29-4-2020 12:00 PM
kreatif gak la team iklan depa ni
slalu iklan masak mesti beria2 penuh kuali
iklan indomie ni koso ...

saya pulak tgk video tu tetap terbayang murtabak
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 03:42 PM | Show all posts
Tinot7 replied at 29-4-2020 11:54 AM
Tetibe terasa nak try indomie

jgn nanti rambut gugur
dah x lawa
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 03:46 PM From the mobile phone | Show all posts
mdhelmi replied at 29-4-2020 03:42 PM
jgn nanti rambut gugur
dah x lawa

Tak mkn pun tak lawa.. sama aja..
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 29-4-2020 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Serius tanya ni.. brand ni sedap ke
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 06:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak pernah rasa indomie ni... Tapi iklan dia comeyyy juga la...
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 08:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Indomie je dah pecahkan dominasi maggi.. Now pergi mamak org xminta megi goreng. Org sebut nak indomie.. Hehe
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2020 08:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Kreatif sungguh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

Forum Hot Topic

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-8-2022 10:55 PM GMT+8 , Processed in 0.197456 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list