Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1398
View
22
Reply

Ingat Boleh Lepas, Hantar Dadah Guna Runner Semasa PKP

[Copy link]

Author: CARI-MAMS       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-4-2020 06:09 PM | Show all posts |Read mode
Dalam kerancakan bisnes penghantaran barang ketika waktu PKP, ada pihak yang mengambil kesempatan dengan menghantar dadah menerusi khidmat penghantar barang.


Hal itu terbongkar apabila seorang lelaki ditahan dalam sekatan jalan raya Op Covid di Seksyen 26 Shah Alam, kelmarin.


"enghantar barang itu adalah lelaki tempatan berusia 28 tahun dan menunggang motosikal Yamaha LC.


"emeriksaan pada beg galas dipakai lelaki itu menemui dua sampul surat berisi leraian daun kering disyaki dadah jenis ganja seberat 40.44 gram.


Kredit foto: Sinar Harian





"olis kemudian menahan penghantar barang itu untuk siasatan lanjut," kata Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik (JSJN) Selangor, Asisten Komisioner R Sundralingam.


Hasil soal siasat akhirnya membawa kepada serbuan di sebuah rumah di Bandar Kinrara, Puchong kira-kira jam 11.10 malam hari yang sama.


"olis berjaya memberkas seorang lelaki tempatan berusia 19 tahun dan merampas ganja seberat 1.6 kilogram. Mereka direman tujuh hari bermula semalam untuk siasatan lanjut," katanya.


Namun begitu, siasatan awal mendapati penghantar barang itu tidak mengetahui barang yang dihantarnya.


"olis percaya suspek kedua ini menggunakan khidmat orang tengah untuk menguruskan khidmat penghantaran 'barang' itu kepada penagih dadah.


"Dipercayai suspek ini juga aktif sejak dua minggu dan mencari pelanggannya menggunakan aplikasi sosial Wechat.


"Kes ini disiasat mengikut Akta Dadah Berbahaya 1952," katanya. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 10-4-2020 06:15 PM From the mobile phone | Show all posts
cmna polis dpt tahu kku kes gini? ada org report eh..?
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 06:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada tgok keluhan sedih rider2 ni
Dlm bungkusan ada syabu
Dhlah kena ngadap polis utk ktrngan
hr tu x dk pendapatan pula
Kesian...
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Benda ni jadi lepas mamat foodpanda kantoi bwk rokok seludup dlm box foodpanda tu. Yg rekod upload masuk fb. Yg rider foodpanda tu pulak gelak bangga mcm xde rasa bersalah bwk bnda tu. Start dari situ la polis check depa2 rider food ni. Skrg ni konpem ramai menyumpah kt mamat tu.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 07:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Sazida replied at 10-4-2020 07:14 PM
Benda ni jadi lepas mamat foodpanda kantoi bwk rokok seludup dlm box foodpanda tu. Yg rekod upload m ...


kerana nila setitik..kesian kat rider yang lain nak cari makan
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 07:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Umuq 19 thn....hmmm
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 07:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau mamat food panda tu tak riak...polis mmg bole pikiaq pun taktik MO masa PKP...
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
org2 mcmni yg tutup pintu rezeki org lai .{:freak
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 08:42 PM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 10-4-2020 07:29 PM
kerana nila setitik..kesian kat rider yang lain nak cari makan

Tulaa pasal. Ehh iols ade benda nk tny chuols. Jap i dm
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa mat salleh isap ganja semua nmpak wangi2 eh ? Mcm shawn mendes, jennifer anniston, elon musk tu semua isap ganja tapi wangi jah. Ganja ni ada gred ke ? Ex bf yuna dlu pun isap ganja kan yg mat salleh fotografer tu
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
jual dadah lg cepat kaya

wat ape nak jual food
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2020 12:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Orix: Kenapa mat salleh isap ganja semua nmpak wangi2 eh ? Mcm shawn mendes, jennifer anniston, elon musk tu semua isap ganja tapi wangi jah. Ganja ni ada g ...


Dah duit juta2 memang la semua nampak wangi. Rossa yang ulu muka kepam cam maid indon pun nampak lawa dah sekarang sebab banyak duit hasil menyanyi.
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2020 12:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 10-4-2020 09:23 PM
Kenapa mat salleh isap ganja semua nmpak wangi2 eh ? Mcm shawn mendes, jennifer anniston, elon musk  ...

Ganja memang ok....
Tapi bkm dadah.....
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2020 02:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Yelah bile pikir balik sejak PKP ni mat dadih macam mne kan, haha yelah bende tu kan macam makanan diaorg oh macam ni rupenye care dia
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2020 04:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Nape nak buat keje cenggini?
Kalau kena sabit kesalahan mengedar dadah, keluarga yg sedey
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2020 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts
PKP dalam lokap pulak dahhh...
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2020 12:50 PM | Show all posts
kesiannya budak tu harap2 terbukti mmg tak terlibat
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2020 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
b_n_c: cmna polis dpt tahu kku kes gini? ada org report eh..?


Polis pun ada spy/mole.
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2020 04:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam Mana nak kutip maruah????
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2020 05:25 PM | Show all posts
Bukan benda baru pun... Dari tahun lepas lagi polis dah maklum pasal kegiatan haram geng2 food rider ni.. cuma lately jadi hangat pasal mamat foodpanda hari tu, video dia terdedah dalam grup wasap..

Kat Aloq Staq ni, geng2 rider yg jadi pengedaq syabu ni bnyk berkampung kat P***2. Sendiri buat sendiri tanggunglah..

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list