Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
952
View
20
Reply

[Tempatan] #COVID19 Status terkini 10 April 2020. Kes baru 118. Bawah par 150

[Copy link]

Author: R2D2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-4-2020 05:39 PM | Show all posts |Read mode
#COVID19 Status terkini 10 April 2020.

Kes baru 118
kes keseluruhan 4,346
ICU 69 (40 bantuan alat pernafasan)

Kematian 3 kes
Keseluruhan 70 kes (1.61%)

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 10-4-2020 05:43 PM | Show all posts
KKMPutrajaya
@KKMPutrajaya
Berdasarkan situasi terkini #COVID19 di Malaysia, pelaksanaan PKP telah dapat membantu KKM dalam membendung penularan penyakit kepada satu tahap yang sedikit stabil.

Namun, ia masih peringkat pertengahan dan masih perlu tindakan pencegahan serta kawalan berterusan. -@DGHisham


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-4-2020 05:43 PM | Show all posts
kesimpulannya
macai RBA/DAP/PH berhenti la menyalak. baik bantu rakyat mana yg patut dlm keadaan PKP
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-4-2020 05:44 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
R2D2 replied at 10-4-2020 05:43 PM
kesimpulannya
macai RBA/DAP/PH berhenti la menyalak. baik bantu rakyat mana yg patut dlm keadaan PK ...

Menyalak sbb perlukan insentif khas

Kesian puak2 ni, sanggup letak maruah bawah kaki demi kelangsungan hidup
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-4-2020 06:27 PM | Show all posts
Wabak dapat dikawal jika trend penurunan berterusan


JUMLAH pesakit Covid-19 yang pulih mencecah 220 orang, hari ini, melebihi jumlah kes positif baharu sebanyak 118 kes, kata Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Menurutnya, kes positif Covid-19 dalam negara juga terkawal pada kadar tujuh peratus, iaitu di bawah penanda aras 10 peratus yang ditetapkan Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO).

"Kadar kematian akibat wabak juga rendah iaitu 1.6 peratus berbanding 5.8 peratus kadar kematian dunia.

"(Keseluruhan) Seramai 1,830 pesakit telah keluar hospital. Ini bermakna 43 peratus pesakit Covid-19 sudah pulih.

"Jumlah kes positif baharu juga menunjukkan penurunan sejak beberapa hari lalu dan jika trend ini berterusan untuk tempoh dua minggu akan datang, Insya-Allah kita dapat mengawal wabak Covid-19 daripada menular," katanya dalam Perutusan Khas yang disiarkan secara langsung di seluruh negara, hari ini.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Di icu juga dah berkurang,alhamdulillah.
Yg menarik tadi, DG inform mereka dah ada 1k ventilator & ada juga yg diimprovised engineer KKM. Tahniah  KKM, over prepare for good reasons.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 07:08 PM | Show all posts
anyway i suka modelling statistics yg digunakan

so exciting when he quoted numbers - which is so good

bila beliau dah mula tunjukkan keberkesanan MCO atau PKP ni

wow kita dah alhamdulilah berjaya turunkan indeks kebolehjangkitan daripada 3.55 kepada1 . setelah 2 fasa PKP ni.

now 15 to 28th Aprl reduced to 0.99  and below


flattening the curve


org kedah kata


penyetkan the curve
penyetkan lengkungan itu
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 07:12 PM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 10-4-2020 07:03 PM
Di icu juga dah berkurang,alhamdulillah.
Yg menarik tadi, DG inform mereka dah ada 1k ventilator & ...

Alhamdulillah happy dgr..1k banyak tu.. tak nak la dgr news sampai doktor kena pilih2 pesakit mana boleh guna ventilator sbb tak cukup kan.. hu hu
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 07:19 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 10-4-2020 07:08 PM
anyway i suka modelling statistics yg digunakan

so exciting when he quoted numbers - which is so ...

Terlalu awal.byk yg tergntung.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 07:42 PM | Show all posts
Esmiria replied at 10-4-2020 07:19 PM
Terlalu awal.byk yg tergntung.

no he based on the modelling

the curve we have is stable


Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 08:03 PM | Show all posts
Mortality rate (kadar kematian) by countries. (Death/Number of cases) x 100% as at 2:30am 10/4/2020 Malaysian time and date.

malaysia 1.58%
usa 3.56%
spain 10%
italy 12.73%
france 10.37%
germany 2.12%
china: 4.07%
iran: 6.21%
UK: 12.26%
turkey: 2.15%
belgium 10.5%
switzerland: 3.94%
holland: 10.1%
canada: 2.43%
brazil: 5.27&
portugal: 2.93%
austria: 2.23%
south korea: 1.96%
russia: 0.75%
israel: 0.86%
Sweden: 8.68%
india 3.36%
ireland: 4.00%
norway: 1.75%
australia: 0.84%
japan: 2.01
singapore: 0.31%
new zealand: 0.08%
indonesia: 8.5%
philippines: 4.98%

Malaysia doing well lah walaupun pernah terima 2 juta pelancung china semasa zaman PH dulu. Data menunjukkan peratus kematian jauh lebih rendah dari negara2 yg dianggap maju.


Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 08:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg still pending result brp ek? Dah 3 days berturut x nmpk figure..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-4-2020 08:24 PM | Show all posts
mejaputih replied at 10-4-2020 08:16 PM
Yg still pending result brp ek? Dah 3 days berturut x nmpk figure..

mulai hari ni number pending dikeluarkan dari report pd media supaya tak keliru


Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 09:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga semakin ramai yang sedar dan memberi kerjasama. Kasihan pada barisan hadapan yang menghadapi risiko terkena jangkitan.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 09:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok harap2 kes berkurangan mulai skang
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 09:27 PM From the mobile phone | Show all posts
R2D2 replied at 10-4-2020 08:24 PM
mulai hari ni number pending dikeluarkan dari report pd media supaya tak keliru

Ooo...hrp2 makin berkurang la dari stagnant 8k daily..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-4-2020 11:08 PM | Show all posts
Screenshot_1.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-4-2020 12:09 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2020 03:25 AM From the mobile phone | Show all posts
R2D2 replied at 11-4-2020 12:09 AM

Akhbar mna nk tgok ujian yg tergntung?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list