Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
2341
View
45
Reply

PU Abu Tak Nak Komen Isu Cerai, Fokus Perbaiki Diri

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-4-2020 03:26 PM | Show all posts |Read mode
PU Abu bertekad mahu membuka fasa kehidupan yang baru dan fokus untuk meperbaiki kehidupannya selepas ini.


Bekas peserta program Pencetus Ummah itu menyatakan dia mahu memperbaiki hubungannya dengan Allah dan sesama manusia.


Abu atau nama sebenarnya Muhammad Abu Sufyan Mohd Mokhtar Rozaidi, 26 juga berharap agar masayrakat dapat memberinya peluang untuk menajdi insan yang lebih baik.


  



"Semua manusia tak terlepas dari membuat silap dan saya pun manusia. Saya masih ada keluarga serta bapa dan akan hidup bersama mereka selepas ini," katanya kepada Harian Metro.


Bagaimanapun apabila ditanya tentang penceraiannya dengan bekas isteri, Hana Azraa, Abu tidak mahu mengula mengenainya.


  



Sebelum ini kecoh bila Hana sendiri mengesahkan penceraian mereka berdua melalui Instagram.


Sebelum berkahwin dengan Hana, dia pernah berkahwin dengan Ain ???Afini.


Foto: IG


PU Abu memiliki dua orang anak hasil dari kedua-dua perkahwinan.


Apa pun, doakan sahajalah yang baik-baik untuk PU Abu ya. -CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 10-4-2020 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
erk nak gelakkan orang tapi tak baik plak...semoga muhasabah diri ye dik
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Mampus je la elok abu ni. Pancut tinggal mcm kucing
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
PU Abu ko terlibat dengan hubungan luar tabii ke. Lain macam kisah ko
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 03:48 PM | Show all posts
heshe ini tasty je cuma perangai tu kena behave lah...sementelah personally iols rasa heshe ini baik orangnya. Cuma kekadang cam asshole sikit la
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
umur 26 dah 2 kali menduda
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Peur dia makin buncit
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 03:58 PM | Show all posts
Dah ada bini senang ajer tergoda nak berbini dua...last2 dua2 melepas...so next time fikir dan sabar sebelum bertindak...jgn main terjah jer...
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 03:58 PM | Show all posts
Personaliti dia tak melambangkan PU langsung.
Dahsyat betul tangan berkelar sana sini
So confirmed ke dia ni dah bercerai dgn Hana?
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedih lagi golongan miskin, yatim piatu kalau tgk photo kau dgn makanan yg mereka sendiri tk mampu or pernah rasai..
walaupun hukum fiqah tidak menyatakan Hukumnya adalah Haram , Tapi sebagai seorg bpengetahuan tiggi dalam agama, pasti tahu batasannya!

Diriwayatkan dalam satu Hadis, Baginda Rasulullah SAW melarang makanan dua orang yang bermegah-megah (mutabaariyain) untuk dimakan".
(Hadis riwayat Abu Daud).
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
I alergik betul tengok lelaki especially yg claim diri dia pu ke ustaz pakai baju lengan kecik macam tu. Ko bangga nak tayang muscle ko tu ke setan?
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Pesal lengan berkelar2?
Pesal byk sgt gegambor throwback?
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Lavender_Violet replied at 10-4-2020 03:58 PM
Personaliti dia tak melambangkan PU langsung.
Dahsyat betul tangan berkelar sana sini
So confirmed ...

Kan.. Mcm x layak ja jadi PU tengok personaliti mcm ni.... Nak kejar glamer je nih...
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Takpa bu.. Ramai yg beratur nak ngorat kau. Walupon kau jijik...
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 05:18 PM From the mobile phone | Show all posts
pilihan hidup ditangan mu wahai piundek
kote tu boleh je tahan dari menyundal
tapi pilih jugak untuk menyundal
so inilah hakikat hidup yg kau perlu jalani
2 kali menduda pada usia yg muda dalam kadar tahun yg rapat2 ia sangat menyedihkan ya
memang wajib muhasabah diri tuuu
bukan salah takdir..tapi cermin lah diri mu semulaaa
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia dgn hana dah bercerai kah??
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 05:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa pasal bercerai? Jelas dgn isteri pertama?
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Asal tangan penuh kesan kelar ek? Bercekau dengan bekas bini ke? Takkan di cakar kucing kot.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
yuckss.. gemuknya..
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 06:46 PM From the mobile phone | Show all posts
PU Abu dh bgelar retis ke skrg..?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list