Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
2872
View
42
Reply

"Jangan BerTikTok, Waktu Bencana Bukan Waktu Berseronok" -PU Amin

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-4-2020 11:24 AM | Show all posts |Read mode
"Jangan isi masa bosan dengan perkara sia-sia."



Pendakwah bebas dan Pencetus Ummah (PU) Amin menerusi Instagram menasihati orang ramai supaya tidak terlalu berseronok ketika waktu bencana sebegini.





Kredit foto: IG





PU Amin menyarankan umat Islam supaya mengisi masa lapang dengan  zikir, ibadah, selawat dan membaca Al-Quran.

"IshaAllah rasa nak berTikTok pun hilang. Jaga diri dari benda sia-sia," katanya.




Kredit foto: IG




Tegasnya lagi, tidak salah merekod video joget. Tetapi, jangan dipertontonkan kepada khalayak.

"Kita saling berpesan kerana waktu bencana bukan waktu berseronok," tulisnya.




  



  



Ramai pengikutnya bersetuju dengan saranan PU Amin itu. Tidak kurang juga yang menyindir seorang menteri menggalakkan penyertaan pertandingan TikTok. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 10-4-2020 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Bistu nak kene mengaji 24 jam ke
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Takkan nak tonggeng agama
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 11:45 AM From the mobile phone | Show all posts
So u expect people to be sad like u 24/7 ingat tuhan?

Eh. Iols cakap hape ni? Tp takkanle bzikir spanjang masa?? Buatlah senaman.. {:nose
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 11:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Actually tiktok ni relevan ganti socmed zaman sekarang. Aku dah guna macam2 video maker e.g canva nak buat iklan. Dah donlot, uninstall macam2 apps video editing. But tiktok aku rasa relevan dan combine semua editing effect, filter, sound

Yang betul2 pro pakai Adobe after effect, aku pun nak yg tu..meletop socmed. Belum ada rezeki
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
betul la tu..tp disebabkan keluar dr mulut PUndek geng yg jenis konon dia je betul..trs iols

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
biarlah org nak berhibur janji tak keluar rumah! Sibuk jek nak mencapap..
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 11:59 AM | Show all posts
Kang esok lusa reramai pula orang upload video sembahyang, mengaji, berzikir pun dikecam juga. Riak katanya, nak menunjuk, tak ikhlas.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Setuju dgn ayat kenyataan dari socmed if pu Amin.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
mieymiey replied at 10-4-2020 11:59 AM
Kang esok lusa reramai pula orang upload video sembahyang, mengaji, berzikir pun dikecam juga. Riak  ...

aah, btol jgk kan.. zmn skg sume nk up kat socmed. wpon gambo sjadah sipi2 hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 12:52 PM | Show all posts
hmm semua terpulang kepada masing2...
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 12:52 PM | Show all posts
rasanya maksud dia ni, waktu darurat waktu mudarat ni jangan la kita nak bersukaria sgt.. bukan nak suruh murung 24 jam.tapi mungkin ini la waktu yg sesuai kita muhasabah diri. sbb kerosakan di muka bumi ni Allah kata sebab tangan manusia sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
helicornia replied at 10-4-2020 12:52 PM
rasanya maksud dia ni, waktu darurat waktu mudarat ni jangan la kita nak bersukaria sgt.. bukan nak  ...

Betul...netizen pun..asal ckp.jangan terus nak.label mcm ..mmg annoying kot sedang dilanda.musibah buat bnda lagha..tp Ada Hati NK mnta Allah hapuskan Bala..
Stop.doing nonsense..klu rasa x menyumbang Pape pun..doing nothing lagi bagus
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Setuju. Aku pegang prinsip benci perbuatan, bukan benci empunya diri. Cukup2 la dosa yg ada ni.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Yang sentap menghencap ayat PU ni mesti kaki tiktok
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 01:43 PM | Show all posts
lol..preach it to yourself la hanat..
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Dahtu nak bermurung je ke.... nak seronok pun x boleh... ngaji 24 jam
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 02:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa tiktok je? Kenapa tak masukkan semua hiburan sekali?
Kenapa sekarang baru nak ckp? Kenapa tak ckp awal2 masa pkp?
Ke nak likes ajork?
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 03:02 PM | Show all posts
wei kita org pn nk gak hiburang tgk tiktok yg x jd ke
x tgk titktok dr minah rempit pun mmg x la euwww
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2020 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Tik tok pun boleh buat for educational purpose and maybe boleh guna platform tik tok for dakwah juga
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list