Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
975
View
27
Reply

[Tempatan] Saksikan video Abdul Hadi Awang berkata orang beriman yang menghadapi ujian Covid-19 merupakan satu rahmat dan mendapat kelebihan syahid. Bendahari Pemuda PAS Selangor positif Covid-19 #6

 Close [Copy link]

Author: I.am.PH       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-4-2020 05:18 PM | Show all posts |Read mode
Edited by I.am.PH at 8-4-2020 11:09 AM

"Orang ditimpa penyakit itu sabar dan meninggal dunia, dapat syahid"
3 hrs ago


Presiden PAS Abdul Hadi Awang berkata orang beriman yang menghadapi ujian Covid-19 merupakan satu rahmat dan mendapat kelebihan syahid. Barang siapa yang berada dalam bencana dia sabar. Ingat qada dan qadar Allah dan ikhtiar, sabar ujian itu, maka dia dapat kelebihan syahid. Ini bermakna dalam kita ikhtiar hadapi wabak ini, kita dapat kelebihan dalam ujian.

Ini untuk orang Islam yang beriman yang percaya janji Allah. Sama ada ditimpa penyakit itu sabar dan meninggal dunia, syahid. Atau mereka bertugas untuk selamatkan manusia dia sabar, dia mati, syahid. Kalau tak mati, selamat, dia syukur dapat pahala, syahid, katanya menerusi ceramah menghadapi pandemik itu yang disiarkan di Facebook. Pada 31 Mac lalu, Hadi berkata orang Islam yang meninggal dunia akibat Covid-19 dianggap syahid akhirat.

https://www.msn.com/en-my/news/b ... -syahid/vp-BB12iOOd

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 8-4-2020 05:19 PM | Show all posts
Edited by I.am.PH at 8-4-2020 09:34 AM

Banyak sungguh netizen meninggalkan komentar mereka


Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Orix at 8-4-2020 05:35 PM

Moh le kita isap rokok, makan smpai gemuk spjg pkp ni mudah2an dpt diabetis, kanser paru2 barulah syahid gituh

Nk lg advance pi cemolot dgan ummah covid
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 06:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Oo..jadi takla semua mati covid tu tiket syahid. Gitu ya
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 06:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Austranesia at 8-4-2020 06:09 PM

kau tu ayam ph kau jangan masuk campur Hal agama lain boleh tak? baik kau pegi carik jodoh. kau tu bukan muda lagi.kau nak jadi leftovers ke?  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-4-2020 07:00 PM | Show all posts
Edited by I.am.PH at 8-4-2020 11:01 AM

Orang tua-tua kata, Corona Virus takut salji


Bendahari Pemuda PAS Selangor positif Covid-19
Ramieza Wahid Diterbitkan Hari ini 3:42 pm



KORONAVIRUS | Seorang pemimpin Pemuda PAS Selangor sedang dikuarantin dan dirawat di Hospital Sungai Buloh (HSB) selepas disahkan positif Covid-19.

Mohamad Zuhdi Mat Piah sebelum itu berkunjung ke Turki pada pertengahan Mac lalu untuk urusan kerja dan memuat naik beberapa gambar serta video berkaitan kunjungan berkenaan.

Dia yang juga bendahari Pemuda PAS Selangor turut sempat mempelawa orang ramai untuk menyertai kunjungan berikutnya yang dipercayai dirancang pada Mac tahun depan.

Bercakap kepada Malaysiakini, Mohamad Zuhdi berkata dia dimasukkan ke hospital terbabit sejak tiga hari lalu iaitu pada hari ke-14 menjalani kuarantin sendiri.



Berdasarkan kepada hantaran dimuat naik di media sosial, Mohamad Zuhdi berkata, sepatutnya sehari dua lagi - ketika itu - dia akan bertemu dengan isteri dan anak-anaknya.

Katanya berlaku kontak rapat dengan seseorang yang positif Covid-19 sewaktu dalam penerbangan pulang dari Turki. Pada masa sama dia berkata tiada sebarang gejala dialami selepas pulang dari luar negara.

Saya baru balik dari Turki atas urusan kerja. Saya ada agensi pelancongan.

Bila balik saya kuarantin diri tetapi selepas tahu ada yang positif (Covid-19) dalam penerbangan pulang dari Turki hari itu, saya buat saringan dan mendapati saya positif juga," katanya.


Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 8-4-2020 09:33 AM
Moh le kita isap rokok, makan smpai gemuk spjg pkp ni mudah2an dpt diabetis, kanser paru2 barulah sy ...

kalau dah ikhtiar utk elak dan berubat...tapi kena jugak penyakit wabak dan meninggal.. baru dikira syahid.. kalau sengaja cari pasal tu dah lain cerita
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 07:16 PM From the mobile phone | Show all posts
see kaki fitnah n provoke
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 07:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Levespa replied at 8-4-2020 07:07 PM
kalau dah ikhtiar utk elak dan berubat...tapi kena jugak penyakit wabak dan meninggal.. baru dikir ...

suka la puak2 anti islam ade isu mcm ni
putar cite... kaki fitnah
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 07:23 PM | Show all posts
Levespa replied at 8-4-2020 07:07 PM
kalau dah ikhtiar utk elak dan berubat...tapi kena jugak penyakit wabak dan meninggal.. baru dikir ...

oh gituh. nak cari pasangan lepasni better cari yg ada HIV/AIDS gitu so nanti anak2 yg lahir kena HIV tu mati harusslah syahid khuens sebab yg salah mak pak depa.... senang keja mak pak dia toksah dok hingaq suh pi belajar adab ka apa sah2 dah tempah tiket syahid oh idahnya isele
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 07:26 PM | Show all posts
So lepasni sapa2 yg ada ahli keluarga mati ka apa sebab penyakit toksah la meratap hiba, haruss lah bergembira sebab si mati da tempah tiket syurga... kau hadaaaaa? yg patut meratap hiba adalah org sihat2 sbeab tak dapat syahid
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 07:28 PM | Show all posts
apa ni - dok manipulate teks

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 07:30 PM | Show all posts
betapa celupar dan teruknya forumner dalam ni ye yg dokmainkan frasa syahid tu nampak sangat kejahilan syahid ni ada syahid akbar dan syahid kecil

kalau jahil jgn cakap apa


Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 07:33 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 8-4-2020 07:30 PM
betapa celupar dan teruknya forumner dalam ni ye yg dokmainkan frasa syahid tu nampak sangat kejahil ...

dah mmg puak2 anti islam
dap mmg spesis kaki provoke
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 07:40 PM | Show all posts
Betapa bodohnya puak isele dungu yg bersetuju dgan lobai sekor ni. Benda simple pun tak boleh fikir impak dia pd masyarakat. kau tak fikir ke bila keluar statement mcm ni puak2 yg dungu boleh salah tafsir lalu menganggap oh takpe kalau kena covid mati syahid, pstu semua dah tak peduli dgan social distancing / pkp dan boleh menyebabkan covid ni makin merebak dan menyusahkan org ramai ?

Tuhan dh bg cash pd puak tabligh pun masih buta peghot lagi, lepastu kena sindir sarkastik sentap dgan isele ke hulu ke hilir padahal sendiri yg BENGAP.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 07:52 PM | Show all posts
Orix replied at 8-4-2020 07:40 PM
Betapa bodohnya puak isele dungu yg bersetuju dgan lobai sekor ni. Benda simple pun tak boleh fikir  ...

stop cakap benda yg anda tak tahu.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 07:56 PM | Show all posts
mbhcsf replied at 8-4-2020 07:52 PM
stop cakap benda yg anda tak tahu.

apa yg anda tidak tahu anda pun tidak tahu
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 08:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 8-4-2020 11:23 AM
oh gituh. nak cari pasangan lepasni better cari yg ada HIV/AIDS gitu so nanti anak2 yg lahir kena  ...

takde mak bapak yg bodoh mcm tu.. ada banyak lagi cara nak masuk syurga bukan melalui mati sebab penyakit je.. dan fyi..with treatment, life expectancy utk hiv patient sekarang dah sama mcm yg bukan hiv so tak releven langsung contoh you bagi tu
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 08:29 PM | Show all posts
Levespa replied at 8-4-2020 08:24 PM
takde mak bapak yg bodoh mcm tu.. ada banyak lagi cara nak masuk syurga bukan melalui mati sebab p ...

apebenda kau merepek ni? aku cakap psal HIV sebab bila mati confirm mati berpenyakit which is HIV .....kan lobai tu cakap sapa mati berpenyakit akan mati syahid. apa kena mengena dgan life expectancy as if yg tak berpenyakit hidup abadi kah?

fyi, boleh je anak yg dilahirkan tu tak kena HIV wlupun mak pak dia HIV
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 8-4-2020 12:29 PM
apebenda kau merepek ni? aku cakap psal HIV sebab bila mati confirm mati berpenyakit which is HIV  ...

merepek mendenya.. tadi you jugak yg kata mak bapak sengaja bagi anak hiv sebab  nak suruh anak masuk syurga.. dah kalau anak dah boleh hidup normal tak semestinya mati sebab hiv so takde maknanya lah contoh you bagi tu
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list