Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
4110
View
214
Reply

[Tempatan] Hotel 5 bintang antara diwarta sebagai pusat kuarantin terbaru.

[Copy link]

Author: FOTHER-MUCKER       Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-4-2020 01:26 AM | Show all posts |Read mode
Edited by FOTHER-MUCKER at 6-4-2020 09:28 AM

Hotel 5 bintang antara diwarta sebagai pusat kuarantin terbaruFMT Reporters -

April 6, 2020 4:26 PM


Dalam warta bertarikh 3 April, KKM mewartakan lebih 49 pusat penginapan sebagai stesen kuarantin Covid-19, termasuk beberapa hotel bertaraf 5 bintang.


PETALING JAYA: Hotel bertaraf 5 bintang antara stesen kuarantin terbaru diwartakan oleh kerajaan persekutuan dalam usaha mengekang wabak Covid-19, selepas lebih 400 institusi awam turut diisytiharkan untuk tujuan sama sebelum ini .
Pewartaan bertarikh 3 April oleh Menteri Kesihatan Dr Adham Baba itu selaras dengan Seksyen 2, Akta Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit 1988.

Dalam warta dikeluarkan itu, lebih 49 pusat penginapan di seluruh negara dijadikan stesen kuarantin.
Ia termasuk Hotel Dorsett Grad Subang, Subang Jaya; Hilton Petaling Jaya, Petaling Jaya; Palace of the Golden Horses, Seri Kembangan dan Four Points by Sheraton Kuala Lumpur.

Selain itu, Stadium Sultan Abdul Halim, Alor Setar, Kedah; Stadium Indera Mulia, Ipoh, Perak dan Arena Badminton Perak, Ipoh, Perak turut diisytiharkan untuk tujuan sama.

Semalam, Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) menasihati masyarakat supaya memberi maklumat secara jujur sekiranya mempunyai sejarah kontak rapat kes positif Covid-19, termasuk tidak menyembunyikan sejarah perjalanan keluar negara.

Ketua Pengarah Kesihatan, Dr Noor Hisham Abdullah berkata, hasil siasatan yang dijalankan, terdapat 1 kluster daripada kes indeks positif yang mempunyai sejarah perjalanan ke negara Itali.

Kesan daripada kluster itu 37 orang disahkan positif Covid-19, termasuk 5 kes kematian berpunca daripada individu terbabit.
Setakat semalam 3,662 kes Covid-19 dilaporkan di seluruh negara, dengan 2,596 sedang dirawat dan 1,005 dibenarkan keluar wad.
Kerajaan melaksanakan PKP bermula 18 Mac hingga 14 April ini sebagai usaha memutuskan rantaian jangkitan wabak tersebut.

https://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/2020/04/06/hotel-5-bintang-antara-diwarta-sebagai-pusat-kuarantin-terbaru/

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 7-4-2020 01:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Wow....14 hr check in hotel
5 star lg


Ini yg kena kuarantin kt india tu tau harus meraung

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-4-2020 01:33 AM | Show all posts
Mana mana poromer yang nak duduk pree di otel 5* tu kau pergi sahaj klia tu kemudian lambai lambai tangan kepada polis ke siapa ke bagi tau mereka...euncek saya baru sampai dari New York tolong hantar saya ke hotel 5* .....
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 01:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku kalau tido hotel mesti rasa seram. Memacam fikir.. dah la penakut hantu. Mcmana kalau tgh kencing hantu tunggu belakang, hantu atas kepala, hantu dlm almari.. eh memacam la.
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 01:38 AM | Show all posts

Hilton PJ tu best di dunia! tapi resturant jepun & coffee hse dia orang buka ke?
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 01:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Mesti gomen mintak special rate

daripada biar kosong ada juga income kata manager hotel
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 01:51 AM | Show all posts
menu untuk pesakit haruslah 5 star jua kan?
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 01:54 AM | Show all posts

PJ Hilton bukan under PKNS ke? untunglah Pakatan Harapan :-)
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 02:04 AM From the mobile phone | Show all posts
FOTHER-MUCKER replied at 7-4-2020 01:33 AM
Mana mana poromer yang nak duduk pree di otel 5* tu kau pergi sahaj klia tu kemudian lambai lambai t ...

Yang bujang sangat seswai buat gini. Terutama warga introverts. Musti best dok berkurung dalam hotel tanpa gangguan manusia. If boring sangat hada kot hantu boleh temankan.
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 02:29 AM From the mobile phone | Show all posts
whut a bloody sham.  so u check in then check out?
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 02:33 AM From the mobile phone | Show all posts
DARSITA replied at 7-4-2020 01:54 AM
PJ Hilton bukan under PKNS ke? untunglah Pakatan Harapan :-)

Rejeki PH...tun M pon rajin promote penghantar makanan ...ini contoh teladan Kita patut ikut kn acik.  

Baideway lame xnampak acik...
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 02:34 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 7-4-2020 02:04 AM
Yang bujang sangat seswai buat gini. Terutama warga introverts. Musti best dok berkurung dalam hot ...

Hotel 5star banyak yg Anker....Aku seram bace bod mistik benang hotel
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 02:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dua_chzy at 7-4-2020 02:43 AM
asma87 replied at 7-4-2020 02:34 AM
Hotel 5star banyak yg Anker....Aku seram bace bod mistik benang hotel


Aiol sejak dah kertu dan reti buat dunno jah kat hantu, dah kurang sikit rasa takut. If reti bahasa, deyol tak kacau. Tapi if babi sangat pangai, memang kacau gak. Aiol selalu maki jah. Biasanya gangguan berenti serta merta if aiol dah setat jerit2 maki marah deyol. But if hantu jahat tahap katil bergegar bila tido (which, aiol pernah ghase kat Riviera Bay Mularka. Dah la aiol dok sensorang, cait cait cait! Makin aiol lawan, makin kuat bergegar yach! But ujung2 benti. Sukor takda penampakan hijab aiol tertutop), baik blah la. Bilik gitu ntah2 bekas orang mati bunuh diri ka hapa.
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 03:10 AM | Show all posts
dua_chzy replied at 7-4-2020 02:41 AM
Aiol sejak dah kertu dan reti buat dunno jah kat hantu, dah kurang sikit rasa takut. If reti bah ...

wah..sis...beraninya jerit2 marah hantu...
if iols memang tak lah gitu..mau disergah, dah fengsan dulu...
so far..lum pernah jumpa hantu atau didekati hantu...

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 03:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Habislah esok lusa ada kelompok yg buat protes baring bercacak tengah jalan ...

haaaaaaaaaaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 03:16 AM | Show all posts
kalau siapa yg pilih kuarantin kat hotel, memang kena caj.
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 03:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak silap hari tu masa sidang media.. Ada diberitahu memilih kuarantin di hotel adalah kos sendiri...hmm
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 03:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dua_chzy at 7-4-2020 03:21 AM
yuki812 replied at 7-4-2020 03:10 AM
wah..sis...beraninya jerit2 marah hantu...
if iols memang tak lah gitu..mau disergah, dah fe ...


Akak ni ekceli penakut. But bila dah beranak pinak kena paksa diri jadik berani huntok protect anak2.
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 03:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 03:22 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 7-4-2020 02:41 AM
Aiol sejak dah kertu dan reti buat dunno jah kat hantu, dah kurang sikit rasa takut. If reti bah ...

Kau pun tak ada adab datang tempat org...apa lah salahnya alang alang dah check in di rivuera bay murlaka itu capaikan 2-3 coconut shakes klebang letak kat tepi katil....takdalah sampai katil kau bergegar...hantu kawasan itu aku dengar citer suka coconut shakes klebang...so please next time ok?



haaaaaaaaaaaaaaaa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list