Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
4756
View
95
Reply

[Tempatan] Polis Tinggi Suara Kepada Lelaki Cina Tak Langgar Disiplin

[Copy link]

Author: wunan88       Show all posts   Read mode

Author
Post time 4-4-2020 09:19 PM | Show all posts |Read mode
Edited by wunan88 at 4-4-2020 09:21 PM

TIADA pelanggaran disiplin berlaku dalam kejadian tular membabitkan anggota polis meninggikan suara terhadap seorang lelaki yang diperiksa ketika sekatan jalan raya di Seri Kembangan, kelmarin.

Ketua Polis Daerah Serdang Asisten Komisioner Ismadi Borhan berkata, semua pihak yang terbabit dalam kejadian itu sudah diambil keterangan bagi melengkapkan siasatan dijalankan.

Hasil siasatan dilakukan, kami mendapati tiada perlanggaran disiplin berlaku. Insiden itu hanya menggambarkan terdapat segelintir orang awam yang masih tidak faham penguatkuasaan sedang dilaksanakan Polis Diraja Malaysia (PDRM) dan Angkatan Tentera Malaysia (ATM) dengan lebih ketat.

Oleh itu, orang ramai diingatkan supaya mematuhi arahan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) bagi memastikan kejayaan bersama memerangi ancaman penularan Covid-19, katanya dalam kenyataan, di sini, hari ini.

Terdahulu, Harian Metro melaporkan siasatan menyeluruh sedang dijalankan pihak polis berhubung kejadian itu.

Sebelum ini, satu video berdurasi 17 saat menunjukkan seorang lelaki memarahi anggota polis bertugas sebelum seorang daripada mereka meninggikan suara bagi menegur lelaki berkenaan tular di media sosial sejak semalam.





Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 4-4-2020 09:33 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 09:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Buat jer macam Philipines hari ni...tembak jer siapa melawan. Dah masuk 3rd week masih tak faham bahasa.
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Syukur

Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 09:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by asma87 at 5-4-2020 12:48 AM

Ni kl jaman DAP jadi gomen, mau kena pecat polis Tu...

#doneRasisDAp

#doneAntiDap


Agak2 kaum cina syumul mulia nan suci yg jerit2  kat polis ni belajar dari sapeeeee
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 09:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Tembak kat kaki.. Karang byk pulak dok hospital.. Penampar la sedas 2..
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 09:45 PM | Show all posts
tampar kan jer patut

sial punya keminis dapig
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 09:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus. Patutnya IGP pun kena bersuara & bela anggota dia. Cina mmg ramai biadap tak reti hormat org. DAPig dh berkubur. Skrg kena sedar diri sikit dh tak ada puak komunis nak membela korang. Satu masa nanti Msia akan dibawah pemerintahan sistem khalifah Islam. Masa tu nak tak nak semua kena tunduk
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa masalah psikiatrik mamat tu? Tetibe je nak jerit?
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 4-4-2020 09:57 PM
Apa masalah psikiatrik mamat tu? Tetibe je nak jerit?

Takleh mentekedarah kot.
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 4-4-2020 10:08 PM
Takleh mentekedarah kot.

Bangsa ni mentekedarah 10 kali sehari mcm tabiat haiwan kegemaran mereka jugak
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 10:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah mamat mangkuk tu naik suara, takkan polis nak tegur dgn belaian kasih kot ye idok. Makin naik lemak la mangkuk2 lain langgar MCO sbb polis lembik katanya.
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 10:16 PM | Show all posts
mcm ni baru betul..mudahkan tugas pegawai polis nak handle citizen yg mcm-mcm ni...tolonglah kembalikan kredibiliti polis/askar/bomba...pakaian seragam itu sendiri pun dah satu lambang kekuatan
#justiceforadib tibahhh
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Biasanya kalau anggota kena siasat ni, ada pihak buat aduan/email. Polis china cakap kalau perlu lokap, lokapkan org ramai..so takde masalah guna kekerasan disini

Cuma elakkan daripada terlibat urusan peribadi orang lain, tindakan melanggar etika kerja terutama semasa berpakaian awam. Bila pakai baju awam, anda tiada hak bincang hal2 peribadi org awam di tempat terbuka dengan niat mengaibkan or no good reason at all for you to do so. Yang tu pembawaan fitnah dan boleh diadukan pada pihak atasan


Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 10:37 PM | Show all posts

bodoh ni video lama bukan masa covid19
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 10:37 PM | Show all posts
Dia yg menjerit mcm org gila ada hati nk salahkan polis... lain kali duduk rumah dendiam
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 4-4-2020 10:37 PM
bodoh ni video lama bukan masa covid19

Puteri pernah ke nampak cerdiikkk???
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 10:42 PM | Show all posts
asma87 replied at 4-4-2020 10:39 PM
Puteri pernah ke nampak cerdiikkk???

dia nobita bugis salin kulit jd pondan xsiap
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah. Support abg polis.
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 4-4-2020 09:57 PM
Apa masalah psikiatrik mamat tu? Tetibe je nak jerit?

Dia ingat masih dap yg perintah. Tu yg membogak.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list