Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
6727
View
122
Reply

Seramnya Nose Swab Tu - Ummi Nazeera Kongsi Pengalaman Jalani Ujian Saringan Covid-19

[Copy link]

Author: natrahn       Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-4-2020 10:53 AM | Show all posts |Read mode
Kredit foto: Instagram Ummi Nazeera




Beberapa pusat perubatan di Malaysia telah memulakan inisiatif menawarkan ujian saringan COVID-19 secara pandu lalu.


Hanya memerlukan masa sekitar lapan hingga 10 minit, ujian pemeriksaan COVID-19 ini merupakan satu-satunya ujian saringan yang tidak memerlukan temu janji.


Pelakon Ummi Nazeera turut berkongsi pengalaman melakukan ujian saringan tersebut di Instagramnya dengan jumlah bayaran RM550 di MSU Medical Centre, Shah Alam  kerana bercuti keluar negara baru-baru ini.


  



Tidak dinafikan agak mahal, tapi untuk kebaikan dan berkemampuan, apa salahnya. Netizen pun rasa seriau apabila melihat video perkongsian Ummi.





Kredit foto: Instagram Ummi Nazeera



Menurut Ummi, keputusan ujian saringannya adalah negatif. Beliau menyarankan kepada orang ramai terutamanya yang telah keluar negara untuk menjalani ujian ini atau kuarantin sahaja di rumah selama 14 hari untuk membendung penularan wabak COVID-19 ini.

Rahsia kepada kejayaan mengawal kes jangkitan adalah kerana wujudnya kerjasama dan inisiatif sendiri daripada rakyat seperti Ummi untuk melakukan ujian saringan serta beberapa langkah lain daripada kerajaan.



Syabas Ummi! - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 2-4-2020 10:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Koya..selfish...time covd sebok mlencong...
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2020 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Nk citer gak hal2 dia wpun pangai busuk ...salah sorg artis bebal...
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2020 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku tgk benda alah tu masuk hidung org, hidung aku pulak yg rasa pedih.
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2020 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
jalfa: Koya..selfish...time covd sebok mlencong...

{:kill

Kan, terus unfollow adik beradik ni laki and geng yg pergi sekali tu. Bangga kot tayang masa kat sana.
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2020 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Sejak ko kawin dapat anak makin eksen ja.... terasa perfect la sgt...choiii ...Setakat laki doktor Dan keturunan org Kupang Bokbak ulu banat ja pon....dah PR KL terus lupa diri...

P/s ...sila Google kg Bokbak Kupang Baling Kedah..
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2020 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Sempat plk amik gmbr ketika bende tu masuk hidung
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2020 11:13 AM From the mobile phone | Show all posts
L_Z replied at 2-4-2020 11:07 AM
Sejak ko kawin dapat anak makin eksen ja.... terasa perfect la sgt...choiii ...Setakat laki doktor D ...

Wah nama kampung berbaur bobba haha
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2020 11:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Test covid ni sampai dalam belakang hidung... kat ig yatiekitchen ada gambar bentuk lukisan. tak reti aku tepek
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2020 11:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Patut sumbat nose swab kat dua2 lubang hidung dia biar tak leh nafas..degil sangat!!!
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2020 11:21 AM From the mobile phone | Show all posts
L_Z replied at 2-4-2020 11:07 AM
Sejak ko kawin dapat anak makin eksen ja.... terasa perfect la sgt...choiii ...Setakat laki doktor D ...

Kampung blek kah?
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2020 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Fuh dalamnya yg hidung tu...
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2020 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
L_Z replied at 2-4-2020 11:07 AM
Sejak ko kawin dapat anak makin eksen ja.... terasa perfect la sgt...choiii ...Setakat laki doktor D ...

oohhhh ekkk??? kenapa meollss teringat yg laki nya ni syamsul yusof.. tertukar dgn puteri sarah rupanya
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2020 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Kawan I ada buat saringan Covid-19 ni.. Dia kata memang sakit masa buat nose swab tu..
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2020 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
umbut replied at 2-4-2020 11:13 AM
Test covid ni sampai dalam belakang hidung... kat ig yatiekitchen ada gambar bentuk lukisan. tak ret ...

Penah bt gak influza a sakit gak swab ke dlm hidung. Sampai nak terbelahak aku huhu
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2020 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku pnah wat nose swab h1n1 weh.. geli mcm tcucuk sampai otak je rasenye... Tjerit2 aku sampai 1 klinik dgr la
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2020 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
noradaniez: Aku tgk benda alah tu masuk hidung org, hidung aku pulak yg rasa pedih.


U all pernah jumpe ENT utk check hidung ade sinus ke x?

Dr akan masukkan kamera dlm lubang idung u mcm kamera yg guna utk upper skop tp kecik skit sizenye..

Terkesan jp lepas tu..manja kena buat 2 kali sbb masa follow up pun kena sumbat kamera jgk..nk tgk dah baik ke belum..redho sj masa tu
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2020 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
L_Z replied at 2-4-2020 03:07 PM
Sejak ko kawin dapat anak makin eksen ja.... terasa perfect la sgt...choiii ...Setakat laki doktor D ...

Ingatkan suami dia org KL..
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2020 11:51 AM From the mobile phone | Show all posts
manjalara_01 replied at 2-4-2020 11:34 AM
U all pernah jumpe ENT utk check hidung ade sinus ke x?

Dr akan masukkan kamera dlm lubang id ...

Ya ka...kena masukkan dalam.tu?
Iols ni syak iols.kena sinus
Mintak.husband iols.arrangekan appt dgn ent...
Sebab dah teruk sangat iols ni sampai hilang deria rasa dan bau
Mmg kena masukkan kamera?
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2020 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
saringan kan kalau nak betul2 pasti kena buat 3 kali kan? 3 kali tu buat dlm masa yg sama ke hari lain2? pastu kalau buat swasta cthnya tpt ummi buat ni jd rm550 x 3 ? ke rm550 tu mmg pakej 3x test?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list