Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
3019
View
45
Reply

"Saya Juara Mentor 4 Tapi Tak Minta Bantuan Kerajaan" - Mohamad Mentor Sindir Siapa?

[Copy link]

Author: hafiz.ahmad       Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-4-2020 09:34 AM | Show all posts |Read mode




Kecoh di media sosial sejak kebelakangan ini apabila beberapa penggiat seni bersuara meminta kerajaan memberikan bantuan khusus kepada mereka.


Lebih parah, Persatuan Seniman Malaysia telah menyenaraikan permintaan bantuan mereka kepada kerajaan seolah-olah mereka adalah frontliners seperti doktor dan polis.











Melihatkan isu yang semakin panas ini, juara Mentor Ke-4, Mohamad tampil meluahkan pendirian beliau tentang kemelut ini di laman sosial.


"Saya ni artis tetapi saya tidak meminta minta pun bantuan dekat kerajaan kerana saya sedar ada orang lebih layak lagi memerlukan bantuan."









Mohamad juga menceritakan dia akan membuat kerja e-hailing seperti Grab dan MyCar apabila tiada show yang memerlukan khidmat beliau. Contoh yang bagus!











Di akhir coretan Mohamad, dia menulis pesanan arwah ayahnya tentang kehidupan yang masih diingati sehingga ke hari ini.




"Kalau tak boleh memberi jangan la kita meminta-minta, cuba berusaha dulu inshaAllah akan dipermudahkan."



Mohamad wajar dijadikan sebagai contoh oleh penggiat seni lain agar sentiasa berusaha di atas kaki sendiri. Syabas anak muda! - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 2-4-2020 09:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Who are you ???

Sendu

Euuwww

Malas nak baca wpun cubaan acah baik

Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2020 09:56 AM From the mobile phone | Show all posts
hmm boleh la dik, semoga caras job black dan tomok
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2020 09:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Sebab ko juara tapi x glamour... tahap sendu maksimum... ni cubaan nak memperkenalkan diri semula ke...
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2020 09:59 AM | Show all posts
bagus dek, walaupun kau tersadai kat JB dekkk..
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2020 10:07 AM | Show all posts
anda disingkirkan dari grup telegram
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2020 10:09 AM | Show all posts
entah kenapa tetiba rasa macam pernah naik grab dia taun lepas...btw baru teringat pasal dia ni...
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2020 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Siap tulis juara mentor 4 okayyyyyy
Konpiden je pekataan okay heshe yach
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2020 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Korang jgn la hentam sebab dia sendu
Puji la sikit.. Dia x gaduh nk bantuan khusus sbb kesenduan itu.. Dia tahu nk berusaha cara lain selain bergantung rezeki jadi retis nan sendu itu..
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2020 10:43 AM | Show all posts
pearl.silver replied at 2-4-2020 10:20 AM
Korang jgn la hentam sebab dia sendu
Puji la sikit.. Dia x gaduh nk bantuan khusus sbb kesend ...

Kann.. Masih wajar dipuji.. Semoga murah rezeki dia.. Better dia focus je kat kerja ni, tak payah jadi artis dah la.. Aku rasa dia pun semak tengok artis2 mengemis kat social media..
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2020 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Oklah dari budak itam
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2020 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Ok noted {:nose {:nose
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2020 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
ramailah yg muncul dari peti sejuk beku acah2 comeback sempena perintah berkurung ni
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2020 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Selain dari artis2 yg meminta2 tu akk ok je, moga lps pkp ni rezki mencurah2...
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2020 11:10 AM From the mobile phone | Show all posts
acah2 comeback Mac Rahayu sgt eww
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2020 11:28 AM | Show all posts
bagus di..buat la apa je kerja..
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2020 11:31 AM | Show all posts
Dulu kan die pernah ada kes rogol.. bdk mentor gak.. dia ni protege ziana zain.. bdk pompuan tu protege kak ogy..
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2020 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Nk jugak berbunyik...gi la bwk grab dendiam..huhu..
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2020 01:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Buruknya perangai. Org minta bantuan kena kecam. Orang tak minta bantuan pun kena kecam. U R ur own worst enemy.
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2020 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
still iols tak kenal...

sorry tak layan program2 tak membuka minda nyanyi2 ni...

baik layan program masak2...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list