Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
3490
View
96
Reply

[Tempatan] PM kita SEMBANG KARI sahaja kah? Muhyiddin langgar arahan PKP, keluar shopping dengan isteri! Bolehlah tunjukkan berita ini kepada pihak polis jika ingin shopping dengan pasangan anda

[Copy link]

Author: I.am.PH       Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-4-2020 06:04 PM | Show all posts |Read mode
Edited by I.am.PH at 1-4-2020 10:15 AM

Muhyiddin langgar arahan PKP, keluar shopping dengan isteri
Oleh MALAYSIA DATELINE April 1, 2020 11:33 am



Anak sulung kepada bekas Timbalan Perdana Menteri, Allahyarham Tun Abdul Ghafar Baba, Datuk Mohd Tamrin Tun Abdul Ghafar membidas sikap Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berhubung peraturan yang perlu dipatuhi dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dikuatkuasakan.

Ahad lalu Muhyiddin bersama isterinya Puan Seri Noraini dilaporkan keluar membeli barangan dapur di sebuah pasaraya di Kuala Lumpur.

Kata Tamrin dalam media sosialnya, Muhyiddin didapati melanggar arahan PKP daripada kerajaan pimpinannya sendiri apabila keluar membeli barangan dapur di sebuah pasaraya bersama isterinya, sedangkan peraturan hanya membenarkan ketua keluarga saja keluar membeli-belah.

Hanya seorang ketua rumah sahaja dibenarkan membeli belah.

Muhyiddin ini fahamkan apa yang dia cakap atau tak tahu apa yang dia baca C lihat sajalah foto ini dia dan isteri, Puan Seri Noraini ke Supermarket beli barang keperluan, kata beliau.

Katanya lagi, dalam sekatan jalanraya, pihak polis nasihatkan orang ramai supaya tidak boleh ada dua orang dalam sebuah kereta.

Ini cakap tak serupa bikin, katanya lagi.

https://malaysiadateline.com/muh ... ping-dengan-isteri/

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 1-4-2020 06:20 PM | Show all posts
Saya hanya berjogging di sekitar taman perumahan parent saya sahaja, dihujani dengan pelbagai macam kecaman kerana dituduh langgar PKP. Sedangkan PM kita sendiri melenggang kangkung bershopping ria bersama isterinya! Sudah pasti ada driver dan out rider! sekurang-kurangnya 10 orang yang mengiringi PM dan isterinya bershopping ria!


Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 06:31 PM | Show all posts
U....AND PYROPURA-PURA...SHUT UP....YOUR GOVERNING TIME...WAS OVER.....DAY-DREAMING CREATURE!!!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-4-2020 06:32 PM | Show all posts
Edited by I.am.PH at 1-4-2020 10:41 AM

Ayah yang menunjukkan contoh yang salah kot?

Usah perkecil PM, Muhyiddin umpama ayah - PAS
Diterbitkan Hari ini 5:36 pm



PAS hari ini menganggap Perdana Menteri, Muhyiddin Yassin umpama seorang ayah dalam memberikan nasihat agar semua orang terselamat daripada penularan pandemik Covid-19.

Ketua peneranganya, Kamaruzaman Mohamad berkata dalam suasana negara sedang berperang dengan penuralan virus itu, semua pihak mesti mematuhi setiap arahan yang telah dikeluarkan oleh perdana menteri itu.

"Kerana apa? Kerana pematuhan kita kepada perdana menteri ini akan membantu negara untuk keluar dari wabak Covid-19 ini.

"Jadi, hari ini Tan Sri Muhyiddin Yassin seumpama ayah kita yang memberi arahan dan nasihat supaya kita terselamat dari wabak ini.

"Seumpama seorang ayah yang menasihati anak-anak dan keluarga beliau. Jangan keluar daripada rumah kerana di luar sana ada wabak virus yang sedang menunggu," kata Kamaruzaman menerusi hantaran video yang dimuatnaik di Facebook TV PAS, hari ini.


Kamaruzaman Mohamad

Hari ini negara memasuki fasa kedua perintah kawalan pergerakan (PKP) sehingga 14 April depan bagi memutuskan rantaian penularan pandemik Covid-19.

Fasa pertama PKP telah bermula pada 18 Mac lepas dan tamat pada 31 Mac, iaitu semalam.

Mengulas lanjut, Kamaruzaman berkata sebagai seorang ayah, Muhyiddin mempunyai tanggungjawab yang besar kepada negara dan rakyat keseluruhannya.

"Walaupun ada suara-suara sumbang yang mempertikaikan TSMY, mempertikaikan ayah kita seumpama suara-suara hasutan yang minta kita keluar, jangan patuhi arahan ini, memperkecilkan kewibawaan ayah kita dalam mengurus wabak ini. Inilah suara-suara penghasut daripada luar yang ingin merosakkan negara kita secara politik.

"Jadi, sebagai ayah beliau memilik tanggungjawab untuk menyelamatkan keluarga beliau daripada wabak ini.

"Sebagai perdana menteri beliau memilik tanggungjawab untuk menyelamatkan negara. Kalau kita sayangkan anak-anak kita, sayangkan isteri kita, sayangkan pasangan kita, sayangkan keluarga kita, kita mesti mematuhi sepenuhnya arahan-arahan ini,"katanya.

Kalau kita kita boleh keluar daripada wabak ini, kita boleh pacu dan bina semula negara selepas daripada dua wabak yang besar.

Menurut Kamaruzaman lagi, negara hari ini berada dalam keadaan krisis yang sangat teruk.

Katanya, antara punca negara berada dalam keadaan tesebut adalah disebabkan oleh kegagalan kerajaan Pakatan Harapan (PH) untuk menyekat wabak Covid-19 ini daripada awal dan dari terus merebak.

"Hari ini negara berada dalam keadaan krisis yang sangat teruk. Antara puncanya adalah kegagalan kerajaan PH untuk menyekat wabak ini daripada awal, daripada terus merebak. Maka, negara hari ini berada dalam keadaan krisis kerana kelemahan kerajaan PH,"katanya.

Muhyiddin yang juga anggota Parlimen Pagoh semasa pentadbiran PH sebelum ini adalah Menteri Dalam Negeri (KDN)

Setakat tengah hari tadi, Malaysia mencatatkan dua lagi kematian yang mempunyai kaitan dengan jangkitan Covid-19, menjadikan korban akibat virus itu dalam negara sebanyak 45.

Manakala sebanyak 142 kes jangkitan baru dilaporkan, yang membawa jumlah keseluruhan sebanyak 2,908 kes.

Ketua Pengarah Kesihatan Dr Noor Hisham Abdullah dalam sidang media hariannya memaklumkan bahawa kedua-dua korban terbaru itu melibatkan warganegara Malaysia.

Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 06:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Utk husnuzon, wife die ketua keluarga yg patut beli brg2 rmh.. dan muhyiddin keluar atas kapasiti pm nk tinjau2 pematuhan arahan mco. Done backup
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 06:38 PM | Show all posts
KARI MAK HANG.....U....AND PYROPURA-PURA...SHUT UP....YOUR GOVERNING TIME...WAS OVER.....DAY-DREAMING CREATURE!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 06:40 PM | Show all posts
KARI MAK HANG.....U....AND PYROPURA-PURA...SHUT UP....YOUR GOVERNING TIME...WAS OVER.....DAY-DREAMING CREATURE!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 06:44 PM | Show all posts
tsmy - naik kete ngo , ke? then keluar dari satu negeri ke satu negeri?
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 06:45 PM | Show all posts
Udah laa gaduh. Satu sen pun tak dapat. Terima la kenyataan PM kita Muhyiddin Yassin menjadi KESAYANGAN rakyat sekarang..
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 06:57 PM | Show all posts
gorjeous replied at 1-4-2020 06:45 PM
Udah laa gaduh. Satu sen pun tak dapat. Terima la kenyataan PM kita Muhyiddin Yassin menjadi KESAYAN ...

Awak pasti ka?

Kat Malaysia ni ada ka popularity poll macam kat negeri omputih tu....


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-4-2020 07:18 PM | Show all posts
lambada replied at 1-4-2020 10:40 AM
KARI MAK HANG.....U....AND PYROPURA-PURA...SHUT UP....YOUR GOVERNING TIME...WAS OVER.....DAY-DREAMIN ...

Tunjuk di FB shopping sorang-sorang tetapi hakikatnya lain, bawa wife, driver, out rider dan body guard
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 07:22 PM | Show all posts
Nanti kalau keluar berdua, polis tahan, boleh la bgtau dah ada precedent...takda tindakan apa2 pun...
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
I.am.PH replied at 1-4-2020 07:18 PM
Tunjuk di FB shopping sorang-sorang tetapi hakikatnya lain, bawa wife, driver, out rider dan body  ...

Hang dengki nape.. atau hang nak.dap naik balik.. sori we malay takkan terima dap anymoreeeeee.. terima dap like a terima kominih.. thats a fact
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Sori la TT bumiputra dah tolak dap.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-4-2020 07:49 PM | Show all posts
Buritan replied at 1-4-2020 11:26 AM
Hang dengki nape.. atau hang nak.dap naik balik.. sori we malay takkan terima dap anymoreeeeee.. t ...

Besok saya print berita ini dan bolehlah saya berjogging, jika ditahan polis bolehlah saya tunjukkan berita ini kepada pihak polis. Mengikut contoh Ayah, kata orang Pas. Hari ini tak jogging badan jadi tak selesa sebab banyak makan dan duduk diam dalam rumah parent sahaja. Ingat esok kah atau lusa balik ke Jalan Sultan Ismail sebab dah lama tak swimming.
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
I.am.PH replied at 1-4-2020 07:49 PM
Besok saya print berita ini dan bolehlah saya berjogging, jika ditahan polis bolehlah saya tunjukk ...

Sukaati hangla.. pastikan sakit dan mampus seko seko jgn jgkit pd mak pak hang udahlaa.. aku ni kesian pd org tua..
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 07:53 PM From the mobile phone | Show all posts
I.am.PH replied at 1-4-2020 07:49 PM
Besok saya print berita ini dan bolehlah saya berjogging, jika ditahan polis bolehlah saya tunjukk ...

Apa kaitan dengan orang pas?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-4-2020 07:54 PM | Show all posts
insulin replied at 1-4-2020 11:53 AM
Apa kaitan dengan orang pas?

Baca berita #4 di atas sana
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 07:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Komunis tak mudah putus asa menghasut supaya orang sokong dap

kelakar pula saya melihatnya

#minimum5postingsehari

#rm30perposting
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 07:57 PM From the mobile phone | Show all posts
I.AM.PN!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list