Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
4562
View
81
Reply

[Tempatan] Polis pasang dawai dawai besi di Menara City One.Terdpt Penduduk yg menyelinap keluar.Degilnya manusia

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-4-2020 05:10 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
"seluruh kawasan menara terbabit telah dipasang dawai besi, pagi tadi bagi meningkatkan kawalan dan memastikan tiada pergerakan keluar masuk baik daripada penghuni unit di menara ini ataupun pihak luar."





PKPD: Dua pos kawalan ditambah di Menara City One
-- Masuk hari terakhir bagi Fasa Pertama kelihatan penduduk-penduduk di Menara City One akan menjalani Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) bagi mematuhi arahan dari Kerajaan berikutan Kerajaan mengambil keputusan berikut. - fotoBERNAMA
KUALA LUMPUR: Sebanyak dua pos kawalan di Menara City One, Jalan Munshi Abdullah di sini ditambah menjadikan tujuh pos bagi memantau Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) yang memasuki hari kedua hari ini.

Tinjauan Astro AWANI di lokasi mendapati, pertambahan pos itu dibuat berikutan terdapat cubaan menyelinap keluar atau masuk daripada menara tersebut.

Bagaimanapun hasil permerhatian mendapati kawalan perintah itu berada pada tahap paling tinggi dan terkawal.

Ini kerana, seluruh kawasan menara terbabit telah dipasang dawai besi, pagi tadi bagi meningkatkan kawalan dan memastikan tiada pergerakan keluar masuk baik daripada penghuni unit di menara ini ataupun pihak luar

http://www.astroawani.com/berita-malaysia/pkpd-dua-pos-kawalan-ditambah-di-menara-city-one-236238
IMG_20200401_170931.jpg

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 1-4-2020 05:48 PM | Show all posts
wah...kalau keluar juga ni...tataw la
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 05:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Degilnya
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
MissyMolly replied at 1-4-2020 05:48 PM
wah...kalau keluar juga ni...tataw la

majority yg dok sini foreigner mcm Iranian. Elok
di acu dgn senapang je klu derang cuba selinap. Degil sgt
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 05:55 PM | Show all posts
Peterpan17 replied at 1-4-2020 05:50 PM
majority yg dok sini foreigner mcm Iranian. Elok
di acu dgn senapang je klu derang cuba selinap.  ...




Ko tinggal disini ke Peterpan???
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 05:56 PM | Show all posts
HannahMontana replied at 1-4-2020 05:55 PM
Ko tinggal disini ke Peterpan???

Tak ler!! gilos!! Tak mampu aku nak dok sana
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 05:57 PM | Show all posts
Peterpan17 replied at 1-4-2020 05:50 PM
majority yg dok sini foreigner mcm Iranian. Elok
di acu dgn senapang je klu derang cuba selinap.  ...

ooo ye ke...tak fhm bhs ka apa?mmm kalau you jd polis kawal situ mmg kena dah kot depa ni
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 06:03 PM | Show all posts
Peterpan17 replied at 1-4-2020 05:56 PM
Tak ler!! gilos!! Tak mampu aku nak dok sana

Ye ke, ko ada aura orang berada
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 06:06 PM | Show all posts
Edited by Peterpan17 at 1-4-2020 06:29 PM
MissyMolly replied at 1-4-2020 05:57 PM
ooo ye ke...tak fhm bhs ka apa?mmm kalau you jd polis kawal situ mmg kena dah kot depa ni

Iranian ni pun spesis blh tahan degilnya nak mampos. Klu aku jd ketua operasi bahagian sana, aku suruh je anak buah aku acu senapang klu yg degil degil tu. Sikit je tu. Klu kat negara derang, dah mampos kena pelupuh sekor sekor yg degil ni. Orang Msia ni terlalu lemah lembut. Tu yg warga asing suka amik kesempatan. Tp jgnlah dpt kat aku. Mmg aku kasih lauk je.
Teringat cerita lama dahulu kala. Ada Pak Iran ni nak sewa bus dr syarikat tmpt aku kerja. Janji nak full payment waktu pick up. Dia dolak dalik kata lepas antar group pi lunch baru byr. Lepas lunch programnya antar pi airport. Ko ingat aku ni budak hingusan ke dia boleh goreng goreng camtu. Aku pesan kat driver jgn buka pintu bus smp aku dtg. Selagi aku tak dtg ke sana,keluar dr bus, kunci dan pergi jauh2 sikit. Cari tempat minum. Selagi aku tak telefon jgn dtg ke bus. Pak Iran tu call driver, driver cakap, sy punya manager suruh awak call dia. Dia suruh sy jgn pergi ke bus. Pak Iran tu call aku, aku pun pergi ke bus tu. Dia kata mana driver, I punya group dah abis mkn. Nak gi airport driver takde. Aku ckp, selagi ko tak buat full payment, aku tak blh buka bus bg korang naik. Dia kata I promise I kan byr. Ko punya promise ko blh simpan dlm poket. No money no bus. Sorang sorang ahli group dia tanya kenapa. Aku ckp dia janji nak byr, tp tak byr smp skrg. So you all boleh naik teksi atau apa2 saja pigi airport. You all blh amik beg masing2 dari compartment. Derang dah gaduh2 bising bising. Pak Iran tu suruh aku tunggu dan lari ke Ampang Point pigi amik duit. Dia byr full payment baru aku panggil driver. Semua naik dan berambus. Seriklah Pak Iran tu. kekekekek!! Dia dah tipu bus bus company yg lain. Dia ingat dia blh tipu kita org

Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 06:07 PM | Show all posts
HannahMontana replied at 1-4-2020 06:03 PM
Ye ke, ko ada aura orang berada

Aura je, tp hakikatnya idak

Klu aku kaya, aku harktuih si Vivi Yusuf Mak Itik tu
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 06:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Teruknya... sampai kena pasang dawai besi tu... I hanya mampu
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 06:17 PM | Show all posts
Peterpan17 replied at 1-4-2020 06:06 PM
Iranian ni pun spesis blh tahan degilnya nak mampos. Klu aku jd ketua operasi bahagian sana, aku s ...

dgn ini silalah jd ahli politik...mcm tandus calon bkualiti je msia ni...asik kena bahan je menteri2 kita dgn rba
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 06:24 PM | Show all posts
MissyMolly replied at 1-4-2020 06:17 PM
dgn ini silalah jd ahli politik...mcm tandus calon bkualiti je msia ni...asik kena bahan je m ...

oh!! tidak!! matilah klu aku msk politik. Aku tak reti bodek membodek, lobi melobi. Aku ckp straight forward je klu aku tak suka. Harus org mcm aku ni yg mati dulu dlm dunia politik
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Peterpan17 replied at 1-4-2020 06:06 PM
Iranian ni pun spesis blh tahan degilnya nak mampos. Klu aku jd ketua operasi bahagian sana, aku s ...

Tahniah. Hebat betul. Tegas. Hang perempuan ke? Lagi aku kagum.
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 06:30 PM | Show all posts
Peterpan17 replied at 1-4-2020 06:07 PM
Aura je, tp hakikatnya idak

Klu aku kaya, aku harktuih si Vivi Yusuf Mak Itik tu




Sekarang pun boleh kahaktuiiii saja si  mulut biadap laki muka Lombok itu.

Tp aku rasa ko  berduit orangnya.
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 06:30 PM | Show all posts
MissVixen replied at 1-4-2020 06:27 PM
Tahniah. Hebat betul. Tegas. Hang perempuan ke? Lagi aku kagum.

Idak, aku jantan. Ko blm tengok lg sorang pompuan cina dr bus company kat KL ni. Boleh tahan dia memetir geng geng iran dan korea yg cuba tipu tipu duit bila sewa bus. Habis semua kena petiran dia.

Dgn warga asing ni kita tak blh berlembut. Bg smash backhand baik punya baru derang tau hormat.
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 06:32 PM | Show all posts
HannahMontana replied at 1-4-2020 06:30 PM
Sekarang pun boleh kahaktuiiii saja si  mulut biadap laki muka Lombok itu.

Tp aku rasa k ...

Aku harktuih dia dlm bod gossip sajalah.

Aku aminkan kata kata ko ye. Semoga aku cepat jd orang kaya
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 06:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Peterpan17 replied at 1-4-2020 06:30 PM
Idak, aku jantan. Ko blm tengok lg sorang pompuan cina dr bus company kat KL ni. Boleh tahan dia m ...

Hebat pompuan cina tu. Jangan bagi muka dekat parasit2 ni.
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 06:36 PM | Show all posts
Selayaknya dikawal macam tu sesuai dengan yang jenis degil
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 06:39 PM | Show all posts
Peterpan17 replied at 1-4-2020 06:32 PM
Aku harktuih dia dlm bod gossip sajalah.

Aku aminkan kata kata ko ye. Semoga aku cepat jd orang ...

Ameen Robbal 3alameen.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list