Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
11586
View
135
Reply

Kain Tersadai: Perniagaan Neelofa Terkesan?

[Copy link]

Author: BicaraHatiku       Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-4-2020 04:44 PM | Show all posts |Read mode
Edited by BicaraHatiku at 2-4-2020 12:27 PM

Penerima Anugerah Influencer 2019 (IAM 2019) dalam kategori Usahawan di Monaco, pada lewat October, Neelofa atau nama penuhnya, Noor Neelofa Mohd Noor telah melahirkan kebimbangan tentang nasib para pekerja dan perniagaan.

Mana tidaknya, pelakon, hos dan usahawan popular yang mengakui memiliki sebuah perniagaan yang melibatkan para pekerja lebih 60 orang, agak terkesan dengan Perintah Kawalan Pergerakan akan dilanjutkan sehingga 14 April 2020 akibat wabak COVID-19 yang sedang melanda negara ketika ini.

"Macam-mana halangan," ujarnya ketika berbual bersama rakan seperjuangannya Nabil Ahmad di media sosial.

"Ok lepas tu, bestnya kain sampai kat port kita tak boleh lepas kain and then kita kena bayar lagi denda sebab kita store kat sana."

  


Diperkenalkan pada September 2014, koleksi tudung sedia dipakai Naelofar Hijab popular dalam kalangan penduduk tempatan. Menurutnya lagi, dia kini sedang mengambil langkah berjimat cermat untuk membayar gaji pekerjanya.

Koleksi tudung Naelofar Hijab dijual dalam talian ke lebih 37 negara termasuk Perancis, United Kingdom, Amerika Syarikat, Australia, Arab Saudi, Norway, Emiriah Arab Bersatu, Singapura dan Brunei.

Dilaporkan pernah mencatatkan jualan sebanyak RM50 juta dengan pasaran antarabangsa menyumbang 10 peratus daripada perolehannya.

"Aku pun macam berkira sikitlah.....', ujarnya kepada Nabil.




Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 1-4-2020 04:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan dia sorang kena bayo gaji pekerja... Entrepreneur lain pun sama juga....
Pegi lah check Ada imbuhan tongkat untuk entrepreneur2..dari kerajaan.

Masa jualan 50 juta... Tak buat simpanan?


Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 05:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku rasa dgn jualan 50 juta setahun tak ada mslh nak byr gaji 2-3 bulan.
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 05:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Aik knp 60 org?bukan dlu karats lopa ckp pekerja lopa ratus ratusan kah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-4-2020 05:15 PM | Show all posts
apedehal replied at 1-4-2020 05:06 PM
Aik knp 60 org?bukan dlu karats lopa ckp pekerja lopa ratus ratusan kah

Dah downsizing kot...
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 05:22 PM | Show all posts
Aku suka design Naelofar. Tak typical mcm brand tudung lain. Brand lain kalau sorang buat pastel, semua pastel.

Ps:
Bukan karatz ahahha
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan dia sorang peniaga yg terkena impact dari covid19

Beribu ribu usahawan peniaga lain yg terkesan

So?
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh la jual kereta, henbeg, baju2 beratus ribu tu

Again, sume duk tayang lavish lifestyle. Tuptup rupanya bisnes ko x de reserve fund ke utk sustain economic down for 5-6 months
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
apedehal replied at 1-4-2020 05:06 PM
Aik knp 60 org?bukan dlu karats lopa ckp pekerja lopa ratus ratusan kah

JahkuLop ada offer mss/vss kot
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 05:39 PM | Show all posts
apa menda buat live dgn nabil totok
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 06:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Semua org terkesan dgn Covid ni
bisnes pon byk gulung tikar
Bukan ko jer lopak
Btw maybe dia sekadar borak kot, ke dia pon mintak bantuan gak

Btw, ni baru bisnes camni
Kalau bisnes taska semua tu lg la teruksss....
Sebulan x hantar anak kena bayar full jugak
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 06:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by rotijohanz at 1-4-2020 06:14 PM

ni sorg lagi....
kater jutawan
kater kaya raya.....
bapak tiri org ader ader.....
bthun thun bisnes sana sini....
stkt kain kena hold kena bayar lebih sikit pn dah mgadu sana sini.......
pelik sungguh......
saving ada....kau korek jela saving kau yg berjuta dlm bank tu......
sumer owner bisness ada mslh tp pndai pndai la bkn kau bru setahun dua berbisnes.......


kena kecam kes zouk pn kau boleh handle
takkan sbb pkp ni kau dah gelabah tetek lopa
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Lps ni kua kan hand sanitizer pulak
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Allah uji sket je dah merempan macam2 retis ni smpai lupa kesenangan yg Allah bgi bertahun2. Tamak dan selfish. Aku pun heran tgok, acik2 pprt yg miskin tegar xde pun mgelupur mcm dorang.
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 06:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa nilah boleh tgk artis jujur ke  tak selama ni.. dok canang jualan berpuluh juta setahun...kalau jualan puluhan juta sethn ..utk bayar gaji pekerja 2 bln ni x ada terjejas mana ibarat mcm bayar bonus jelah..
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 06:22 PM From the mobile phone | Show all posts
sbb tu takyah eksen... bisnes juta2 pun bleh melingkup weh...  so jgn kite kat atas slalu
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Ala..korang ni pun, dia nak bagitau dia ada 60 orang pekerja. Ko hado?
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 06:29 PM From the mobile phone | Show all posts
tajuk mengundang clickbait tul kan, hahahaha
rata- rata bisnes turut terkesan xkisah laa ko bisnes air, burger tepi highway hinggalah ke bisnes sebesar alam, semua org pun terjejas. Bertabahlah Lopa, as long you x memekak x merintih nak rebut bantuan sudah.
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 06:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Air muka lopa dh  xsweet dh.. muka garang gituh huhuh
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Kejora927 replied at 1-4-2020 06:46 PM
Air muka lopa dh  xsweet dh.. muka garang gituh huhuh

kalau perasan muka lopa makin lama makin bengkak......
mcm bengkak air.....
tak thu kenapa.....
lpstu makeup punya lah tebal......
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list