Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1003
View
15
Reply

Tanah Di Korea Utara Subur Sebab Guna Mayat Sebagai Baja?

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-4-2020 04:32 PM | Show all posts |Read mode
Korea Utara didakwa menggunakan mayat tahanan politik sebagai baja tanaman yang dikatakan diguna pakai di seluruh negara itu termasuk di kawasan pergunungan.


Pun begitu, kaedah itu dikatakan berjaya menghasilkan hasil tanaman yang luar biasa banyaknya, baru-baru ini.


Memetik Mirror, dakwaan itu dibuat bekas tahanan dari kem tahanan Kaechon.




Foto: Mirror/Pen News/DigitalGlobe




Menggunakan nama samaran Kim Il-soon, dia berkata; "Tanah menjadi begitu subur dan membuahkan hasil pertanian yang sangat memberangsangkan kerana mayat yang ditanam berfungsi sebagai baja semula jadi."

"Mereka juga menanam mayat di gunung dan ada suatu ketika di mana seorang kanak-kanak sedang membuang air kecil ternampak tangan terkeluar kerana mereka terlupa menimbusnya dengan baik," katanya.


Difahamkan, wanita itu membuat pendedahan berkenaan kepada Jawatankuasa Hak Asasi Manusia Korea Utara (HRNK).




Foto: Mirror/Pen News/DigitalGlobe




Bagi menyokong dakwaan Kim itu, HRNK memaklumkan setakat ini tiada testimoni jelas menyebut ada krematorium disediakan di kem berkenaan.


Malah, imej satelit juga tidak menunjukkan sebarang kemudahan seumpamanya di situ.




Foto: the Independent




Pengarah Eksekutifnya, Greg Scarlatoiu berkata; "ketika dunia sedang berjuang menghadapi krisis COVID-19, rejim Kim Jong-un terus melakukan kejahatan terhadap manusia dan membunuh rakyatnya sendiri." - CARI

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 1-4-2020 04:38 PM | Show all posts
Apa perasaan isteri dia ?

Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Gelinya bila tau dia guna baja mayat...
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 06:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Sejak tengok cerita crash landing u, banyak plak perkara aku tau tentang NK.
Lepastu FB plak macam tau2 je ada je video popup sponsor pasal NK ni..
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 07:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Tunjuk la gambar tanah yang subur tu.
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 07:42 PM | Show all posts
wah not bad, jangan kena famine balik dah ler
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 07:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak tengok pokok2 yg kata subur sangat tu.
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Selama ni iols ingatkan tanah subur sbb ada yakyak
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 08:12 PM From the mobile phone | Show all posts
bau mcm mna la sekitar tu
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 08:16 PM From the mobile phone | Show all posts
tanam begitu shj ke mayat2 tu? bangkai kot bukan najis yg boleh buat baja..kuat bau mayat manusia ni
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2020 01:35 PM | Show all posts
euiii. baja percuma ke mcm mana?
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2020 08:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Sanggup makan hasil baja mayat..euwww..tp tgk pokok bunga dgn pokok mangga dekat area kubur suburrrr naww..tp x sanggup nak makan
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2020 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni namanya composting aku ajar ko.

Google la. Tapi kalau guna mayat lagi baik kalau kita tgk contoh NK buat.

The things you learn from me for free.
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2020 09:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Gulp... For real?
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2020 09:08 PM From the mobile phone | Show all posts
So ikut teori gitu.. tanah prkuburan kita sepatutnya tanah subur la kan??
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2020 09:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by TravellingBear at 13-4-2020 09:16 PM

Dekat kulai, johor, ada kebun durian dekat kubur cina... kubur cina tu atas bukit... kebun durian kat lerwng bukit...mmg durian tu laris sbb sedap katanya...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list