Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
2432
View
62
Reply

"Khidmatnya Cepat, Cekap Dan Tertib Sekali" - Tun Mahathir Puji Penghantar Makanan

[Copy link]

Author: natrahn       Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-4-2020 12:05 PM | Show all posts |Read mode




Walaupun negara kini dalam Perintah Kawalan Pergerakan susulan wabak COVID-19, perkhidmatan penghantaran makanan tetap beroperasi seperti biasa walau berdepan ancaman wabak maut itu.

Ia mendapat pujian bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad di mana beliau turut memesan khidmat itu kerana mahu membantu meningkatkan pendapatan golongan terb@bit semasa musim PKP.


Tun Mahathir memuat naik video berdurasi 18 saat, menunjukkan seorang lelaki menaiki motosikal masuk ke perkarangan rumahnya membawa sebungkus plastik makanan dan menyerahkannya kepada pembantu Dr Mahathir.





"Terima kasih Encik Alfatah hantar makanan yang saya pesan tadi. Khidmatnya cepat, cekap dan tertib sekali.

Saya fikir ini salah satu cara yang saya boleh bantu untuk tingkatkan pendapatan mereka dalam pada kita patuh kepada Perintah Kawalan Pergerakan ini.

Berhati-hatilah di jalan raya,"tulisnya yang dipetik dari Projekmm.


Hantaran yang dimuat naik beberapa jam lalu diulang kicau lebih 1,000 kali dan mendapat lebih 6,000 tanda suka.



Memetik laporan Sinar Harian, syarikat-syarikat perkhidmatan penghantaran meraih keuntungan besar berikutan penguatkuasaan PKP yang menyaksikan tempahan penghantaran melonjak lebih daripada 30 peratus.


Alhamdulillah, rider masih ada punca rezeki di musim COVID-19. - CARI

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 1-4-2020 12:08 PM | Show all posts

Gemuk dah Tun - syukur kpd Yang Esa. Love you Tun M!!

Semoga penghantar makanan dpt buat extra money di musim corona virus, jaga kesihatan sbb nampak ada penghantar makanan yang terbaring atas lantai lepas hantar barang yg diorder.



Love you Tun M!!!
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Datuk Anwar Ibrahim said he no longer believes former Prime Minister Tun Dr Mahathir Mohamad following a series of broken promises between the two political stalwarts.
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia tengok juga sapa yang order.tentulah cepat.
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Sejak 18/3 masih belum order delivery lagi..
Tapi rasa2 hari ni macam nak order saja dr resto fav iols..
Hope resto tu amalkn penyediaan makanan yg menitikberatkan kebersihan ditahap optimum dimusim2 skrg..
Begitu jugak rider.
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
DARSITA replied at 1-4-2020 12:08 PM
Gemuk dah Tun - syukur kpd Yang Esa. Love you Tun M!!

Semoga penghantar makanan dpt buat extra  ...

hopefully the 'tips' yg diberi...sepadan dgn khidmat yg diberi...
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
ellez replied at 1-4-2020 12:22 PM
Sejak 18/3 masih belum order delivery lagi..
Tapi rasa2 hari ni macam nak order saja dr resto fav i ...

pls do..before a total lockdown.
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
unclog replied at 1-4-2020 12:30 PM
pls do..before a total lockdown.

Iols order yg biase2 saje xde bermewah2
Sebenarnya nak makan sedap2 pun xsampai hati tengok dan baca ttg org susah..
Sesekali teringin tu masaklah jugak..tu pun skdr masakan kampung je..
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
DARSITA replied at 1-4-2020 12:08 PM
Gemuk dah Tun - syukur kpd Yang Esa. Love you Tun M!!

Semoga penghantar makanan dpt buat extra  ...

Gemuk ke? Nampak perut je yang buncit.
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
ellez replied at 1-4-2020 12:37 PM
Iols order yg biase2 saje xde bermewah2
Sebenarnya nak makan sedap2 pun xsampai hati tengok dan ...

when you can still  have 3 meals in a day dalam keadaan sekarang ini, its considered as luxury.



Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 12:50 PM | Show all posts
Atuk maybe lupa nak cakap yg penghantar makanan tuh bukan melayu pemalas...
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
DARSITA replied at 1-4-2020 12:08 PM
Gemuk dah Tun - syukur kpd Yang Esa. Love you Tun M!!

Semoga penghantar makanan dpt buat extra  ...

Aku pon windu kat Atuk... akhirnya Atuk puji jugak kaum Melayu..syukurrr...

Contoh Atuk ni wajar diikut yach ..utk Bantu golongan penghantar makanan...jangan Bantu retis yg bising nak bantuan jah yachh
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Melayu frontliners, KKM tentera polis nelayan petani penghantar makanan roti gadenia beras sayur ikan macam2 lagi

Tanpa Melayu, PKP tak berjaya lumpuh negara standstill segala

Harap DAP cuma adu domba sebar fitnah kebencian politaik

Insaflah semua
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
atuk dah mula la tu nak buat ramah
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Of course la tertib, nak mampus ko antar kat Tun M kut
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Atok dah x de kawan tu.. Kn duk dlm rumah.. Abam non nak menyakat dia x blh.. Jd kerap la food panda dpt oder Sambil blh berkawan gan atok.. Hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 01:28 PM | Show all posts
DARSITA replied at 1-4-2020 12:08 PM
Gemuk dah Tun - syukur kpd Yang Esa. Love you Tun M!!

Semoga penghantar makanan dpt buat extra  ...

                  
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Gile ko nk buat lmbt2.. Nt tun komplen ini lah buktinya sikap melayu pemalas.. Tahniah rider tersebut
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 01:39 PM | Show all posts
blah lah atok....dulu kau juga yang menghina rider2 kelas bawahan ni...

orang yang kau hina ni lah yang banyak berjasa dalam bidang essential services...

orang kaya macam kau gila rebut kuasa sampai kelam kabut negara
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 01:44 PM | Show all posts
Syabas buat semua food rider sentiasa berusaha menghantar makanan yang dipesan secepat yang boleh moga mereka sihat dan selamat dijalanraya.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list