Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
5650
View
103
Reply

Penyucian Bermula - Black, Tomok Dan Shuib Akhirnya Mohon Maaf Pada Netizen

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 31-3-2020 03:30 PM | Show all posts |Read mode






Hampir seminggu 3 artis ini berdebat dengan netizen berkenaan bantuan kerajaan yang khusus kepada golongan artis, akhirnya mereka memohon maaf di laman Instagram masing-masing.


Dalam kenyataan itu, Black tampil membuat permohonan maaf dan mengakui saranannya itu mengundang rasa kurang senang orang ramai sahaja. Begitu juga Shuib dan Tomok yang tidak mahu memanjangkan isu ini lagi.


  



Justeru itu, Black Hanifah meminta netizen menghentikan kecaman dan tohmahan terhadap dia serta keluarga.


"Baru-baru ini saya ada keluarkan kenyataan membuatkan orang tak selesa. Marah. Niat saya nak membantu tapi mungkin cara penyampaian salah. Saya juga manusia biasa lakukan kesilapan, harap sangat netizen di luar sana dapat hentikan komen-komen yang tak baik ke atas saya dan keluarga."



IG



Sementara itu, Tomok di Instagram turut membuat permohonan maaf berhubung isu ini.


"Maaf sekiranya statement saya di instagram tempoh hari ada menyakiti hati kalian..saya juga manusia biasa yang tidak lari dari melakukan kesilapan..maafkan saya semua. Marilah kita sama-sama doakan semoga negara kita dan dunia bebas daripada Covid-19."



IG



Artis ketiga yang juga membuat permohonan maaf ialah Shuib atas keterlanjuran katanya. Dengan meletakkan gambar lamanya ketika kemenangan Raja Lawak, Shuib mengakui kesilapannya ketika itu.


.
"Saya terima apa juga kata-kata anda. Satu yang pasti, saya selalu kenang jasa anda semua yang menyokong saya. Sama sama kita bantu mana yg memerlukan dan semoga kita terus tabah dlm ujian ini... Mohon maaf skali lagi."



IG


Permohonan maaf mereka disambut dengan pelbagai respon daripada netizen. Ada yang menerima permohonan maaf itu dan ada juga yang tidak mahu lagi percaya kerana kesilapan telah pun berlaku.








Malahan Faizal Tahir tidak ketinggalan memberi semangat kepada rakan artisnya supaya tabah.




Apa pun, kesilapan telah pun terjadi. Ambil iktibar dan terimalah permohonan maaf mereka. Semoga kejadian ini memberi pengajaran berguna kepada semua artis untuk berhati-hati dalam mengeluarkan sebarang kenyataan. - CARI





Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 31-3-2020 03:31 PM | Show all posts
middle finger jer kat orang2 macam ni.  
Entitled much!!
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 03:33 PM | Show all posts
Bukan nak ambik kesempatan..nak tolong je

Shuib Keluarkan Produk Hand Sanitizer, Nafi Ambil Kesempatan


Sejak penularan wabak pandemik COVID-19, ramai yang merungut kerana sukar mendapatkan bekalan cecair pembasmi kuman (hand sanitizer).

Melihat barangan tersebut sudah semakin berkurangan di pasaran, pelawak Shuib Sepahtu telah mengeluarkan produk hand sanitizer jenamanya sendiri, Be Safe. Difahamkan, produknya itu sudah mula berada di pasaran dan akan diagihkan ke beberapa farmasi dan hospital.
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 31-3-2020 03:33 PM
Bukan nak ambik kesempatan..nak tolong je

Shuib Keluarkan Produk Hand Sanitizer, Nafi Ambil Kesem ...


Suib ni buat hand sanitizer kat kilang ke?
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 03:39 PM | Show all posts
sayang semuanya sudah terlambat, tak guna..
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 03:41 PM | Show all posts
berbumbungkan angkasa kelabu, lantainya bumi retak seribu...

terngiang2 okay lagu akak jaclyn..


anyway, pantattzzzzz to all of you and sila meninggal dunia
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 03:45 PM From the mobile phone | Show all posts
boikot tetap boikot!!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by bungarose at 31-3-2020 03:48 PM

I dont buy it
The damage is done
Semuanyer demi kelangsungan hidup deyols ajer
Baru sedar agaknyer jangan menyombong diri, yang membeli/ sokong deyols tu netizen
Da mula gunakan agama lak kan
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak paham iols korang ni hadap sangat pelawak si soeb tu
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Its too late to apologize... its too late....
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 31-3-2020 03:33 PM
Bukan nak ambik kesempatan..nak tolong je

Shuib Keluarkan Produk Hand Sanitizer, Nafi Ambil Kesem ...

Sempat shuib set up r&d dan kilang keluarkan hand sanitizer?
Hina sgt peel ambik kesempatan atas kesempitan orang
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 03:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Still, you guys are cancelled. Sorry.
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Pastu dalam telegram mengutukkk...
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Tau takut... lps ni jgn la tgk maharaja lawak dah korang... nasib baik aku mmg tak tgk...
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 31-3-2020 03:37 PM
Suib ni buat hand sanitizer kat kilang ke?

hebat kan? US pon tak mampu hasilkan sanitizer yg cukup sampai Trump merayu nak beli dari luar
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 04:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak payah la. Dalam group whatsapps mengutuk juga rakyat marhaen. Minta maaf sebab nak jual produk je.
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 04:13 PM From the mobile phone | Show all posts
X yah layan dah diaorang ni. Especially Shuib... kemain seronok tgk umno BN jatuh dulu. Skrg padan muka.
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 04:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Boikot jgk... low class retis malaysia ni
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 04:16 PM From the mobile phone | Show all posts
see...soeb mmg.. dia pandai amek peluang..semua benda dia nak buat bisnes...
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
bakingsoda replied at 31-3-2020 04:04 PM
hebat kan? US pon tak mampu hasilkan sanitizer yg cukup sampai Trump merayu nak beli dari luar

Mohon suib contact trumppppettt ..jual kat us sana...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list