Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
5297
View
120
Reply

[Dunia] Pakar-pakar dakwa COVID-19 bukan berpunca dari pasar Wuhan (#85 - Penganalisis genom kata hasil gabungan dua jenis virus iaitu dari kelawar dan tenggiling)

[Copy link]

Author: BomBoLoniS       Show all posts   Read mode

Post time 31-3-2020 04:23 PM | Show all posts
sarah82 replied at 31-3-2020 07:58 AM
Fuhhhh.. Dia dok cabar kita report skmm tu.. Dah nak meroyan dah.. Hari2 kena bash.. Yg pencacai l ...

Maksudnya nak kita report SKMM pasal dia menghasut....aku salah paham tadi...

Apa ke bodohnya SKMM nak siasat fake account bertimbun-timbun dalam cari ni....

Lepas tu ingat kita ni boleh kena buli....piiraahh...perasan diri dia tu bertamadun walhal berak pun tak pandai cebuk...


Poorah.....memang anak-anak jalanan perangai macam tu kalau tak percaya boleh join Ebit Lew buat dakwah.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 31-3-2020 04:45 PM From the mobile phone | Show all posts
im4me replied at 31-3-2020 08:23 PM
Maksudnya nak kita report SKMM pasal dia menghasut....aku salah paham tadi...

Apa ke bodohnya S ...

Dia byk buka salah sendiri.. Balik rumah mak bapa guna NGO punya kenderaan.. Mmg mencari la.. Dgn hasutan lagi kat thread2 dia
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 05:06 PM | Show all posts
Ok...ini theory saya, Covid19 ni sebenarnya adalah satu misi untuk menyelamatkan planet bumi!
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 05:18 PM | Show all posts
sarah82 replied at 31-3-2020 08:45 AM
Dia byk buka salah sendiri.. Balik rumah mak bapa guna NGO punya kenderaan.. Mmg mencari la.. Dgn  ...

Itulah perangai orang yang tidak berpelajaran dan bertamadun....aku siap merayu dgn dia jangan balik rumah the father and the mother tapi dia buat juga, siap nak tumpang kenderaan NGO....nampak tak perangai anak2 jalanan degil, memberontak dan bangga diri....dia tak kesah the grass will suffering

Adakah orang seperti ini yang mengaku memperjuangkan nasib rakyat patut kita puja?

Jauh api dari panggang....memberontak, meroyan macam akak Super Ring!

Tidak layak dicontohi walaupun sebesar zarah atom covid-19.

Apa lah punya perangai terkutuk, malah melonjak sifat keNajisannya  kepada yang maha Agung,,, menghasut Fan Base supaya melanggar PKP....

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-3-2020 05:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Sejak bermulanya epidemik SARS yang tercetus di Guangdong, China dan kemudian merebak ke 29 buah negara, Betakoronavirus turut dikesan pada kelawar serta manusia.

Kajian membuktikan bahawa sejenis spesis kelawar, Rhinolophus affinis (R. affinis) merupakan satu mod penyebaran jangkitan SARS-CoV dan COVID-19.

Apabila pihak penyelidik mengasingkan genom R. affinis, RaTG13, hasil kajian mendapati ia mempynai persamaan 96 peratus dengan genom COVID-19.

Namun pada 7 Februari 2020 lalu, saintis membuktikan persamaan yang lebih tinggi, iaitu 99 peratus antara genom COVID-19 dengan virus yang didapati pada tenggiling.

Menurut hasil kajian susulan itu, virus yang didapati pada kelawar tidak dapat menjangkiti manusia secara sendiri, manakala virus yang didapati daripada tenggiling pula boleh menjangkiti manusia.

Ini menyebabkan berlakunya penggabungan semula antara kedua-dua virus kelawar dan tenggiling yang akhirnya dipercayai menjangkiti manusia sebagai COVID-19.

Penyebaran virus COVID-19 dikatakan tercetus di bandar Wuhan, Wilayah Hubei, China sejak Disember 2019.

Virus korona dipercayai berasal daripada sebuah pasar hidupan laut yang juga merupakan antara salah satu pasar di China yang menjual hidupan liar seperti tenggiling, ular dan kelawar.

Setakat ini, COVID-19 telah menjangkiti lebih 700,000 dan meragut lebih 30,000 nyawa seluruh dunia.
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
im4me replied at 31-3-2020 09:18 PM
Itulah perangai orang yang tidak berpelajaran dan bertamadun....aku siap merayu dgn dia jangan bal ...

Yap.. Mmg betul2 menghasut.. Mmg aku harap depa report dan biar SKMM cari
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 05:29 PM | Show all posts
sarah82 replied at 31-3-2020 09:22 AM
Yap.. Mmg betul2 menghasut.. Mmg aku harap depa report dan biar SKMM cari

Tak cari pun tak pe...membazirkan duit jer ...pasti suatu hari nanti dia akan tersembam masuk lobang taiknya sendiri....
effect dia bukannya besar mana pun...


Tapi kalau SKMM nak challenge cari Ayam ni ok jugak

Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 05:30 PM From the mobile phone | Show all posts
im4me replied at 31-3-2020 09:29 PM
Tak cari pun tak pe...membazirkan duit jer ...pasti suatu hari nanti dia akan tersembam masuk loba ...

Hahaha.. Patut kena la.. Sebab menghasut kot suruh rakyat ingkar MCO..
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 05:36 PM | Show all posts
BomBoLoniS replied at 31-3-2020 09:20 AM
Sejak bermulanya epidemik SARS yang tercetus di Guangdong, China dan kemudian merebak ke 29 buah neg ...

Tetap juga Babi tidak dipersalahkan walhal semua wabak ini dikilangkan oleh babi,  Nipah Virus sebagai contoh.

Segala virus boleh hidup segar bugar oleh babi. Penyakit manusia dgn senang boleh dijangkiti oleh babi dan penyakit dari babi juga dgn mudah boleh menjangkiti manusia.
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 06:00 PM | Show all posts
sarah82 replied at 31-3-2020 09:30 AM
Hahaha.. Patut kena la.. Sebab menghasut kot suruh rakyat ingkar MCO..

Masalah banyak dgn cyber crime ni. Malaysia masih banyak buat kelonggaran atas sebab hak bersuara.

Berapa ekor jer yang berani nak langgar MCO ni...lagi pun bukan ramai mana pun Fan Base si Ayam ni.

Siapa yang ikut cakap dia sah anak2 jalanan yang dahagakan kasih sayang ibu kalau Ebit Lew dpt kesan dorang ni pasti dia sorongkan nasik bungkus..

Kalau tulisanya membawa pandemic macam covid-19,,,, cari.com boleh terkubur .....ayam tetap menjadi ayam di SNS yang lain.

Mana nak cari Ayam sebab pakai fake account...lepas tu sistem internet di Malaysia masih ada ruang untuk scammer buat kerja....

Kalau kami disini semua register, ip address polis tahu complete dgn address rumah, kalau pakai mobile lagi cepat polis angkut. Pakai VPN pun polis masih boleh cari ...Kena upgred lah geng penguatkuasaan ni ,,,kita ramai Atuk dan Nenek jadi team Director typing pun masih pakai 2 jari ha ha ha. mampus...kami disini Polis siap scan semua SNS/Website cari budak sekolah jadi Ayam,, Along,Scammer dll...ramai kantoi..
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 06:06 PM | Show all posts
FOTHER-MUCKER replied at 31-3-2020 05:06 PM
Ok...ini theory saya, Covid19 ni sebenarnya adalah satu misi untuk menyelamatkan planet bumi!

mungkin gak lah kot..manusia ni rupanya virus kepada bumi..covid19 tu lah sebenarnya antivirus utk menyelamatkan bumi nih..
kalu tgk berita pon..mmg pencemaran bumi makin kurang sejak pandemik nih..kt china pon langit kelabu dah jadik biru skrg sbb kurang pencemaran
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 07:36 PM From the mobile phone | Show all posts
apapun teori tp virus ni mmg asal china nun. deme ni mmg bangsa pengotor. tp nature sane byk yg cantik2. xsempat nk pegi laluan sutera...
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 07:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Cassieopeia replied at 31-3-2020 07:36 PM
apapun teori tp virus ni mmg asal china nun. deme ni mmg bangsa pengotor. tp nature sane byk yg cant ...

Lgipun @sarah82 pun kabo ada wabak dri china sblum ni x silp. So logiklah covid ni asal sna..
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 08:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Esmiria replied at 31-3-2020 11:39 PM
Lgipun @sarah82 pun kabo ada wabak dri china sblum ni x silp. So logiklah covid ni asal sna..

Ada 2 wabak besar datang dari sana..
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 10:50 PM | Show all posts
sarah82 replied at 31-3-2020 03:58 PM
Fuhhhh.. Dia dok cabar kita report skmm tu.. Dah nak meroyan dah.. Hari2 kena bash.. Yg pencacai l ...

kt mane dia cabar nk report skmm tu??
kaka nk dtg maki dia lagi.... best pulak 3 4hari ni duk maki dia... siap laa nk kene chinese virus ph tu..


Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 10:52 PM From the mobile phone | Show all posts
binipopeye replied at 1-4-2020 02:50 AM
kt mane dia cabar nk report skmm tu??
kaka nk dtg maki dia lagi.... best pulak 3 4hari ni duk mak ...

Ada forumer dlm thread dia buka share.. Siap foward kat lawyer lagi... Masak budak tu kalau betul forumer report.
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 10:56 PM | Show all posts
sarah82 replied at 31-3-2020 10:52 PM
Ada forumer dlm thread dia buka share.. Siap foward kat lawyer lagi... Masak budak tu kalau betul  ...

thread yg mane?

Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 10:58 PM From the mobile phone | Show all posts
binipopeye replied at 1-4-2020 02:56 AM
thread yg mane?

Tak salah thread NGO atau thread yg baru dia buka tentang menteri kesihatan.
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Kan ke kelawar banyak species. Yg virus nipah pun asal kelawar juga. Berak kat kandang babi. Makan babi. Mati.

Ni semua zoonosis.

So scientist dah debunked man made virus.

Dalam artikel journal med 2007 dah mention. Tunggu masa je respiratory disease ni nak muncul semula akibat eating habit chinese ni.

Virus ni ada dalam species bat yg ada di china. Dan ada juga terdapat dalam pangolin.

Virus2 bukan sama je sepanjang masa. Bermutasi. Sama juga bakteria, boleh mutate.
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 11:51 PM | Show all posts
sarah82 replied at 31-3-2020 10:58 PM
Tak salah thread NGO atau thread yg baru dia buka tentang menteri kesihatan.

dh dpt   tq.... terus kene hashtag wakakaka....



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list